Romano Suno + Hijazzkar, fredag 12. november

Fra tyrkisk længsel til ungarsk sigøjnerenergi. Det bliver en hed musikalsk efterårsaften på Musikcafeen.
 
Start 21.00
Døre 20.30
Entré 40 kr.
 
Romano Suno (HUN) 
Romano Suno, betyder frit oversat sigøjnernes drøm og gruppen har gennem en årrække turneret verdenen rundt med sit medrivende musik- og danse-show. Fingerknips, træskeer, vandkrukke, guitar, mandolin og kontrabas udgør det rytmiske fundament hvorpå sange fra romaernes stærke musiktradition fremføres på skift af mænd og kvinder. Udtrykket understøttes af kraftfulde korakkompagnementer og improviserede danse. Med ikke mindre end 15 medlemmer, bliver det intenst når Romano Suno indtager Musikcafeen’s lille intime scene.
Romano Sunos kunstneriske leder, Tibor Lakatos er ud af en gammel sigøjnerslægt, som tæller flere berømte musikere I Ungarn.
 
 
 
Hijazzkâr (DK)
Koncertens lokale indslag kommer fra Hijazzkâr, som er et nystiftet band bestående af dansk-tyrkere. Fokus ligger på den traditionelle tyrkiske musik, hvor folkemusik blandes med osmansk kunstmusik og alaturca jazz . Med en instrument-besætning bestående af baglama, oud og cümbüs (tyrkiske strengeinstrumenter), to percussionister, klarinet, keyboard og vokal hylder Hijazzkâr et autentisk klingende tyrkisk musikalsk udtryk – heraf også bandnavnet, der er egentlig er benævnelsen på en tyrkisk skala.
RADAR [REAL], Skovgaardsgade 3, 8000 Århus C