H

Krebs & Stenbuk

Det rigtige Menneskerige
følelsesenergi


I Krebs/Stenbuk-symbolet er de brudte pile nu igen blevet til en sammenhængende afrundet linie.

Bevidstheden bevæger sig ud fra kernen og griber omfavnende fat om andre væsener ”derude” og knytter således det ydre livs tildragelser sammen med det indre liv.




I Det rigtige Menneskerige bliver væsenet efter mange hårde fysiske liv endelig bearbejdet færdig til at blive Mennesket i Guds billede. Den nye oplevelse i dette rige er: alles samhørighed med alle.

Nu har væsenet skabt sig en stor mængde erfaringer med den ydre, fysiske verden. De består af en masse sammenstød mellem individets egen selviske vilje og skæbnen. Oprindeligt begyndte væsenet at inkarnere som plante og dyr, fordi det ville opleve primitivitet og uvidenhed. Det har det nu fået lov til, men det har afstedkommet smerte ved at være alene.

Lidelsen er nu ved indgangen til Det rigtige Menneskerige blevet nøglen til samværet med Guddommen i en højere oktav, da den er blevet til medlidenhed med andre, som også er blevet trætte af at være væk fra Gud.

Ved porten til dette rige slår medfølelsen igennem – man værner og beskytter ømt hinanden og slikker sammen sårene fra tiden, hvor ens egen opfattelse af livet var en ufuldstændig fortolkning og dermed i disharmoni med Guds livsbillede.



Denne stemning af lidelseserfaringerns sum er essentiel for stjernetegnene Krebs og Stenbuk.

Potentialet i disse to tegn er at støtte sig til sine erfaringer for at komme i samklang med sandheden, vejen og livet.



Krebsen mærker i sig selv om noget er rigtigt eller forkert og støtter sig til de subjektive erfaringer han/hun har gjort i kontakten med andre mennesker. – Har det gjort ondt eller gjort godt? Derudfra danner den sit verdensbillede, som efterhånden kommer til at blive det samme som Guds.

Stenbukken retter opmærksomheden mod det omgivende miljøs erfaringer – efterprøver dem og danner sig en objektiv mening om livet ud fra dette.



Krebsen knytter sig først til nærmiljøets individer: familie, venner osv. Ud fra denne tilknytning udvikler sig samfundsforstand.

Stenbukken retter sig først efter samfundets normer og knytter derefter følelsesmæssige bånd til mennesker.



Regler for samvær:

Krebsen siger: ”Gud, jeg føler dig inde i min verden – jeg vil også føle dig derude!”

Stenbukken: ”Gud – du svævede over vore vande, og nu er du lige her hos mig!”


Gudebarnet og Gud er nu sammen igen.

 
 

 

© Copyright Hans Mogensen

Hans Mogensen