Oktober-November 2008

30. november 2008.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Milo med sin bamse.                                     Malta med det kølige overblik.
 
Festdag i familien. Emil fylder 15 år, og han er blevet fejret med gæster i går og gaver i dag. Tillige har vi været en dejlig tur på Hjerl Hede til julehygge og julefrokost. 
Og hvalpene har skam også fået opmærksomhed - en tur på "legepladsen", masser af nusseri og og lidt lyd-vaccination på cd`en. Desuden grundig prægning på gulvklud og spand!! Du milde, hvor de griser :)
 
29. november 2009.
 
Tre nysgerrige hvalpe, som er ved at være interesserede i verden udenfor "basen".
Legepladsen i garagen (som er en del af kælderen) er i dag taget i brug. Alle var glade for den nye udfordring og gik straks på opdagelse blandt vakebaljer, dummies og sorte plastsække.
 
Katrine og Niels har været på besøg sammen med deres far og mor. De var dygtige til at lege og nusse med hvalpene, lige indtil de små hunde faldt i søvn :)
 
 
28. november 2008.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Dagens udfordring blev bl.a. legetøj, som hænger ned fra loftet. Hvalpenes reaktion var som tidligere skepsis, undren, nysgerrighed og derefter ligegyldighed. De slår lidt til tingene men ænser ellers ikke de dinglende genstande.
Til balancetræningen er en pude blevet introduceret - og heldigvis har de fleste klaret udfordringen uden styrt :)
 
Til aften har hvalpene fået maden serveret i en lidt grovere version - dvs opblødt, men kun meget lidt blendet. Det gik fint, faktisk bedre end når den er helt findelt.
 
27. november 2008.
Hvalpene bliver hver dag præsenteret for nye oplevelser - her i eftermiddag var turen så kommet til et opleve støvsugning hos hvalpene. De har oplevet støvsugerens rumsteren rundt om hvalpekassen, men har ikke tidligere haft den tæt inde på livet.
 
Jeg startede med at støvsuge omkring kassen, hvorefter jeg satte støvsugerstang med mundstykke ned til hvalpene. Det var de noget skeptiske overfor, men efter et minuts tid havde de ligesom vænnet sig til det brølende uhyre og slappede helt af.
 
Eftermiddagskaffen blev serveret ved siden af den larmende støvsuger  - og som det ses, tog man det med ophøjet ro.
 
Hundemoderen fortrak til gengæld til andre gemakker - hun har aldrig været vild med den støvsuger!
 
 
 
 
 
 
I dag er hvalpene 4 uger gamle og alle er som sædvanligt blevet vejet. Denne gang fik vi et problem; Milo og Mingus er blevet for tunge til at køkkenvægten kan klare opgaven! Så vi må lige have fundet en anden vægt frem!
Se hvalpenes vægt i skemaet under "Hvalpe".
 
26. november 2008.
 
Prægning på fodbold
Maggie og Milo i træningslejr.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
25. november 2008.
Det går stærkt med hvalpenes udvikling - som Emil udtrykte det, så ligner de nu rigtige hunde!
 
 
Selvom de nu er meget aktive, er de også stadig meget trætte!
 
24. november 2008.
Jeg skal ellers love for, at de stille dage er ovre! Når hvalpene er vågne er de særdeles aktive - de tumler rundt og slås og regerer. Det er enormt underholdende at overvære og svært at løsrive sig fra.
Alle hvalpe kommer glad hen til den, der sætter sig ned til dem. Nogle lægger sig straks i hyggeposition og nogle søger i ærmer og bukseben efter en ekstra babs.
 
I dag har vi forsøgt med fodring i små skåle - det fungerer vist lidt bedre end fælles fad. Men der er nu stadig lidt forvirring omkring forståelsen af begreberne "fad" og "bad"!!
 
 
 
 
 
 
23. november 2008.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Milo i en krog.                                             Milton på et tæppe.
 
Denne fredelige søndag er hvalpene blevet grundigt præget på talende, ældre damer! Farmor kom forbi med sin veninde, og det var rigtig hyggeligt og helt anderledes end så mange andre gæster.
Dagens prægning har også omfattet fransk spilledåse. Jeg fandt en gammel een af slagsen, som har overlevet siden drengene var små, og den satte jeg ned til hvalpene. De reagerede tydeligt på den - mest med nysgerrighed.
Sundhedsafdelingen havde beordret ormekur, så det har vi også fået ordnet i dag.
 
Molly fik en god gåtur i eftermiddag, og for første gang i lang tid havde vi medbragt en dummy. Vi brugte den kun lidt, og resultatet var også meget ukoncentreret - men Molly nød det rigtig meget!
 
22. november 2008.
Hvalpene nyder vist deres udviddede territorium. De slås og leger ...... og tisser! 
Dagen har budt på fint besøg af Jane, som skal have en af Mollys tæve hvalpe. Jane medbragte et dejligt stykke legetøj til hundene i barselsgave - det var faktisk så attraktivt, at Molly selv fiskede det op af Janes taske og tog det i brug! Frække hund! 
Men ellers som sædvanlig en god anledning til at vende og dreje træning og dagligdag med en toller. Der er jo rigtig mange ting at forholde sig til, når man anskaffer sig en hundehvalp - og alle hvalpe skal heldigvis til hjem, hvor man har tænkt sig grundigt om og sat sig ind i tollerracens egenskaber og behov.
 
Og så var det dagen hvor begrebet "fast føde" blev introduceret. Jeg ved ikke helt, hvad jeg havde forestillet mig - men jeg havde nok regnet med, at hvalpene lige skulle lære at indtage føde på denne måde. Men det kunne de fra første sekund!
 
De kære små nærmest kastede sig over fadet - med hele kroppen! På billedet kan fadet måske skimtes under og mellem hvalpene.
 
Det var et herligt optrin, som også krævede lidt ekstra rengøring bagefter :)
 
 
 
21. november 2008.
Så er hvalpene blevet præget på synet af gaffatape og lyden af en boremaskine. Anledningen var udvidelsen af hvalpe-arealet; Hans Henrik har sørget for, at de små har fået tillagt et område uden for kassen til deres domæne.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Hvalpene tog som ventet det hele med stor ro og området blev straks taget i anvendelse af både store og små børn - Lasse benyttede lige lejligheden til at tage en "fredags slapper"!
 
20. november 2008.
 
Så er det 3 uger siden Mollys små hvalpe kom til verden. Det betyder, at de efterhånden både kan se og høre. De begynder at "melde sig ind i verden" og får lyst til at se sig omkring.
Vi ser det på den måde, at når de er udenfor hvalpekassen, bevæger de sig længere og længere væk. De reagerer på støj i rummet og er blevet mere opmærksomme på hinanden og legetøjet. De øver sig både på bevægelse og lyd, og det ser altsammen meget rørende ud :)
 
Der er stor efterspørgsel på Mollys mælk - Mingus har fx fundet ud af at fange en babs i forbifarten, hvilket Molly dog helt tydeligt ikke bryder sig om. Det varer nok ikke længe, før vi skal i gang med hvalpefoderet til de små.
Alle er som sædvanligt blevet vejet i dag - resultatet ses i tilvækstskemaet. Tendensen er klar: alle vokser planmæssigt.
 
19. november 2008.                               Malle og Malta
Ideen med legetøjet var god, syntes vi. NOT - syntes Molly! Hun tænker vist, at legetøjet tilhører hende, og at det slet ikke egner sig for småfolk! Hun fjerner det så snart vi vender ryggen til.
 
 
Hvalpene er meget mobile nu. Når de kommer ud på gulvet er de nysgerrige og søger rundt mellem de mange     nye lugte. Når de er i kassen forsøger de at kravle over kanten - og faktisk lykkedes det for Milton i nat. Jeg vågnede ved, at der lød et hyl, og der på gulvet lå en forvirret Milton. Så nu har kassen fået et ektra brædt så yderligere udbrud forhindres :)
 
18. november 2008.
Når legen nu har holdt sit indtog, har vi jo selvfølgelig suppleret med lidt legetøj. Det blev nysgerrigt snuset til og undersøgt:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
17. november 2008.
Der er nu indført en ny aktivitet i hvalpekassen. Foruden de velkendte "søvn" og "fodring" har man nu også taget hul på "leg".
Det ser såå sjovt ud, når de tumler rundt og forsøger at få fat i hinanden.
 
Vejningen i dag afsørede en brutal vægtstigning - ialt har de taget mere end 900 gram på siden i går!! Der er ikke noget at sige til, at Molly æder som en tærsker. Her til aften gik der lidt kludder i den interne kommunikation, og Molly kom til at få aftensmad 2 gange. Det lod hun sig ikke mærke med, hun spiste det hele!
 
Smukke Maxie, træt efter en omgang fangeleg.
 
Fangelegen løb af stablen, mens vi skiftede i kassen. Hvalpene lader sig ikke længere passivisere i en vasketøjskurv - de suser rundt og gøder hele gulvet, mens de forsøger at fange hinanden :)
 
 
 
 
 
16. november 2008.
I dag har vi haft besøg af en rigtig god familie, som skal have en hanhund fra Mollys kuld. Vi havde et par hyggelige timer med hunde/toller/hvalpe snak - og den slags kan man jo aldrig få nok af :)
Resten af dagen stod i hvilens tegn:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  Milo                                                         Maggie
 
15. november 2008.
Endnu en dag med hvalpe der vokser og udvikler sig - til tider sker der nærmest noget nyt fra time til time!
Alle har øjne og alle kan gå (enkelte præsterer ligefrem en kluntet galop:)). Der er kommet meget mere lyd på, og det er som om, man øver sig på at gø.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Malta .......................................................og Malle i stabil sit- position.
 
 
14. november 2008.
 
 
Aftensmåltidet i dag - der er lige præcis plads til alle.
 
Man må respektere hundemoderen for indsatsen. Det kræver virkelig stor tålmodighed og megen energi at producere så meget mælk. Til gengæld kræser vi rigtig for hende og blander diverse lækkerier i foderet, så hun bevarer motivationen :)
 
13.november 2008
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vrimmel                                                    Malle-søvn
 
2 uger gamle: Der er nu mere uro mellem måltiderne. Hvalpene vrimler rundt mellem og ovenpå hinanden. De bliver hurtigt dygtigere, og vi må have forhøjet forkanten på hvalpekassen, så de holder sig indenbords, når de er alene hjemme.
 
I aften er hvalpene som sædvanligt blevet vejet. Man siger, at et mål på hvalpes trivsel er, at de 14 dage gamle skal have tredoblet deres fødselsvægt. Hvorvidt det blev nået kan ses i tilvækstskemaet under "hvalpe".
 
 
12.november 2008.
 
De kære små er ved at blive store. Når de spiser, arbejder de voldsomt på sagen i 10 minutter, hvorefter de dratter omkuld i bevidstløs søvn! Jeg var heldig at sidde med kameraet, da Milton stopmæt dejsede om efter eftermiddagskaffen:
 
 
11. november 2008.
Det går så stærkt!
Hvalpene begynder at gå rundt i kassen på vakkelvorne ben. Alle er på benene og alle har meget at lære mht motorik :)
Der er også observeret små åbne øjensprækker, så det bliver spændende at følge med i de næste dage.
 
Milton træner til tilværelsen som kærlig familiehund. Træningen foregår rygliggende i skødet på Emil, skarpt overvåget af den omsorgsfulde mor :)
 
Milton vejer i dag hele 995 gram - så det er ikke uden grund, at han ser lidt rund ud på billedet.
 
 
 
 
 
 
10. november 2008.
Hans Henrik er ved at flytte pindene på indersiden af hvalpekassen - de skal lidt længere op, for de fedeste hvalpe er nu så store at de kan komme i klemme under den!
Ellers er der som de andre dage ro på - søvn og spisning er det,
 det hele handler om:
 
 
 
 
Smilende Milo er en af de tunge drenge. Han vejede i går 864 gram og har dermed overtaget 1. pladsen fra Mingus.
Milo er ret upåvirkelig af diverse hændelser og postyr - han finder sig bare et godt sted at sove :)
 
 
 
 
 
 
 
Malta indlærer tollerstilling i armkrog :)
 
 
 
9. november 2008.
En rolig søndag for hele familien - der har både været lidt fisketur (og som sædvanlig sprang en kæmpe fisk af krogen :)) og computerspil indover.
 
Hvalpene har det fint og er begyndt at modtage besøg. I dag har de haft besøg af Marie på 11 år, som delte rundhåndet ud af nusseri og kærlig berøring:
 
Her er det Maxie, der totalt har overgivet sig
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tilføjet skema over hvalpenes vækst under "Hvalpe".
 
8. november 2008.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Aiko                                                          Crash
 
Dagen har budt på tollertræning ved Birkesø - for mit vedkommende uden hund! Det var nu en god anledning til at se de andre hunde arbejde - fx de dygtige drenge Aiko og Crash. Man lærer rigtig meget ved at observere både hunde og førere uden samtidig at skulle fokusere på sin egen hund.
 
Vel hjemme igen opdagede jeg sår på ydersiden af Mollys albuer og lidt eksemagtig skæl på hvalpenes haler - bekymring, bekymring og opringning til dyrlægen, som kom med flyvende faner. Men der var heldigvis ikke grund til ængstelse, Molly havde fået sår af at ligge så meget ned i kassen. Jeg fik noget salve at smøre hende med. Hvalpene var blevet lidt eksemiske af al Mollys rengøring og slikkeri, så de får også en smule salve i enden under halen. Så var der ro på igen :)
 
Maxie med pink bånd vejede i går 545 gram, så hun tager på i fin stil.
 
Hun er ved at udvikle en fin sort kulør på næsen, har hvid blis, lidt hvidt på næse og bryst og hvide poter.
 
 
 
 
 
 
 
 
6. november 2008.
 
Malta tager her en sine mange velfortjente pauser. Hun har nemlig været på overarbejde i dag og spist rigtig godt. Hun vejer nu, 1 uge gammel, 510 gram.
 
Malta har en lille hvid blis i panden, hvidt bryst og hvide poter. Indtil videre ligner hun en rødnæse.
 
 
 
 
 
 
Alle hvalpe er blevet vejet i dag - de tager godt på! De fleste har mere end fordoblet deres vægt siden de kom til verden. De kommer nu hurtigt rundt i kassen og er begyndt at bevæge sig på en anden måde. Enkelte forsøger at stå på 4 vakkelvorne ben, men det ender som regel med et styrt :)
 
5. november 2008.
Molly er vist ved at være klar til at udvide sin horisont lidt igen. Hun har i dag fået en lidt længere luftetur end sædvanligt; hele 15 min. i nabolaget blev det til - og jeg tror hun nød det! Hun snuste og snuste og blev godt opdateret på sidste nyt i den lokale hundeverden.
 
Hjemme i hvalpekassen er alt fredeligt - sådan da! Hvalpene bare vokser og vokser, og Maggie er da også allerede mere end dobbelt så tung, som da hun blev født.
 
Malle (rød) er kuldets mindste, hun vejer i dag 340 gram. Hun har en lille hvid blis i panden, hvidt bryst, hvide poter og en lille hvid halespids. Måske hun også bliver en sort-næse - hun er i hvertfald antydningsvis mørk på trædepuderne.
 
Hun er en sej lille model, som godt kan holde de krævende drenge væk fra mælkebaren :)
 
 
 
 
4. november 2008.
I går aftes observerede vi pludselig, at der var ved at ske noget med vapsernes næser - nogle af dem havde taget farve! Over få timer ændrede farven sig fra lyserød til en slags sort. Som fx det ses her hos Mingus:
 
Mingus er kuldets sværvægter, han vejer i dag 584 gram.
Han er helt rød med hvidt bryst og lidt hvidt på poterne.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3. november 2008.
Dagens billede af de sovende basser:
 
 
 
2.november 2008.
 
Tak til alle for de dejlige hilsner i gæstebogen :)
 
Alle hvalpe har det godt - jeg synes de vokser lynhurtigt og får sunde, runde maver!
Jeg har forsøgt at tage billeder af dem hver især, men det er faktisk ganske vanskeligt, så jeg gør et nyt forsøg i løbet af de næste dage. 
 
Vi har i dag overstået en længere forhandling om navngivning af hvalpene. Hvalpene har alle fået navne, der begynder med M ligesom deres mor:
 
Han Mingus/Lys blå
Han Milton/Grøn
Han Milo/Blå
Tæve
Ulla Aackmann  | Tlf.: 61 66 20 83 | aackmann@mail.tele.dk