Jan. 09

31. januar 2009.
Elisabeth og Søren har sendt absolut dejlige billeder af en smuk og langbenet Milo. 3 af dem er uploadet til hvalpegalleriet.
 
30. januar 2009.
 
Holistisk hundetræning var kedeligt, synes Milton og Lotte! Heldigvis har de Tollerklubbens kreds Sjælland i baghånden, så træningsmuligheder er der nok af.
 
Det forlyder, at Milton har rundet de 10 kg., så han er ingen kostfornægter! Han har sikkert bare arvet sin mors glæde ved god mad og godbidder.
 
Maggie er ved at være renlig....not! Lige som vi tror, at den er hjemme, løber vi ind i en byge af uheld. Men sød er hun, den lille, så vi bærer over med hende :)
 
Onsdag var hun på tur i gågaden i myldretiden. Det var lidt farligt, og ekspeditionen krævede en del godbidder. Vi holdt pause i den lokale "Jagt og Fiskeri", og derinde var de gavmilde med tyggepinde og godbidder, så vi købte selvfølgelig en hvalpedummy. Maggie har lidt svært ved at gribe om den, men hun er ved at lære det.
 
Torsdag var vi på besøg hos nogle flinke travheste i Nr. Søby. Molly var også med, og hun kunne virkelig hidse en stemning op! Hun er absolut ikke tryg ved heste, så hun gøede noget af de fredelige dyr. Maggie var mere nysgerrig, men Mollys stress forplantede sig lidt til hende, så hun også blev nervøs. Vi lærte, at den slags skal foregå een hund af gangen.
 
26. januar 2009.
Vi hører heldigvis løbende nyt fra Deva, Mingus, Milo, Milton og Malta. Meldingerne lyder på, at alle hunde er glade og opmærksomme i deres nye familier og at alle familier gør deres yderste for at stimulere og opdrage deres nye familiemedlem. Nogle har været i kontakt med deres lokale tollerkreds og nogle er meldt til andre former for træning. Milton startede fx i går på "Holistisk lydighedstræning" - det glæder man sig meget til at høre om!
Vi går jo også og vejer de små for at kunne følge deres vækst. Milton og Milo er vist begge over 9 kg nu og Maggie vejer som tidligere nævnt 8 kg.
Malta har sendt nye billeder, som er at finde i galleriet. Milo er vist ved at overtale far Søren til at få sendt et par billeder....
 
Molly og Maggie har i dag været ved Flyndersø. Vi var der helt alene, hvilket er såååå afstressende efter en lang arbejdsdag. Det går fint med at motionere/træne/lufte hundene på den måde. Molly spurter glad rundt i bakkerne mens Maggie og jeg trisser roligt afsted. Så selvom vi ikke går særlig langt, kan vi sagtens bruge masser af tid.
Undervejs trænede vi lidt: jeg forsøger at vænne Maggie til at være bundet, mens Molly arbejder. Maggie piber lidt, men det går allerede bedre. Til gengæld bliver Molly dækket af, når det er Maggies tur - det er god Molly træning! Maggie er fin til at hente sin dummyskindpind, uanset hvor den lander. Jeg sidder ned og kaster den højest 2 meter væk, og Maggie henter den bare hvad enten den lander i lyng, sand eller græs. Hun arbejder i 2-3 minutter af gangen.
 
25. januar 2009.
Weekenden har været travl for den lille familie - både på atletikfronten og hundefronten.
Hundene kom i aktion i dag til kredsens træning i Haunstrup ved Herning. Vi var 11 hunde, og også denne gang var der en ny toller, lille Toby på kun 11 uger.
Maggie var også med til træning, og hun havde overtalt Emil til at agere hundefører. Det klarede han rigtig flot, og det var dejligt at have ham med.
Molly var okay i dag, men det er tydeligt, at vi har en udfordring i forhold til at holde mor og datter adskilt. Molly er top-opmærksom på, hvad Maggie laver og vil gerne blande sig i det hele.
Træner Jørgen holdt et lille indlæg om hundenes behov/udvikling kontra hundeførernes ambitioner. Det er altid godt at blive mindet om, at ikke alle hunde skal være verdensmester, og at de i hvert fald ikke skal være det i løbet af det første leveår. Jørgen er på den måde god til at mane til tålmodighed og omtanke i hundearbejdet.
 
21. januar 2009.
Det gik vist fint med det lille hvalpetræf i Hørsholm! Det forlyder, at der både blev tumlet, tumlet og tumlet inden der til sidst faldt lidt ro over tropperne. Mingus har sendt fine billeder, som findes i hvalpegalleriet.
Håber vi kan sende en delegation fra Jylland, næste gang der træffes! 
                                                                                               Hvilende Maggie-hvalp
 
Og så har vores store hund fået et mellemnavn, så nu hedder hun Molly Ulydius Aackmann!! Nu har hun introduceret den ide, at man simpelthen kan lade være med at reagere på et indkald!
SÅ...vi har strammet op! Opstramningen består blandt andet af ½ times daglig træning med diverse dummy-øvelser og fri ved fod.
 
På Maggiefronten går det festligt fremad. Den lille frøken kan sagtens holde os i gang; i går havde hun kun et lille bitte indendørs uheld - i dag har hun haft 10! Så der er stadig lang vej endnu.
Maggie er opmærksom og meget nem at få kontakt med. Hun er vaks til at lære nyt og vil det rigtig gerne. Vi laver en lille smule leg med apportering, og hun er ved at fatte fidusen i at hente den lille skinddummy. Når hun afleverer til hånd og tæt på mig får hun en kvart frolic som belønning. Jeg har ikke sat kommandoer på - vi leger kun endnu.
 
Og hvalpen vokser: vejer i dag 8 kg.
 
18. januar 2009.
Smugtræning et nyt sted! Familien Aiko havde foreslået at mødes ved Trevældcentret ved Stubbergård Sø. Det var et rigtig godt sted - særdeles velegnet til hundetræning og tillige centralt beliggende i kredsen.
Det var en noget våd og og kold omgang, men trods det kunne vi som sædvanligt sagtens få 3 timer til at gå.
 
Maggie var med på en lytter, men hun var noget ked af, at blive efterladt i buret i bilen. Heldigvis kunne Connie træde til som barnepige.
 
                                        
                                               Gitte og Maggie får en snak om tingene.
 
Molly er tilbage i sit gamle ulydige hjørne. Der er fuld fart på hende og hun ved, hvad øvelserne går ud på - men hun har igen fået den ide, at hun selv kan bestemme takten!
 
Vi har hørt nyt fra Milo i Aalborg. Han har også vist sig at være verdens sødeste hund, så dem har vi efterhånden nogle stykker af :) Milo er faldet godt til og følger sin familie tæt i hverdagen - han arter sig på bedste vis og er tryg og tillidsfuld. Dejligt, dejligt at høre!
 
De 4 hvalpe, som rejste østpå, holder et lille tollertræf idag hos Mingus - glæder os meget til at høre, hvordan det gik.
 
15. januar 2009.
Nyt fra Milton: han er som sine søskende sikker i sin overbevisning om, at verden er til for hans skyld. Han kan ene hund sørge for, at familien hele tiden har noget at lave :) Lotte har sendt fine billeder til hvalpegalleriet.
 
Hos os trives Maggie i fin stil. Hun er blevet bedre til at holde sig, og der bliver længere mellem pytterne på gulvet og nætterne er for det meste tørre nu. Til gengæld har hun arvet sin mors uvane med at tage ophold i klædeskabet om natten! De kære hunde kan selv skubbe skydedørene til side, mens vi sover og så liste ind i skabet.
 
I går var hun med på luftetur til Flyndersø. Vi gik en stille tur derude, hvor hun rigtig fik lov at snuse til verden, mens Molly fræsede rundt og fik motioneret de stive ben. Jeg forsøger at introducere ideen om, at Maggie skal kunne bindes af ved en pæl, mens Molly træner lidt ved siden af. Det går fornuftigt nok, når bare den lille har lidt at beskæftige sig med i ventetiden.
 
11. januar 2009.
Endelig tid til tollertræning i kredsen igen! Træningen var i dag henlagt til arealerne ved Birkesø og vejret var med os i den forstand at det ikke regnede - men koldt og blæsende var det!
Vi havde i dag fornøjelsen at møde en ny toller i kredsen: Bella, en 5 mdr gammel hvalp, som var både fin og dygtig.
Molly var helt oppe at køre! Hun kunne nærmest ikke styre fri ved fod og tog sig et par alvorlige rundture i terrænnet. Vi blev enige om, at det nok først og fremmest var overskudsenergi efter endt drægtighed, barsel og hvalpeopdragelse, meeen.........en hel del ulydighed var der nu også indblandet :) Molly har nok formået at øge sine beføjelser i familien gennem de sidste 4 måneder, så vi må i gang med genopretnings-arbejdet.
Af hensyn til Molly, lod jeg Maggie blive hjemme i dag. Det kvitterede hun for ved overhovedet ikke at ville besørge udenfor, i de 4 timer vi var væk. Alt blev leveret indenfor til stor frustration for mand og børn. Heldigvis vendte gamle gode vaner tilbage senere på dagen.
 
Vi har hørt fra Malta, som har det godt i Kastrup. Hun ligner vist sin søster i Skive, for der rapporteres om en frisk lille hund, der finder på alskens narrestreger. Og særdeles fin er hun blevet - se billederne i hvalpegalleriet.
 
9. januar 2009.
Desværre er vi vist kommet til at beholde den mest ulydige hund i Mollys hvalpekuld! Hun er glad, ivrig, sød ......og p...fræk! Man kommer godt nok til at sætte pris på sin lydige voksne hund, der stopper når man siger nej, som ikke sniger sig ind på alle snørebånd, som ikke findeler brændet i brændespanden, som ikke tisser i krogene og ikke stikker af med underbukser og sokker! Havde næsten glemt, hvordan det er, at have en hundehvalp i huset :)
Maggie er dejlig! Spørger man hendes mor, vil hun formentlig være enig og samtidig tilføje, at den lille kan være en smule belastende!
 
Maggie har i dag været med en tur i Sparbank Arena, som er DK`s eneste indendørs atletik-facilitet med internationale mål. Vi er så heldige, at den ligger her i Skive. Vi trænede indkald med Maggie i arenaen, på den måde, at vi kunne skiftes til at gemme os og kalde på hende. Det er dejligt, at se en lille hundehvalp komme spænende hen imod een!
 
Vi har hørt nyt fra Deva i Lyngby. Hun har det godt og Karen fortæller, at den lille hund er tryg, ivrig efter at lære og meget opmærksom - herligt! I februar skal ekvipagen starte på et klikker-kursus, det glæder jeg mig til at høre mere om.
Nyt billede af Deva i sneen i hvalpegalleriet.
 
7. januar 2009.
 
 
Det er et par opmærksomme hunde, der bor her i huset. Forventningen om en kvart frolic kan på et splitsekund få dem begge til at knalde enden i gulvet og rette et fokuseret blik mod mit ansigt. Maggie har helt arvet sin mors glæde ved mad og godbidder, så kontakttræningen går smertefrit.
 
Og så har hverdagen ramt os! Foruden hundene tager arbejde, skole og atletik igen masser af tid. Vi har været lidt spændte på, hvorledes Maggie og Molly ville tackle at skulle være alene hjemme i flere timer, men udover tisse-pytterne har der tilsyneladende ikke været problemer. I dag har de været alene i 5 timer.
Maggie er vist også ved at finde ind i en mere familievenlig rytme. Hun falder i søvn med det samme, når vi går i seng, og vækker os ikke, før vi vækker hende. Dog kan vi sommetider finde en pyt på gulvet, når vi står op.
Når vi er hjemme, kan vi næsten holde hende renlig, men der er uheld hver dag.
 
Maggie får lidt forskellige oplevelser ud af huset hver dag: en lille gå-tur i kvarteret, en tur på stadion, en køretur osv. I dag var hun med Lasse til vægttræning, hvor hun godt nok synes, at de store maskiner var lidt farlige.
 
4. januar 2009.
Der er meget trække-leg på Resenvej i øjeblikket! Det er næsten altid Molly, der vinder, men når det en sjælden gang lykkes for Maggie at finte overmagten, spurter hun lykkelig gennem hele huset med sit trofæ :) 
Trækkeleg er en vældig underholdende og larmende aktivitet! Der knurres og gøes og laves underlige strubelyde - altsammen meget frygtindgydende.
 
Trods bidende kulde har vi været en tur ved fjorden i dag. Vi bor jo heldigvis nogenlunde tæt på, så det er muligt at lave små korte ture uden det involverer en masse kørsel og tid. Molly havde i dag lagt missil-adfærden til side, så Maggie stod det meste af turen på alle fire ben.
Molly trænede en ganske lille smule (10 min), og det gik fint nok. Hun var lidt mere koncentreret end sidst. Jeg begynder, at kunne forestille mig, hvilke fordele og udfordringer der opstår, når der er 2 hunde, der skal trænes. Umiddelbart ser jeg i hvert fald en fordel i at de bliver nødt til at lære at vente og holde ro på post.
 
2. januar 2009.
Sikke en flot dag! Molly og Maggie kom med en tur til et af vores yndlingsområder, Flyndersø, hvor vi gik en lille tur. 
Vi har observeret, at Molly kan være meget tændt/stresset, når hun er ude sammen med Maggie. Hun flyver rundt som et missil og tager ind imellem en tur i helt lav højde henover Maggie, som tumler rundt på ryggen.
Det er lidt svært at vide, hvad der ligger bag Mollys reaktion, men vi vælger at stille os mellem hundene, når vi synses, det bliver for voldsomt. Derudover tilbyder vi Molly noget rolig træning, så hun kan blive optaget af noget andet. Hun vil gerne arbejde, og gør det med høj fart, men koncentrationen er slet ikke på plads endnu. Det tager tid at komme sig efter graviditet, fødsel og pasning af 6 hvalpe.
 
Maggie lader sig nu ikke så nemt kyse. Hun leger ufortrødent videre, når hun er blevet væltet af sin mor.
Renlighedstræningen går det kun langsomt fremad med - der er vel tale om en succesrate på 50%. Hele familien er involveret i træningen, og der er gået lidt konkurence i at være bedst til at få hende til at besørge udenfor. Foreløbig er det vist Lasse, der fører konkurrencen. Han har også i dag haft Maggie med på en lille gåtur rundt i kvarteret. Hun var dygtig, synes han!
 
1. januar 2009.
 
Vi kom godt ind i 2009 - både hunde og mennesker. Molly og Maggie tager skyderiet med ro og faktisk lå de i sofaen sammen med Hans Henrik og kiggede ud på, at al fyrværkeriet eksploderede kl. 24. 
 
Vi havde gjort klar til nytårsaften på traditionel vis med en lang gåtur ved stranden. Desværre nåede vi ikke gå-turen i kredsen - man vågnede først i Skive kl 10! På strandturen fik Maggie lov at lege og undersøge, men hun har fundet ud af systemet med at følge efter os, når vi går.
 
Herhjemme forsøger vi at aflæse Maggies toiletvaner, som mildest talt er ustabile endnu. Vi har nogenlunde held med at bære hende ud, når vi kan se, hun går for sig selv og går med en karakteristisk gyngende gang. Men vi skal være hurtige og konstant opmærksomme .....og det er vi ikke altid.
 
Nye dejlige billeder i hvalpegalleriet - tak for det.
Ulla Aackmann  | Tlf.: 61 66 20 83 | aackmann@mail.tele.dk