Persisk musik v/ TOURAJ NAMDARPOUR, ASHKAN & MAZIYAR OMNIDIAN m.fl.

Der er traditionel persisk musik  på programmet når [REAL] Søndag d. 15 marts går i luften med første koncert.

Koncertstart 15.00
Dørene åbnes 14.30

Den i Århus bosiddende iraner Touraj Namdarpour, har inviteret fire musiker- kollegaer fra Silkeborg og København med til koncerten. De fem herboende musikere får selskab af den højt respekterede mester; Ali Bayani, der gæster Danmark i forbindelse med det iranske nytår.
I fællesskab vil disse syv kunstnere skabe en helstøbt persisk musikoplevelse, hvor man både kan opleve kunstnerne individuelt og sammen.

Den traditionelle persiske musik er lyden af nogle af de ældste og mest oprindelige instrumenter vi kender til i civilisationens historie. Koncerten byder således på muligheden for at høre lyden af fx tanbouren, der kan dateres 6000 år tilbage, setaren, en forløber til den indiske citar og santouren som af mange opfattes som en forløber til klaveret.

 

Netop santouren trakteres af Touraj Namdarpour, som til koncerten får følgeskab af brødrene Ashkan og Maziar Omidian - på henholdvis tanbour og setar. Herudover er der mulighed for at opleve sangerinden Mahnaz Nouri, der synger iransk klassisk musik baseret på den såkaldte radif. Mahnaz Nouri tegner sammen med Tombak- og dafspilleren Torabe Taran det sjællandske hold.

 

Sidst, men ikke mindst, kan man denne søndag på musikcaféen opleve den højt respekterede mester Ali Bayani. Bayani er til daglig tilknyttet Teherans universitet og har gæstet flere internationale festivaler som musiker og oplægsholder. Bayani vil både spille og give en mindre præsentation af musikken og instrumenterne.


RADAR [REAL], Skovgaardsgade 3, 8000 Århus C