Vietnamesisk Vong Co koncert

Søndag 30. august kl. 15.00 
Entré 40 DKK
Dørene åbner 14.00
 
Vietnam har en lang og barsk historie bag sig, men landet er meget mere end krig og bådflygtninge - Fx en unik civilisation med en righoldig musik og sang-tradition.
Blandt landets mange forskellige etniske grupper findes en inspirerende og rigt varieret folkemusiktradition, der klinger både sprødt, drømmende, poetisk og melankolsk. - et bredt udsnit heraf kan opleves til koncerten med de herboende vietnamesiske musikere.

 

Vong Co er samlebetegnelsen for musikken til koncerten - og frit oversat betyder det noget i stil med længsel efter fortiden. Til koncerten vil man kunne opleve et bredt udsnit af landets rige traditionelle musik, fremført af to musikgrupper, der vil spille musik fra såvel nord som midt og syd Vietnam. Den vietnamesiske musik er kendetegnet ved et sprødt og forfinet udtryk og en karakteristisk nasal sang-teknik, men også den udprægede brug af pentatone skalaer vil være guf for eksempelvis den bluesinteresserede. Alle musikinteresserede vil sikkert vil få masser af inspiration fra musikken, fra landet der bliver kaldt Østens nye perle.
RADAR [REAL], Skovgaardsgade 3, 8000 Århus C