Houssam Zamzam og Al Charq

Søndag 19. April
Koncertsstart 18.30
Dørene åbner 18.00
 
Århus-baserede Al Charq har eksisteret i 15 år, og bandet har gennem årene opbygget et ry, der har gjort dem efterspurgte til koncerter, bryllupper og forlovelsesfester i såvel Danmark, som Sverige og Tyskland.
 

De fire medlemmer i bandet har libanesisk-palæstinensisk baggrund og har gennem mange år og via utallige koncerter oparbejdet et overordentligt stort repertoire, der tæller både egne numre, arabisk pop og klassisk arabisk musik. Fællestrækkene er klare når kvarttoner, triller og melodiske variationer udspiller sig frit over de ofte rytmisk komplicerede mønstre. Trækkene er hentet fra klassik arabisk musik, der har rødder i de islamiske mystikordeners musik og i sultan-hoffernes verdslige musik. De har imidlertid overlevet tidens tand og klassisk arabisk musik er, i vore dage ikke finkultur for de få, men musik der høres og elskes af næsten alle arabere på lige fod med nyere musik.

 

Al Charq blander traditionelle arabiske instrumenter med mere ”moderne” og vesteuropæiske. I front er Houssam Zamzam på vokal og keyboard, mens Ajman Khattar supplerer med violin og guitar. Rytmesektionen består Ahmed Kaawach på den karakterisktiske darbukka-tromme og Bassam Elkhatib på trommesæt.  Al Charq mixer behændigt både arabisk klassik og pop fra hele den mellemøstlige region. - Der er lagt op til en festlig søndag aften.

 

Der vil primært være ståpladser til koncerten.

 
RADAR [REAL], Skovgaardsgade 3, 8000 Århus C