Sevda, Yaghoub Esfani og Esfandyar Askari + guest

Tirsdag 22. september
Koncertstart: 20.00
Dørerne åbner: 19.00
Entré: 40 kr.
 
[REAL] har gjort et mindre scoop og kan tirsdag 22. september præsentere den iranske accordionist Yaghoub Esfani, der er på gæstevisit i Danmark.
 
I samarbejde med den herboende percussionist Esfandyar Askari, danner han konstellationen Sevda, der giver et vedkommende og særdeles inspirerende indblik i en musikkultur, som går under betegnelsen aserbadsjansk musik.
 
Aserbadsjansk musik lyder på en gang, som alt du har hørt før, og intet du har hørt før. Musikken er et fantastisk mix af alverdens folkemusiktraditioner, hvor elementer af såvel græsk og russisk musik, som klezmer og persiske, tyrkiske og arabiske rødder kan spores i den på en gang rytmisk lette og alligevel melankolske folkemusik.
 
Den umiddelbare association på navnet Aserbadjan, vil for de fleste gå mod den tidligere sovjetstat, der ligger imellem Rusland, Armenien, Iran og det Kaspiske hav og selvom associationen ikke er helt forkert, stammer aftenens musikalsk gæst Yaghoub Esfani fra Tabriz i Iran. Aserbajdsjan er nemlig også navnet på to provinser i Iran (øst og vest Aserbajdsjan). Imidlertid er sammenhængen dog ikke er helt forkert, da kulturer og folkeslag sjældent lader sig begrænse af optrukne grænser. Den aserbadjanske kultur har rødder tilbage til før tiden, hvor det Persiske rige og Alexander den store kriges om territorierne omkring det nuværende Iran og Aserbadjan. Og det er netop sammensmeltningen mellem mange kendte kulturer, der høres i musikken til aftenens koncert. 
 

Billetter kan købes i døren eller reserveres via bjarne.real@musikcafeen.dk

RADAR [REAL], Skovgaardsgade 3, 8000 Århus C