Dagbog / April-Juni 09

April-Juni 09

29. juni 2009.
Vi har indledt sommeren på traditionel vis ved at rejse 5 dage til Göteborg med en masse dejlige og dygtige atletik-folk. De har deltaget i verdens største ungdoms-atletikstævne, og alle præsteret deres allerbedste! En rigtig god tur.
Hundene fik lov at opholde sig her på Pension Gaffa under mormors kærlige opsyn. De var vældig opstemte, da vi kom hjem, men de faldt forbavsende hurtigt til ro. Muligvis har man nærmest ikke været savnet!!
 
Den kommende uge byder på diverse aktiviteter, som jeg knapt nok har overblik over, men ugens højdepunkt glæder vi os rigtig meget til - vi skal nemlig til hvalpetræf i Hørsholm på lørdag!
 
22. juni 2009.
En mærkedag! Maggie har i aften præsteret at svømme ud i fjorden efter en dummy :)
Optakten var, at jeg gik ud i fjorden til det var svømmedybt for Maggie. Så kaldte jeg på hende og efter nogen piben og betænkningstid besluttede hun sig til sidst til at komme ud til mig. Jeg smed en dummy nogle meter længere ud, og den hentede hun fint - og svømmede lige forbi mig og ind på stranden. Her stod hun så og ventede på, at jeg også kom på land, så hun kunne aflevere til hånd. Stor ros og ekstra godbidder til den unge dame.
 
21. juni 2009.
Ja, dagene følger hurtigt efter hinanden her i Skive - du milde, som tiden flyver afsted!
Det mærker vi blandt andet på vores yngste hund. Hun er inde i en stejlt opadgående kurve mht frækhed! Hun snupper skoene af vores fødder og stjæler ting ud af hænderne på os for bagefter at ræse ud i haven med byttet. Hendes mor Molly er vist også på nippet til at fortryde, at vi ikke lod Maggie indgå i en hvalpehandel med en anden venlig familie! Maggie hiver sin mor i ørerne og benene, springer op på hende og vil i det hele taget helst lege hele tiden. Og den tålmodige mor-hund siger nej og skælder ud - uden den mindste virkning :) Så ind imellem må vi træde til og skille de damer, så Molly kan få lidt ro.
 
I går var vi til smugtræning med Aiko, Pepsi og Murphy. Det var en helt igennem glimrende dag med frit søg, enkeltmarkeringer, kaffe og kage. Molly var nu ikke særlig prangende i sine præstationer, men det gik okay. Maggie irriterede alt og alle og havde en herlig dag. Hun fik selvfølgelig også trænet lidt  og det var hun faktisk god til, synes jeg. Men nu er jeg jo nok heller ikke den der stiller de største krav i hele verden :).
 
15. juni 2009.
Så er der Mingus-guf i hvalpegalleriet. Den unge dreng meldes at være velopdragen, social, opmærksom og ligefrem "empatisk". Og som billedet viser - en ægte vandhund!
 
14. juni 2009.
Begge Aackmann-tollerne fik i dag lov til at komme med til toller-træning i Haunstrup. Vi havde som sædvanligt en dejlig dag - både hvad selskabet og træningen angår :)
Jeg er lidt forbløffet over, hvor nemt Maggie har ved at indlære. Hun er selvfølgelig meget "løs i det", men hun er samtidig vældig opmærksom og arbejdsom. I dag skulle hun for første gang stifte bekendtskab med dirigering, og hun var tydeligvis noget i vildrede med, hvad opgaverne gik ud på. Men hun holder koncentrationen og bliver på scenen - modsat hendes mor, som havde en udtalt tendens til i samme alder at forlade træningspladsen i utide!!
Molly gjorde det også okay, og vi skal for hendes vedkommende blandt andet arbejde videre med anti-knald....
 
Tollertræning byder jo altid på interessante diskussioner og i dag har et af temaerne været, hvordan man markerer grænser for sin hund uden samtidig at ødelægge samarbejdet. Kunsten er måske at være bestemt og konsekvent uden at være sur og skrap?
 
13. juni 2009.
Opdateret Maggie-siden.
Nyt fra Milton, som Lotte mener godt kunne hedde Magnum...han vejer nemlig 22 kg og er 52 cm høj :)
 
9. juni 2009.
 
 
Vi har et stort udvalg af bolde i haven......men der altid kun een der er attraktiv!
Maggie er rigtig dygtig i øjeblikket - nu mestrer hun fx til perfektion at pille sålerne op af vores løbesko og efterfølgende give dem en grundig rundbarbering!
 
7. juni 2009.
Skive Atletik og Motionsklub har i weekenden afholdt vestdanske mesterskaber i ungdomsatletik - og det er noget af det værste for en hund! Det betyder nemlig kedelige, lange alene-hjemme dage og kun sparsom hunde-adspredelse.
Men som sædvanligt bliver de damer aldrig helt forsømt: de har været på 2x aftenstur til Flyndersø. I aften prøvede jeg lidt nyt (inspireret af snakken fra WW), idet jeg, uden at Molly så det, smed en enkelt dummy så langt jeg kunne ud i terrænet. Efterfølgende bad jeg Molly søge efter den - og til min forbløffelse lykkedes det for hende begge gange. Godt nok søgte hun længe og var langt omkring...men hun fandt den! Jamen altså - hvem skulle have troet det!
 
4. juni 2009.
Mums igen - se lige Milton 7 mdr. i hvalpegalleriet.
 
Skive er i disse dage på alle måder præget af Beach Party! De 22.000 unge mennesker fylder byen, så det hverken er til at komme frem eller tilbage. Derfor blev en planlagt tur til Birkesø i går aflyst på halvvejen - på ½ time havde vi ikke engang nået byskiltet! I stedet blev det til Maggie-træning ved det nærmeste vandhul, og det gik da også okay
I dag har vi gået en laaang tur i området og i min visdom fandt jeg på, at vi kunne gå en del af turen i bækken i stedet for ved bækken. Det var faktisk en glimrende ide, syntes hundene - men desværre havde jeg fuldstændig fejlbedømt vanddybden i forhold til mine gummistøvler!!! Svup, svup, svup.....
 
Og så har vi de sidste par dage hørt godt nyt fra de kære hvalpe. Det viser sig, at de er født med et stærkt og usvækket apporterings-gen: de bærer rundt på fjernbetjeninger, sokker, underbukser, briller, legetøj og alskens andet godt fra husholdningen :)
 
 
3. juni 2009.
Mums - nye billeder af 7 måneder gamle Milo i galleriet.
 
1. juni 2009.
Working Weekend gik godt! På alle måder faktisk: vejret var fremragende, deltagerne var positive og glade, hundene var dygtige, trænerne var entusiastiske og velforberedte......og Leifs ben var i særklasse (de marinerede, altså)!
 
Jeg valgte, at det især var Molly, som skulle nyde godt af WW-træningen. Overordnet set gik det fint for hende. Hun er helt klart blevet bedre til at koncentrere sig, og hun kunne faktisk gennemføre de fleste af øvelserne uden de store svinkeærinder. Helt klart får man lyst til at træne videre og mere, når man får nye ideer og input og tilmed oplever, at hunden arter sig :)
 
I løbet af de kommende dage vil WW-hjemmesiden (www.bricksite.com/workingweekend) blive opdateret med billeder fra en helt fortræffelig weekend.
 
24. maj 2009.
Så er den weekend grundigt slidt op - den har været tætpakket og god.
Fredag havde vi en perfekt afslutning på arbejdsugen med en dejlig omgang smugtræning ved Flyndersø. Molly var med og nød det - men hun var nu ikke den skarpeste kniv i skuffen den dag! Men smugtræning handler heldigvis ikke kun om knivskarpe hunde...det handler nok så meget om klog snak, chokolade og vigtige pauser :)
 
 
I dag søndag fik begge hunde lov at komme med på fisketur ved Oddesund. Det var en rigtig dårlig ide!!
Molly kører fuldstændig op i det røde felt, når der viftes med fiskestang og blink og Maggie følger bare med! Hun ved vist ikke helt, hvad der foregår, men hun er solidarisk! Helt galt gik det, da Hans Henrik fangede en hornfisk, og den skulle trækkes sprællende på land - Molly og Maggie hylede og skreg, Hans Henrik bandede og lynede og Emil var ved at falde om af grin! Jo Jo - vi fik skam rigtig trænet ro ved vand!!
 
20. maj 2009.
Det er travle dage i Skive: familien flyver rundt i alle retninger og forsøger at passe både arbejde, skole, atletik - og 2 hunde. Det går lige med nød og næppe, men megen hundetræning bliver det nu ikke til.
 
Tollertræningen i søndags ville man selvfølgelig ikke gå glip af, så bilen blev pakket med en enkelt hund. Molly blev den heldige og hun klarede strabadserne ved Birkesø vældig godt. Faktisk tror jeg, at hun er ved at være klar til lidt flere udfordringer, end jeg sædvanligvis byder hende, så hvis vi ellers kunne finde tiden, var det nok nu, vi rigtig skulle finde træningstøjet frem.
 
Mollys førstefødte, Little Miss Maggie, er ved at vokse sig stor og fræk! Det lille dydsmønster er rejst og i stedet er en hormonpræget pubertets-tøs flyttet ind! Hun er til tider alvorligt irriterende, og for ligesom at sætte trumf på, er hun også begyndt at tisse indendørs igen!
Men heldigvis for hende er hun også skrækkelig sød, dygtig og opmærksom, så foreløbig har vi besluttet at beholde hende :)
 
15. maj 2009.
I går var vi med hvalpeholdet (DKK) i Lilleris hunde-svømehal. Det var en fin og underholdende oplevelse. Der var særdeles mange nye indtryk at kapere - Maggie skulle lige se det hele lidt an, men herefter gik det fint.
Svømmedelen startede som plasken .......
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
....men hun fandt hurtigt fidusen, og svømmede flot rundt i bassinet:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
10. maj
 
 
10 maj 2009.
Området ved Birksølejren har haft fint besøg i dag: tollerne Freja, Pepsi, Chili, Daisy, Santos, Molly og Maggie har med deres ejere taget området i øjesyn mhp den kommende Working Weekend. Der er ingen tvivl om, at det er et velegnet område med masser af muligheder for træning i forskellige typer terræn.
Hundene fik for en gang skyld lov til at lege og løbe frit omkring - og ikke mindst Maggie nød det. Hun driller og irriterer de voksne hunde, men de udviser generelt stor tålmodighed. Særlig Pepsi er fremragende god til at lege med en stor hvalp, så i hende fik Maggie en ny god veninde.
Lidt træning blev det også til. Hundene var lidt mærkede af den megen leg, men det gik vist fint for alle parter. Jeg havde medbragt startpistol, så vi kunne træne markeriner med skud. Molly fik den første markering og var ikke påvirket af skuddet. Til gengæld blev det nok for hende, da det tredie skud blev affyret - så forlod hun scenen. Jeg måtte hente hende tilbage, så hun kunne "nyde" lyden af de andre hundes skud. Hun var utryg ved det, men ikke egentlig bange. Der er ingen tvivl om, at vi skal arbejde videre med Molly og skudtræning.
Maggie fik lov at øve sig udi vandapportering - og sandelig om hun ikke hentede en dummy, som krævede et par svømmetag!
 
8. maj 2009.
Man har vejet hundene i huset:
Molly: 21,6 kg
Maggie: 15,0 kg
 
Og så har den bette hund været i fjorden sammen med sin menneskemor i opsmøget buks. Gevinst: hunden fandt ud af, at den kan svømme :)
 
6. maj 2009.
Så blev det vist tid til lidt opdateringer fra Maggie og Molly. De damer lever et roligt hverdagsliv med daglige lufteture, foder i græsplænen, lydighedstræning, apporteringsøvelser osv.. Som noget nyt i denne uge er Maggie blevet introduceret til at løbe i linen ved siden af cyklen. Hans Henrik var meget imponeret over hende, for der var ingen slinger i valsen - hun kunne afpasse tempo, svinge og det hele. Der var selvfølgelig tale om et lille, kort tur på få hundrede meter, så ingen led overlast :)
Tirsdag var vi til LP træning, først med Maggie på hvalpehold og derefter Molly på voksenhold. Begge dele gik vældig fint; jeg er især glad for at opleve Maggie være fokuseret og opmærksom, selvom de andre hunde er tæt omkring hende. Hun kan faktisk arbejde længe uden linen på, så på det punkt ligner hun slet ikke sin mor i hendes ungdom. Da Molly gik på hvalpehold fræsede hun rundt og lavede ulykker, så snart jeg slap linen. Molly var også en hel del mere interesseret i duftene i græsset, end hun var i personen for enden af linen.
 
Herhjemme er rangordnen mellem hundene uændret - Molly er tålsom og tålmodig, men når det drejer sig om tyggeben og deslige er hun ubøjelig!! Den slags tilhører hende, og når Maggie en gang i mellem lister afsted med et ben, optager Molly straks forfølgelsen og generobrer venligt men bestemt den eftertragtede genstand.
 
1. maj 2009.
 
Jamen altså ....er de ikke ikke dejlige? De smilende hunde på havebordet er Malta, Milton og Mingus, som i sidste uge har mødt hinanden til træf hos Milton.
Det forlyder, at alle tre hunde er i topform og har et højt energiniveau - de har sågar formået at trække deres ejere med til tollertræning i kreds Sjælland!
 
 
Deva, Milo, Milton, Malta, Mingus og Maggie havde ½ års fødselsdag i går - det er utroligt, så hurtigt tiden går og så meget hvalpene udvikler sig.....den 2. dec 08 så hvalpene sådan ud:
       
Maggie er nu knapt så dydsmønster-agtig, som hun tidligere har været. Hun kan ligefrem finde på at gå den anden vej, når jeg kalder på hende! Hun stjæler vores sko, så snart hun kan komme til det og udfordrer i det hele taget både sin mor og sine mennesker :)
 
 
 
27. april 2009.
Rolige hundedage - der leges,luftes og snorkes :)
I dag har begge hunde været med en tur ved Birkesø. Dels fordi vi alle 3 trængte til luftning, og dels fordi man skal have styr på områdets muligheder inden Working Weekend i pinsen. Vi gik en dejlig og helt uforstyrret tur; een af den slags ture, som er den helt store gevinst ved hundehold:afstressning, ro og natur.
Begge hunde var i vandet, Maggie dog kun til maveskindet. Til gengæld øvede hun sig i at sidde stille (bundet af ved et træ) og se på at Molly fik 4 vandmarkeringer. Og jeg øvede mig i at være rolig, rolig, rolig i det håb, at det ville smitte af på Molly. Det gik fornuftigt nok; hun knaldede ikke og sagde ikke en lyd.
 
24.april 2009.
 
Morel-træet er sprunget ud i fuldt flor! Det sker i sagens natur hvert eneste år, men jeg er lige betaget af det hver gang. Træet er mere end 60 år gammelt, og det har kunnet bære hele 7 gynger - på een gang.
 
 
Molly og Maggie nyder det gode vejr og boltrer sig i haven. Vi får ikke trænet så meget, men lidt øvelser og en cykeltur i ny og næ kan vi lige overkomme.
For Maggies vedkommende prioriterer jeg, at hun kommer med rundt i verden og får nye oplevelser. I dag har hun fx. været med på stadion, hvor hun udover en masse børn også mødte en hønsehund og en stor rhodesian ridgeback. Jeg synes, hun er god til at møde andre hunde - hun løber roligt og med sænket hale hen til dem og viser alle tegn på fredelige intentioner. På den måde kommer hun ikke i klammeri og får i stedet lov til at lege.
 
19. april 09.
Spændende weekenddage - og ikke kun på grund af sommervejret!
 
Lørdag afholdt Tollerklubben tollerworkingtest og tollerjagtprøver i Haunstrup Brunkulslejer, og jeg var så heldig, at jeg fik lov at være med som hjælper ved arrangementet. Jeg havde glædet mig og lærte faktisk rigtig meget af at følge de dygtige hunde og deres førere og efterfølgende høre dommerens kritik - at melde sig som hjælper til den slags arrangementer kan kun anbefales! Især synes jeg det var dejligt at se førere, som samarbejdede med deres hunde og ikke blot kommanderede med dem.
Prøveleder Helle Lund havde lagt et kæmpestort og grundigt forarbejde i at få dagen til klappe - og det kunne mærkes på alle måder. Helle var ligefrem leveringsdygtig i diverse solcreme til hjælpernes røde næser :)
 
Inspireret af lørdagens oplevelser og efter råd fra een af de rutinerede tollerførere, besluttede jeg, at jeg måtte have gang i at tilvænne Molly til skud i forbindelse med apportering. Hun er ikke bange for nytåret og er stort set vokset op på et atletikstadion med alt hvad det indebærer af startskud. Hun har taget brugsprøve og har i det hele taget ikke virket bange for skud indtil vi en dag sidste sommer, havde skud på til tollertræning. Da blev hun forskrækket, og jeg kom først ved den lejlighed til at tænke på, at hun aldrig havde fået forbundet skud med at der samtidig faldt noget ned. Reaktionen gentog sig senere på året, så jeg havde ligesom affundet mig med at skud og Molly var en dårlig cocktail.
Men i dag gik jeg så i gang med tilvænning på ny. Hans Henrik fungerede som både kaster og skytte (med 6mm startpistol) og Maggie var med på sidelinien. Jeg var meget spændt på reaktionen - men jeg blev noget overrasket, for hun reagerede overhovedet ikke! Der blev kastet og skudt 3 gange 20m fra Molly, og hun var helt ligeglad: hun end íkke vippede med ørerne, hun fór bare ud og hentede dummyen.
Mystisk! Måske hun bare ikke kunne tage synet af træner Jørgen med et skydevåben :)
 
16.april 09.
De kære hunde har været godt i gang de sidste 3 dage: tirsdag til lydighedstræning, onsdag udflugt til Hjerk Noer og i aften strandtur til Gyldendahl - man kan virkelig mærke, at dagene ar tiltaget med flere lyse timer. Pludselig kan aftenerne bruges igen.
 
De to sidste dage har vi således været ved lavvandede områder, så den bette Maggie kunne prøve sig lidt frem med oplevelser i vandet. Det er gået rigtig fint - i aften slap hun bunden og svømmede et par tag (og nej, Leif......jeg skubbede ikke!!):)
I Hjerk havde vi en sjov oplevelse: mens vi gik på en sti i et engareal, forsvandt Maggie pludselig ind i det høje græs, og da hun ikke reagerede på fløjten, måtte jeg gå efter hende. Og hun havde god grund til at være optaget, for hun havde fundet et fint trofæ:
 
 
Noget af benet blev selvfølgelig hjembragt til tørring, så vi kan bruge det i forbindelse med træning.
 
13. april 09.
I dag er det Mollys 3 års fødselsdag, og det fejrede vi med en omgang forårs-smugtræning i Haunstrup. Vi havde nogle herlige timer sammen med skjønne Pepsi og de dygtige damer fra Wildmountain. Alle var i vandet (inklusive undertegnede!) - Maggie dog kun til maveskindet.
Molly er desværre mest vant til at hente ting, som jeg har kastet i vandet, så i dag kunne hun øve sig i at hente dummy kastet af en anden og fra en anden position ved søbredden. DET forvirrer totalt fødselaren!- hun pendulerer ophidset frem og tilbage uden at gå i vandet. Absolut et emne til den kommende forårstræning!
 
Og så er jeg i øvrigt i dag (igen!) blevet mindet om denne tankevækkende artikel:
 
10. april 09.
 
I dag fredag har vi besøgt Milton i hans herlige sommerhus - som det ses på billedet, er han allerede blevet en rigtig flot fyr!
Milton er en glad og ligefrem type med mod på livet. Han viste, hvor lærenem han er og apporterede i fin stil. Han samler spontant op, bringer villigt dummyen tilbage og afleverer til hånd (når han da ikke lige bortfører trofæet til egen fornøjelse :))
Molly, Milton og Maggie havde et par herlige timer ved stranden, og det var dejligt at se, hvor konfliktfrit legen foregik. Maggie er meget underdanig, når hun møder andre hunde, men hun tøede lynhurtigt op, løftede halen og var klar til leg.
 
Ellers har de forløbne dage blandt andet budt på DKK-træning og diverse fornøjelsesture til fx Flyndersø og Stauning Havn. Molly har været i vandet et par gange, og hun nyder det! Maggie er stadig grundigt i tvivl om vandets fortræffeligheder, men i går havde vi et lille gennembrud: hun soppede og legede i bækken, efter at hun ved et uheld var gledet ned ad den lille skråning :)
 
5. april 2009.
 
Sikke en herlig forårs weekend - solskinnet gør virkelig noget for humøret!
Hundene har også været i sving både lørdag og søndag, så nu snorkes der under bordet!
 
I dag har vi været ved Flyndersø, hvor Molly skulle
lave et frit søg og Maggie øve sig i at blive lidt mere fortrolig med vand. Søget gik fint (men det var nu også lidt lille) og Molly fik masser af ros. Hun var glad og veloplagt, så vi arbejdede lidt videre med markeringer. Når man har en fræk 5 måneders hvalp i huset, lærer man at sætte pris på sin store hund - hun er bare så sød og dygtig.
Maggie har endnu ikke opdaget at vandpassion er et kendetegn ved den race, hun tilhører. Hun synes, at 10 cm høje bølger virker farlige, og hun skal under ingen omstændigheder have poterne dyppet!
 
I går lørdag havde vi i Tollerklubbens kreds Midt og Vestjylland sat fokus på tolling. Vi trængte til at blive ordentlig introduceret for begrebet/træningsformen, så derfor havde vi allieret os med en rutineret tolling-person, Annette Stentsø. Vi havde en dejlig dag, og jeg tror vi alle fandt ud af, at tolling først og fremmest handler om ro. Molly og Maggie var med begge to, og det gik fornuftigt, synes jeg. Jeg havde egentlig ikke forventet, at Molly kunne klare at tolle tæt på vandet. Havde nok troet, at jeg ville tabe kontakten med hende, men det det gjorde jeg ikke - hun arbejdede fint, omend måske i rigelig højt tempo.
Leif Sørensen har taget 169 (!) dejlige billeder fra tolling-dagen. De kan ses på www.wildmountain.dk
 
2. april 2009.
Malta i Kastrup har sendt en dejlig hilsen - heldigvis ledsaget af gode fotos, som nu ligger i hvalpegalleriet.
Karina fortæller, at Malta trænes og stimuleres efter alle kunstens regler - og at hun kvitterer med at være en rolig hund om aftenen! Malta træner blandt andet sammen med Milton i Tollerklubbens Kreds Sjælland - og begge hunde og deres familier er meget begejstrede for den træning og undervisning de får her. Herligt! Kreds Nordjylland frekventeres af bror Milo, og også han og Elisabeth er super glade for de aktiviteter, som kredsen deropppe tilbyder.
Også Mingus og Deva er flyttet ind hos opmærksomme familier, som nyder at aktivere deres nye familiemedlem - vi kunne simpelthen ikke ønske os bedre familier til de nu 5 måneder gamle hvalpe!!
 
Hvalpen her i huset var til hvalpemotivation hos DKK for første gang i tirsdags. Hun var blandt de ældste i den meget brogede hundeflok, som for størstedelens vedkommende bestod af små hunde. Men heldigvis også en enkelt rigtig hund: Aslan fra Korsbakken mødte op og repræsenterede racen på fineste vis!
 
Og så er det tid at tilmelde sig Working Weekend 2009 www.bricksite.com/workingweekend .
Jeg har deltaget de sidste 2 år - begge gange med stort udbytte! Så man glæder sig allerede meget til dette års udgave af arrangementet.
Ulla Aackmann  | Tlf.: 61 66 20 83 | aackmann@mail.tele.dk