Februar-Marts 2009

29. marts 2009.
En helt igennem dejlig weekend med masser af hundeaktivitet og deraf følgende frisk luft og rød næse til fruen!
 
Lørdag var Molly til opfølgning på sporkursus. Instruktør og schweisshundefører Karsten Pedersen havde planlagt en uofficiel prøve (anlægsprøve, tror jeg det hed). Et 400m spor med en 1/4 l blod. Sporet havde ligget i 3 timer og havde 2 knæk.
Molly er vældig tændt på at gå spor, og hun var helt fokuseret på opgaven - hun havde problemer ved det sidste knæk, men vi kom pænt i mål. Den flinke instruktør takserede arbejdet til "en fin 1. præmie", så det var jeg jo svært stolt af.
 
Kattemad og ræveskind for enden af sporet.
 
I dag var vi til tollertræning i Haunstrup. Molly blev hjemme og passede sin løbetid, så Maggie var alene på banen. Hun klarede det rigtig flot, og jeg var super stolt af hende. Der var vedvarende god kontakt, og hun gik faktisk fri ved fod. Hun lavede fine apporteringsøvelser - på mirakuløs vis endda uden at knalde. Sidst på dagen satte hun mig helt skakmat ved at apportere en due i fin stil og med aflevering til hånd!
Den lille hund tror stadig, at lykken er at være tæt på mig, og hun har ikke helt opdaget verdens fristelser. Det er nok med at nyde det, så længe det varer :)
 
 
Thomas Sloth og Crash fik tid til at tage mange fine billeder (også billederne her på siden) både lørdag og søndag - de kan ses i galleriet på www.homeofcrash.dk
 
26. marts 2009
Milton har sendt en hilsen - også han vokser sig stor, stærk og flot! Det ses tydeligt på det medsendte billede, som nu ligger i hvalpegalleriet.
Milton fortæller, at han ligesom Milo har rundet de 16 kg.. Maggie er imponeret, hun vejer endnu kun 13 dame-kg.
 
24. marts 2009.
Den små Maggie var i går på visit hos den lige så små Aslan på Korsbakken. Der var dømt fri leg på gårdspladsen, men i starten ænsede de knap nok hinanden - de var begge to mere interesserede i mine lommer :) Først efter et kvarters tid tøede de op, og så kan det ellers nok være de slog sig løs! Fint at se, at de begge to var gode til at bøje af overfor hinanden, så det gik rigtig fint.
 
Maggie og Aslan
 
22. marts 2009.
Hvalpegalleriet opdateret med en ung hund fra Hørsholm. Smukke Mingus kravler i træer.
 
21. marts 2009.
Så er vi på den igen. Molly er kommet i løbetid, så drægtighed og fødsel har ikke skubbet hendes rytme særlig meget. I denne løbetid har vi indført tvungen brug af løbetidsbukser, selvom Molly hader dem af et godt hjerte. Men sagen er, at trægulvet efterhånden er oversået med pletter fra hendes tidligere løbetider - jeg kan simpelthen ikke skure pletterne væk. Så nu skal hun have bukserne på, uanset hvor meget hun protesterer, piber  og gemmer sig.
 
Maggie-pigen trives. Hun er nem at have med rundt i verden, og hun er generelt ikke bange for for nye ting/mennesker/hunde - snarere lidt afventende.
Forleden aften opstod der tilfældigt en situation, hvor jeg fik et indtryk af hendes psyke: vi gik på en stille villavej sent om aftenen. Det var mørkt og stille. Bagved os drejede en høj mand om hjørnet og gik hurtigt ned imod os. Det lidt specielle var, at han havde en stor cowboy hat på og bar på en raslende bærepose. Vi stoppede op og Maggie satte sig ned ved siden af mig og holdt øje med manden. Da han kom tættere på trak hun lidt ud til siden, men da han stoppede op, var hun bare for nysgerrig, så hun gik forsigtigt frem og snuste til manden, og begyndte derefter begejstret at invitere til leg.
 
Renligheden er endelig ved at indfinde sig i de Aackmannske stuer! Maggie kan nu give signal, når hun skal ud og har ikke haft uheld de sidste par dage. Hun har længe været "tør" om natten og når hun er alene hjemme - men det har knebet gevaldigt, når der er liv i huset. Vi håber, at vi snart kan få styr på vores overforbrug af køkkenrulle og gulvsæbe:)
 
17. marts 2009
 
 
Thomas Sloth var hurtig med cameraet til træningen i søndags. Fangede dette billede af Maggie som, sikker i mors favn, afviser en meget interesseret og veloplagt Scooby. Mange fine billeder på www.homeofcrash.dk
 
15. marts 2009.
Efter en noget tætpakket uge, var det heldigvis tid til hundetræning ved Birkesø i dag.
Vejret var formidabelt godt med solskin og vindstille og selskabet var jo i topklasse :)
Maggie var for første gang rigtig på banen, og hun deltog på fornem vis i 2 træningspas. Hun var dejligt opmærksom og nem at få kontakt med, selvom de andre hunde var tæt omkring hende. Fin til at apportere og nogenlunde rolig, mens de andre arbejdede. Til gengæld kom vi lidt til kort, da Maggie skulle vente alene i bilen! Hyyyyyl!. Heldigvis fik Gitte den geniale ide at dække buret til.
 
Også Molly var i fin form, uden at være prangende. Jeg bemærkede, at vi stadig skal arbejde med at bære en dummy tæt forbi de andre hunde.
Efter den fælles træning fulgte vi kort op på vores spor-projekt. Jeg havde lagt et spor ca. 75 m i skoven 2 knæk og rigeligt blod. Sporet ventede i godt 3 timer. Molly havde ingen problemer med at klare opgaven, men der var også brugt så meget blod, at jeg de fleste steder kunne følge det visuelt.
 
Inspireret af vejningen på Korsbakken har vi i aften vejet basserne:
Molly: 22,2 kg. Skrump nødvendig!
Maggie: 12,3 kg.
 
12. marts 2009.
Denne uge har bare ikke været hundevenlig :(
Fruen er på kursus i Århus hele ugen, og da det indebærer en hel del kørsel frem og tilbage, bliver der ikke meget tid til overs til de små røde.
Men lidt luft og aktivitet bliver det da til. Jeg øver mig i at gå med dem begge to i line på venstre side. Sikke et cirkus! Maggie vil helst lege og hænge i Mollys ører - og Molly vil helst ikke andre hunde hængende i ørerne!
 
Vi får trænet ganske lidt. Maggie er god til at samle en dummy op uanset underlaget (gulv, græs, mudder,lyng) og tager ikke notits af mindre terrænskifter. På den måde ligner hun ikke sin mor - for ih, hvor jeg baksede med at få hende til at samle spontant op på andet end en græsplæne.
Maggie har til gengæld svært ved at efterkomme "bliv" kommandoen, så hvis ikke jeg er på stikkerne knalder hun hele tiden.
Hun er også ved at blive trænet til "møde-hund". Hun skal ligesom Molly lære at forholde sig roligt, når hun er med til diverse møder. Tirsdag var hun for første gang med til 1½ times møde i atletikklubbens lokaler, og det gik over al forventning. Hun lagde sig pænt ved siden af mig (med line på) og slappede af. Ingen piben og ingen uro. Fin hund!
 
8. marts 2009.
I går havde vi fint besøg af Tollerklubbens kommunikationsudvalg -og deres fine hunde. Vi fik trænet lidt inden vi bageter holdt et godt og konstruktivt møde. Molly nød godt af træningsdelen og Maggie kunne bagefter øve sig i at have andre tollerhunde på besøg.
Søndagen har budt på smugtræning med Pepsi, Aiko og Crash. Alle hunde gik et spor på ca. 100m, og det var egentlig med et fornuftigt resultat. Aiko går spor med godbidder, og vi andre forsøger os udi schweisspor. Det er rigtig spændende, og vi øver os i at blive bedre til at "læse" vores hunde, mens de går sporet.
 
Der blev også tid til lidt "almindelig træning" og en fødselsdagsfest! Aiko er blevet 1 år og Pepsi har rundet 2 år, og der var både boller og varm kakao i dagens anledning. Superhyggeligt!
 
6. marts 2009.
Man har forsøgt at følge op på kredsens sporkursus - begge hunde har gået 2 spor. Et, der havde ligget 1 time og et, der havde ligget 2 timer.
Maggie fik begge gange et ligeud spor på 20m., og det var tydeligt, at hun klarer det bedst, når Molly ikke er i nærheden. Men hun er vist ved at have fanget ideen med at følge sporet.
 
Molly fik 2x 100m med 2 knæk. Dem gik hun i susende fart, men jeg er meget i tvivl om, om vi gør det rigtigt. Jeg synes, hun zig-zagger derudaf og går ikke lige på sporet. Hun går hele tiden ved siden af - men det er måske vinden?
Jeg kan også være i tvivl om, hvor meget blod, der skal bruges og hvordan det skal fordeles, så det bliver fint at komme med til opfølgningen på kurset. Foreløbig skal vi smugtræne på søndag sammen med de andre kursusdeltagere.
 
4. marts 2009.
Nyt billede af Milo, som har fundet ud af, at mejsefoder er spændende :)
 
3. marts 2009.
Så er der igen en smule ro på atletikfronten - DM-inde er overstået og det gik rigtig, rigtig godt. 570 deltagere og 1200 starter, og det hele blev afviklet til punkt og prikke og til alles tilfredshed. En lang og herlig weekend.
 
I Øst Danmark har 4 af Maggies søskende været samlet til et lille træf. Jeg har ikke endnu ikke hørt, hvordan det gik, men jeg har fået et par fine billeder af opmærksomme hunde tilsendt:
 
Mit gæt er, at hundene på billedet er
 
Øverst: Milton
Liggende: Mingus
I midten: Malta
Nederst: Deva
 
...men er det rigtigt???
 
Søster Maggie har været en tur i gågaden i dag. Hun var mere modig end sidst og spadserede frisk igennem mylderet.
 
Mor Molly har været med på cykeltur. Det forlyder, at hun trænger til at komme i form igen og vægten har vist også sneget sig lidt højt op.
 
 
 
 
 
27. februar 2009.
Man har fyret godt op under kedlerne i familien i øjeblikket! Vi har gang i den fra morgen til aften - især med arbejde og atletik, så de stakkels hundebasser bliver lidt forbigået. Men det skulle gerne blive bedre efter denne weekend, når DM-inde er overstået.
 
Lidt træning bliver det selvfølgelig til. Maggie er ferm til at apportere over 7-8 meter, og hun afleverer pænt til hånd. Hun er ved at forstå betydningen af "bliv" - jeg kan gå ud og lægge dummyen, uden at hun letter. Hun er til gengæld elendig til "plads", det går helt i kludder. Lineføring går nogenlunde over korte afstande.
 
Renlighed..........ja, det kan vi altid tage en anden gang...
 
Og vokse kan den bette også: 11,7 kg og 41 cm.
 
23. februar 2009.
Opdateret forsidebillede af Maggie. Billedet er taget af Thomas Sloth til kredsens sporarrangement i lørdags.
 
21. februar 2009.
I Tollerklubbens kreds Midt og Vestjylland har vi i dag afholdt første del af et 2 dages introduktionskursus om schweisshundearbejde. Som underviser og instruktør har vi allieret os med en rutineret schweisshundefører, Karsten Pedersen, og han havde tilrettelagt et spændende og lærerigt program for dagen.
 
Jeg havde Molly med og Emil tog med som Maggies hundefører, og begge hunde fik lov at prøve kræfter med blodspor.
Maggie havde brug for megen vejledning, før hun fattede lidt af opgaven, men Emil fik hende da guidet igennem et 30m frisk spor.
Molly var derimod helt tændt på opgaven og viste sig at være både ivrig og fokuseret. Den rare instuktør mente ligefrem, at hun havde talent (og den slags har man jo en tendens til at tro på:)). Molly gik 3 spor - et på 50m og to på godt og vel 100m. 
 
 
2. halvdel af sporkurset afholdes i marts, og vi har fået blod med til fryseren, så vi kan arbejde videre med tingene inden næste gang. 
 
Og så var det også dagen, hvor vi afprøvede en model af vores nye klub-hus! Kredsen har besluttet at anskaffe en stor tipi, som vi kan bruge som læ- og pauserum. Det fungerede fortrinligt: tipien var hurtig at slå op og pakke sammen igen, og på en blæsende og våd dag som i dag var den guld værd! Godt vi har en foretagsom person som Gitte!
 
Endnu en af kredsens aktive tollere har fået sin egen hjemmeside:
Thomas og Crash var også med på kursus i dag - Thomas har taget en masse gode billeder og lagt ind i sit galleri. Bl.a ovenstående men ikke mindst nogle deeeejlige Maggie-fotos!
 
17. februar 2009.
Nyt billede af Milton i hvalpegalleriet. Han ligner absolut sin søster i Skive.
 
16. februar 2009.
I dag har vi undtagelsesvis besøgt en hundeskov. Jeg plejer faktisk ikke at komme der, fordi vi har haft uheldige oplevelser med løse, ustyrlige hunde.
Baggrunden for vores tur i hundeskoven var, at jeg håbede, at Maggie måske kunne få lejlighed til at møde andre fredelige hunde. Og jeg skal da lige love for at det lykkedes! Vi mødte en beagle, en mops, en italiensk mynde, en russisk mynde (kæmpe hund!), en ruhåret gravhund, en labradorblanding, to jack russel terrier, en foxterrier og en langhåret schaefer!! Heldigvis var de allesammen venlige omend den unge schaefer-han var noget overtændt.
Jeg havde den fine oplevelse, at jeg hele tiden kunne få kontakt med både Molly og Maggie. Det hemmelige våben var en rød pølse, som var så indbydende at damerne kunne sidde stille og holde øjenkontakt selvom schaeferen bogstavelig talt sprang hen over hovederne på dem.
 
15. februar 2009.
 
 
Fotografen har problemer med at fange modellernes opmærksomhed ved Flyndersø!!
 
Det der engang var en uoverskueligt lang vinterferie er nu skrumpet ind til en hyggelig søndag! Skiferien i Østrig var som sædvanligt et hit og hele familien er vendt hjem uden alvorlige skader. Men vi havde en usædvanlig oplevelse på dette års ferie - vi fik en sms fra en hundehvalp på ski!! Milton ferierede i vinter-Italien med sin familie og var så betænksom at gribe mobilen og sende os en hilsen. Herlig lille hund!
Hundene i Skive har vist også haft en dejlig ferie med omfattende forkælelse fra mormor og mofar. Maggie er blevet så forkælet, at hun nu vejer 10,7 kg. Til gengæld har hun gjort store fremskridt med renlighedstræningen. Hun kan holde sig meget længere, og vi har i dag ikke behøvet at holde øje med hende hele tiden.
 
Søndagsturen gik til Flyndersø, hvor jeg vanen tro forsøgte at få lommekameraet til at indfange den gode stemning - ikke nemt :)
 
Opdatering af hvalpegalleri med et Maggie-billede og opdatering af race-afsnittet med tanker om dagligdagen med en toller.
 
4. februar 2009.
Hverdagen har holdt sit indtog i familien. Vi arbejder, passer atletikken og lufter hundene - og slider absolut ikke nok på sofaen!
Maggie vokser sig stor og stærk. Hun er evig sulten og altid til salg for en godbid. Hun er glad, legesyg og og rigeligt opfindsom. Hun finder smutveje til at stjæle sko og strømper, og når hun har erobret et trofæ, styrter hun afsted, for at nyde det i fred.
Hun har nu en alder, hvor det ikke længere er så nuttet, når hun springer op ad os, så det har vi sat en stopper for.
Renlighedstræningen går efterhånden i den rigtige retning. I går og i dag har hun kun haft et lille uheld. Nætterne går også fint - hun sover sammen med Molly på sit tæppe i soveværelset.
 
Molly har været med på marken i dag; jeg tænkte, at hun trængte til en omgang uforstyrret træning. Vi lavede korte enkelt markeringer (så langt som jeg kan kaste:)), huskedummy, tilbagesending og et lille søg. Terrænnet var ½m høj vild bevoksning og skov, så jeg tænkte, at det var lidt udfordrende for Molly. Men det gik over al forventning. Hun var hurtig, 100% spontan i opsamlingerne, der var ikke noget bytteri og hun gik flot på plads og afleverede til hånd. Hun virkede i det hele taget meget arbejdsivrig og glad, så det var en fornøjelig træningstur. Vi havde simpelthen for en gangs skyld efterladt Ulydius derhjemme.
 
Ellers er vi ved at gøre klar til skiferie. Vi kører til Østrig fredag morgen, og hundene er så heldige, at de skal passes herhjemme af mine forældre og deres lille hund.
 
Ulla Aackmann  | Tlf.: 61 66 20 83 | aackmann@mail.tele.dk