august - september 2008

28. september 2008.
Fra morgenstunden gik turen igen til Haunstrup til tollertræning.
 
Der var i dag kun 4 hunde, så vi fik masser af tid til opmærksomhed omkring den enkelte hund. Vi arbejdede med lydighed og derefter markeringsøvelser. Molly var vældig koncentreret og oplagt, så det gik udmærket. Fx er det rart, at hun nu kan blive siddende roligt uden line ved siden mig, selvom der bliver kastet for naboen, og nabohunden efterfølgende bliver sendt efter dummyen.                                         Pause med Jan
For første gang prøvede vi liniemarkering, og det var alle hundene med på. Ingen (næsten ingen :)) vanskeligheder der.
Der blev også tid til dirigeringsøvelser og masser af råd og vejledning - så det blev endnu en lærerig oplevelse og endnu en gang forsvandt 3 timer som dug for solen!
 
Fra sundhedsministeriet lyder meldingen, at Molly har det godt. Hun spiser godt, men er sandt for dyden blevet kræsen! Det dyrt indkøbte særligt gode foder til drægtige tæver skal helst vendes grundigt i leverpostej før det får lov at passere igennem til damens mavesæk! Molly er stadig frisk og legesyg, men hun bliver måske en anelse mere træt end før. Hun er måske også blevet en ganske lille smule mere tyk end før; ifølge målebåndet måler hun nu 2 cm mere "om taljen" end før hun blev parret. Brystvorterne er blevet lidt større og har fået en mere rødlig kulør.
Alt er i den skønneste, drægtige orden!
 
25. september 2008.
Molly nyder ligesom os andre det fine sensommervejr. Terrassedøren står næsten hele tiden åben, så hun kan gå ind og ud som hun har lyst. Men det er karakteristisk for hende, at hun helst opholder sig i nærheden af familien, så hun er sjældent ret langt væk :)
 
I dag har vi samlet valnødder på græsplænen - det bliver vist et godt nødde år i år.
Molly viser sig at have store talenter udi den slags - hun er helt vildt god til at holde øje med høsten!
 
 
 
 
 
 
22. september 2008.
Den er god nok ....Molly er drægtig i vilden sky :-)
Ved scanningen i dag var der ingen tvivl om, at der er liv i maven. Molly var sååå dygtig hos dyrlægen, som da også bemærkede hundens dejligt rolige temperament.
 
Nu kan forberedelserne rigtigt gå i gang - man glæder sig!!
 
20. september 2008.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Når jeg tænker over, hvad der især gør tilværelsen god for både hund og ejer - så er det, at hunden miljøtrænes, så den kan være med i familiens daglige gøremål. 
Når den fra hvalp vænnes til at være med i mange forskellige sammenhænge, så bliver det meget nemmere at lave en aktiv hverdag for den voksne hund. Så kan hunden være med på besøg, på arbejde, på bytur, til fritidsinteresser, til møder osv.. Det betyder, at den ikke skal være så meget alene hjemme og samtidig får en masse naturlige indtryk og oplevelser, istedet for at man skal opfinde alskens hundeaktivering. Godt for hunden og nemt for ejeren :-)
 
I dag har vi (igen, igen!) været på stadion til både lille løbetur og møde. Molly er god til at tilpasse sig omgivelserne og sommetider glemmer jeg næsten, at hun er med! Hun hilser på alle og lader sig villigt berøre af fremmede børn og voksne. Når jeg sætter mig, lægger hun sig ned og falder til ro. Dejlig hund!
 
16. september 2008.
Og vi venter stadigvæk - men kun til på mandag. Har bestilt tid til scanning ved dyrlægen, så vi kan få afgjort sagen: drægtig eller ej?
 
I aften har vi været til LP træning, og det er altid lidt hyggeligt. Det er stadig et stort hold med meget forskellige hunde på ligeså forskelligt niveau. I den sammmenhæng er Molly een af de dygtige, så det bader vi lidt i! I aften gik hun fri ved fod under det meste af træningen og var top-fokuseret på mig. Jeg tror, hun har savnet noget træning...og nogle ordentlige kvalitetsgodbidder!
 
Nu ligger den trætte hund under bordet med sin bamse og snorksover på mine fødder :)
 
15.september 2008.
Vi venter!!
- og derudover har vi gang i en helt almindelig hverdag med skole, arbejde, atletik og hundeaktiviteter.
Weekenden har været lidt ud over det sædvanlige, idet hele familien har været i Hvidovre til de Danske Mesterskaber i Atletik for ungdom. Det gik særdeles godt for Skives unge atleter - de hjembragte 16 mesterskaber og en dansk rekord! Så vi var både trætte og tilfredse, da vi kom hjem i går aftes kl. 24.
Molly har tilbragt weekenden hos mormor og morfar. Hun plejer egentlig at være med, når vi er ude til store stævner, men denne gang tænkte jeg, at hun hellere måtte blive hjemme og ikke blive udsat for unødig stress.
I dag har hun været på stadion, og hun fik hilst på mange børn og en enkelt lysten labrador-han! Hun dufter vist stadig af romantik for den unge hanhund, var helt rundtosset :)
 
12. september 2008.
I dag har jeg registreret en for Molly helt igennem usædvanlig adfærd: Hun har efterladt foder i madskålen!!
 
11.september 2008.
Molly har det godt. Hun lever et driverliv i disse dage uden stress og med ekstra godt foder.
I aften har hun været på miljøtræning. Vi har været på pizza-besøg hos gode venner, og det er rigtig godt for hunden at vedligeholde evnen til at være i den slags situationer uden at stresse. Selvom der var nogen tumult og børn og aktivitet var hun god til at ligge roligt, hvor jeg havde dækket hende af.
Tidligere på dagen havde vi en sjov lille hundeoplevelse: vi mødte en krydsning mellem en chihuahua og en bomuldshund. Sådan én ser pudsig ud, skulle jeg hilse og sige! Lille bitte og med hårene strittende i alle retninger - nærmest som om den har fået elektrisk stød. Den var også noget nervøst anlagt, så den søde unge pige i den anden ende af snoren var vist kommet på en stor opgave. Vi fik en god snak om tingene, og om hvor vigtigt det er at komme til træning med sin hund - også selvom den er lille.
Molly var ren terapi for den lille hund. Hun vendte hovedet væk og stod helt stille, så den lillehunden kunne få lov at komme tæt på. Det var en positiv oplevelse for ejeren, som fortalte, at hendes hund aldrig tidligere havde haft mod til at nærme sig en anden hund.
 
9. september 2008.
Pyyhh - så kom hjernevindingerne igen på arbejde. I dag har jeg været afsted til opdrætteruddannelsens 2. dag, og det var som sidste gang en tætpakket oplevelse. Et overvældende stort stof-område gennemgået på rekordtid. Det har altsammen været overordentlig spændende og vedkommende, så man bliver faktisk sulten efter endnu mere viden. Og det er der jo råd for!
 
7. september 2008.
Vi er selvfølgelig meget spændte på, om Molly viser tegn på at være drægtig - men umiddelbart ligner hun vist sig selv! Lidt forandring er der dog at spore: i fredags tog vi til Flyndersø, og hvor hun sædvanligvis spurter rundt i terrænet, holdt hun sig denne gang hele tiden i nærheden af os. Og så spiser hun græs som aldrig før. I går stod hun helt inde i en busk for at få det bedste - ikke set tidligere!
 
I dag har vi haft fornøjelsen af smugtræning sammen med Gitte og hendes dygtige toller, Pepsi. Det var som sædvanlig herlige timer i skiftende men dejligt vejr. God træning og klog snak - det virker på en søndag!
Der var dog en episode, som måske er værd at berette om: Mens vi sidder med vores lydige hunde :) kommer en bil kørende. Ud springer 6-7 hunde og deres fører. Sikkert søde hunde og en velmenende ejer - men sikke et tumult! Hun havde overhovedet ikke styr på hundene, og kunne slet ikke kalde dem til sig. De styrtede rundt mens ejeren kommanderede og råbte for døve øren. Det endte med at jeg måtte sætte Molly i bilen, for at hun kunne få fred for de anmasende gæster!
 
 
3. september 2008.
Vi har stadig ikke internet derhjemme, så det har ikke været muligt at checke mails i 7 dage nu! Nu er der tegn i sol og måne på at tingene kommer til at fungere i morgen torsdag - i hvert fald kommer der en tekniker på besøg. Vi låser dørene, så han ikke kan komme ud før det virker!
 
På hundefronten går det stille og roligt. Molly har fået lov at slappe af ovenpå alle udflugterne i sidste uge. Dog træner vi selvfølgelig lidt under de daglige lufteture. I går aftes øvede vi fri ved fod gennem gågaden, og det var der sådan set ingen problemer i. Hun gik vel 5-600m..
 
Tirsdag havde jeg fornøjelsen at starte på DKKs opdrætteruddannelse. Det er et forløb med 2 hele dage med foredrag, undervisning og diskussioner - super spændende! Jeg var helt ør i hovedet, da jeg kom hjem, men glæder mig allerede til næste uge og 2. del af uddannelsen.
 
31. august 2008.
Så har jeg sneget mig til at låne en pc med internetadgang - hjemmesituationen er uændret på det område. Og man må sande, at det er temmelig upraktisk at være uden internet!
 
Molly har for 3. og sidste gang i går været på besøg hos Bol Tol Naughty Nallle. Også denne gang gik det helt uden problemer, så nu kan vi ikke gøre andet end at vente på resultatet!
 
Jeg er overordentlig glad for, at parringerne er gået så fint - det har ikke været nødvendigt med indgriben af nogen art. Jeg håber på, at det er en indikator på, at vi har valgt det rigtige tidspunkt og at hundene "passer til hinanden".
 
29. august 2008.
Også i går var der "sammenhæng" i hundene. Molly var vældig villig, og Lars nåede knap nok at finde kaffen frem før hundene havde hægtet sig på hinanden.
 
Vores internet og telefon er nede pt - og tdc`s service er mildest talt ikke fremragende! Der kommer en servicetekniker på onsdag (!!!) og ser på sagen, så hjemmesidens opdateringer kommer til at foregå fra andre computere end vores egen.
 
26. august 2008.
Det gik godt!
Emil og jeg var her til aften på besøg hos Nalle. Jeg var meget spændt på, om Molly ville lade sig parre eller om hun endnu ikke var højløbsk.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hun mødte Nalle i en indhegning, og i første omgang spillede hun kostbar og var noget knibsk!
Derefter var der dømt vild jagt rundt på arealet, og jeg tvivlede noget på, om der ville komme en parring ud af Nalles ihærdige anstrengelser. Men så lige pludselig var der genvinst - Molly slog halen til side og blev stående. Nalle slog til med det samme og efter de gymnastiske øvelser hang hundene sammen i 17 minutter :) Så der sad vi så i græsset og hyggede os med en kop kaffe mens hundene faldt til ro og kom fri af hinanden igen.
 
Og så blev vi heldigvis lige mindet om, hvorfor vi har valgt Nalle som hanhund - han er simpelthen dejlig! Rolig, stærk, kontaktsøgende og afbalanceret. Som Emil sagde "han er vild på en blød måde"!
 
Næste tur til Nordenskov bliver på torsdag.
 
(billeder af 3 af 4 "bedsteforældre" under Hvalpe)
 
24. august 2008.
 
 
Da Molly jo heldigvis er i løbetid, kunne vi desværre ikke deltage i tollertræningen i Haunstrup i dag :). Så vi måtte selv hitte på noget, og det blev en udflugt til Resen Strand (3 km hjemmefra) med kaffekurv og det hele!
Molly var meget opsat på at apportere, og hun fik markeringer i højt græs og langs vandet. Det foregik i høj fart og med stor ivrighed, så det var lige til at blive i godt humør af. Hun var iøvrigt nærmest upåvirket af vandet, var faktisk kun lige ude at dyppe sokkerne en enkelt gang.
Længere henne ad stranden dukkede et lille barn op med sin far, og det var tydeligt, at Molly ikke rigtig kunne afkode, hvad det nu var for noget. Det var nemlig en helt ung fyr på 15 måneder, som stolprede planløst rundt og sagde mærkelige lyde. Så kom snoren på, og vi gik over til alternativ træning ved kaffebordet. "Nej/ja" øvelser med godbidder på bordet, bag koppen, ovenpå dummyen osv.. Rigtig hyggeligt og god hjernegymnastik for den søde hund!
 
22. august 2008.
Vi er absolut inde i rolige hunde-dage. Molly bløder og jeg svinger klud og gulvspand - det er ganske utroligt, så langt hun kommer omkring! Desværre er Molly totalt afvisende overfor bukser og ble, så jeg har overgivet mig, og forsøger i stedet at tørre op efter hende.
Megen træning er det ikke blevet til, men den daglige fysiske motion bliver hun aldrig snydt for. Fodring på græsplænen og i diverse aktivitetsbolde har gjort det ud for hjernegymnastik :)
 
17. august 2008.
Så er Molly kommet i løbetid. I går lagde vi for første gang mærke til lidt blod, og i dag har vi ringet til Nalle for at få ham til lade batterierne op! Vi har aftalt parring første gang den 26. august.
 
Dagen i dag har budt på super god smugtræning i Gudumkær. Hundene var dygtige: fine 40m markeringer i knæhøjt græs, huskedummy og dirigeringsøvelser. Som prikken over i`et fik vi også selskab af 4 islandske heste med ryttere - men det tog hundene i stiv arm. De var faktisk ret ligeglade, selvom hestene tog ophold kun 10m væk.
 
16. august 2008.
 
 
Hvor heldig kan man være? Skive Kommune har uden vores vidende lavet en toller-sø 500m fra Resenvej! Der er vist tale om noget dræningsarbejde, som har givet mulighed for søen, og den er bare rigtig lækker. "Søbredden" og bunden er sort mudder, så både hund og mennesker ser herrens ud efter træning :) Molly var i går god til at forcere diverse jordvolde og kanter uden at smide dummyen, så hun fik både ros og fiskefrikadelle!
Vi fik også indlagt lidt balancetræning på en træstamme - så der var tale om all-round hundetræning. Godt vi havde Lasse med til kaste dummyen og vise balance-vejen!
 
12.august 2008.
I dag har Molly og jeg været på løbetur sammen. Molly løber med selen på min venstre side, og det går helt problemfrit. Tempoet er moderat, og hvis der er nogen der puster, er det i hvert fald ikke hunden!
Efter løbeturen var vi som sædvanlig en tur omkring atletikstadion, hvor de unges træning var i fuld gang. Dvs at der var gang i både løb, kast og spring - men Molly var nærmest ligeglad. Hun sagde ikke en lyd og forholdt sig helt i ro, og det slog mig, hvor meget hun har udviklet sig på det område. Da hun var ung, hylede hun i vilden sky og var helt oppe at køre i den slags situationer.
 
Tirsdag er jo også vores LP aften, og det er altså rigtig fint. Det er nu arrangeret således, at der er 2 trænere om de ca 20 hunde. Det giver gode muligheder for opdeling og fungerer rigtig fint. Molly klarer sig nogenlunde, men fri ved fod blandt mange andre hunde er altså ingen favorit. Hun er spændt som en fjeder - og den springer altid til sidst!
Jeg mangler vist lidt input til at komme tilbage på sporet med den øvelse.
 
10. august 2008.
Så er den sommerferie slidt op!
De sidste dage har været dejligt rolige for hele familien. Molly har været med ude at cykle og løbe, hun har fået lagt et par slæbespor i haven, og hun har fået lov til selv at lede efter sin mad i græsplænen. Fredag var vi ved Flyndersø, hvor hun fik nogle markeringer i lyngen og derefter nogle vandmarkeringer. Markeringerne på land gik rigtig godt. Markeringerne på vand gik noget i kludder! Når dummyen bliver kastet fra et andet sted, end hvor hun selv sidder, bliver hun forvirret og fiser frem og tilbage uden at kunne bestemme sig til at gå i vandet. Noget værre rod, og jeg har opdaget, at jeg kun gør det værre ved at give kommandoer. Det viser sig, at det mest effektive er, at jeg forholder mig helt passiv - ingen opfordringer, opmuntringer, øjenkontakt eller bevægelser. Så løber hun lidt rundt om mig, ser på mig og piber lidt, men til sidst er det som om hun giver op, tænker sig om og løser opgaven!
 
I dag har vi været til tollertræning ved Birkesø, og trods regnen var 8 hunde klar og parat.
Molly var lidt i sit ulydige hjørne med svinkeærinder, knaldapporteringer og glimt i øjet!. Jeg kan nu ikke helt lade være med at trække på smilebåndet, når hun tager fusen på mig, når jeg samtidig kan se, at hun er i højt humør og halen fejer fra side til side :)
Fx. tog hun på udflugt ind i skoven med en dummy. Efter lidt fløjten og kommanderen brugte jeg "passiv-teknikken" og stod bare helt stille med korslagte arme. Molly kom tilbage fra skoven uden dummy og løb lidt rundt i periferien, inden hun kom hen til mig. Jeg forholdt mig helt passiv - og sørme om ikke hun efter nogen tid simpelthen forsvinder ind i skoven igen og lidt efter dukker op med dummyen, sætter sig på plads og afleverer til hånd. Sød hund!
 
På plussiden idag var også, at Molly slet ikke peb eller stressede, da vi skulle øve ro på post ved vandkanten. Ikke en lyd fra den ulydige!
 
5. august 2008.
Molly har haft et par aktive dage. Når vi holder ferie, sker der jo noget hele tiden og Molly får ikke helt den ro, hun ellers får i hverdagen.
 
I går tog vi en regnvejrs-gåtur igennem byen i myldretiden, og det var tydeligt at se på Molly, at det er længe siden, vi har gjort det sidst. Hun blev påvirket af alle lydene og trafikken og begyndte at trække i linen. Så vi måtte lige sætte os ned og vente på at roen igen indfandt sig (godt hjulpet på vej af fine godbidder).
Efter byturen gik vi ned i skoven og fik "luft under vingerne" igen - og det passede helt klart damen meget bedre :)
Også dagen idag har været aktiv. Molly har være med mig ude at løbe 3 km i skoven og derefter lige hjem og til LP-træning i DKK. Det var første gang efter sommerpausen og hele 20 hunde var dukket op. Nivauet ligger vel sådan sub LP1, så det er meget hyggeligt og med masser af kontaktøvelser. Det er faktisk også meget fint for Molly, at være sammen med så mange forskellige hunde, og jeg plejer at benytte lejligheden til at lave en smule apportering ved siden af de andre hunde. Det har jo ikke altid været Mollys stærke side, så det er alletiders chance for at flytte lidt på det.
 
3. august 2008.
Vi har fået lidt gang i træningen igen - i hvert fald i den forstand, at vi har dummies med på gåturene. I går prøvede vi med dirigering højre/venstre/bagud, og der var der godt nok lidt rust, som skulle bankes af! 4 vandmarkeringer gik fornuftigt og fri ved fod langs søen var også ok. Men som sædvanlig er jeg vist også nem at gøre tilfreds!
 
I dag prøvede vi igen med dirigering, og det gik meget bedre end i går. Til gengæld skal hun holdes i kort snor ved huskedummy: man vil gerne løbe forbi første bytte og snuppe til den næste! Måske har det noget at gøre med at de dummies jeg bruger er rigeligt tunge! Man kan jo nærmest ikke holde bagparten ved jorden........:)
 
 

Ulla Aackmann  | Tlf.: 61 66 20 83 | aackmann@mail.tele.dk