K
  

Historie om Prazsky Krysarik

  Disse små Prazsky Krysarikker stammer langt tilbage fra dengang Tjekkeiet blev kaldt Bohemia, de var med til at kaste glans over royale paladser i middelalderen.
 
  Den polske konge Boleslav II havde to Prazskyer de kom fra Tjekkiet han havde tilsyneladende fået hundene prins Vladislav II. Også den franske konge fik 3 Prazskyer da det tjekkiske kongehus var på besøg der 1377.
 
   Historien siger at den franske konge tog sin yndlingshund med på pub, som han besøgte forklædt.
 
  Prazskyerne var ofte med til royale møder. Denne lille hund er også symbolet for Tjekkiets uafhængighed. Fra dens tidlige historie har den været ejet af prinser og konger, og blev givet som gave til andre europæiske kongehuse.
 
  Slaget ved Mount White, resulterede i at Tjekkiet gik ned. Dette betød også at glansen fra den lille hund forsvandt. Det Pragske slot mistede sin betydning og, Prazskyen gik fra at være rigmandseje, til at blive en almindelig hund der næsten uddøde.
 
  Men den overlevede, selvom dengang Hitler indvaderede Tjekkiet i 1938, mistede en kender af disse små hunde alle sine ejendele og dokumenter om den lille Prazsky. For en tid forsvandt interessen for den lille hund, den er så startet op igen, i 1980 fik man atter interesse for den igen, og begyndte at avle med de eksemplarer der var tilbage. Og med succses, for nu er den her igen.      
  
Skriv besked...
kaj Ravnborg | kajravnborg@gmail.com
07/02-2015
hej jeg har en Prazsky Krysarik dreng på knap 4 år, jeg ved at han skulle være født i december 2012, men ved ellers ikke så meget om det, da jeg overtog ham efter en pige i Nordsjælland som ikke kunne beholde ham på grund af hendes anden hund ikke var god ved ham.Men han er en dejlig hund, trofast og en lille rod, men kærlig, han har dog en del temperament, når min kærestes stre skrummel af en hund gø-er ham lige ind i hovedet, han er ikke bange for ham, selv om han er en blanding af labrador og schæfer ,eg tror der er lidt kat i ham, da ha leger med sin mad med poterne og da jeg boede alene med ham i Rødbyhavn var hans bedste legekammerat naboens kat, jeg blev meget overrasket over at han kan springe så højt uden tilløb en hel meter lige op, vi har en fast rutine når vi kommer i seng, der er der sat en 10 min. af til leg med hans egern, et tøjdyr uden fyld med piv i, han er en kælepotte som næsten står på hovedet for at gøre sig lækker. hilsen kaj
Britta Væversted Jensen