Ashig Qurban

Ashig Qurban

Torsdag 25 feb

Azerbaidjansk musik


Rå og uforfalsket azerbaidjansk folkemusik med Azerbaidjansk/Iranske Ashig Qurban, der er på gæstevist i Århus. Det er skramlet, reciterende, autentisk og pågående musik,  der vil sætte fantasien løs.


Døre: 19.30

Start: 20.30

Entré: 40


"Ashiq" er betegnelsen for en musiker, der spiller saz, synger og digter. Ashiq-traditionen har rødder i shamanismen (Ashiq som Shaman) og har gennem tiderne udviklet sig til folkets fortæller om glæde, sorg, krig, mod, kærlighed osv.

Det er uvist hvornår de første Ashiger er blevet til, men de synes tæt knyttet til det azerbaidjanske folkslag og nationalfølelse. De var folkets stemme mod godsejeren og klagesangeren hos kongen. I den Azerbaidjanske del af Iran er der en befolkning på 30 mill. indbyggere, hvor flere hundrede Ashiqer står centralt placeret som kulturbærere i kampen for menneskerettigheder. I de moderne tider har har Ashiqer bevaret deres plads i Azerbaidjansk musik og i folkets hjerter.

Ashig Qurban kommer fra byen Urmiy i Iran. Han har viet sit liv til musik og undervisning og lever af at spille til koncerter bryllupper, fester mm. Han er 40 år gammel og én af mange hundrede azerbaidjanske Ashiqer.

Så glæd dig til en spændende koncert med Ashig Qurban torsdag 25. feb. - han er lige så cool som Johnny Cash...

 

RADAR [REAL], Skovgaardsgade 3, 8000 Århus C