Dagbog / Okt-nov 09

Oktober-november 09

Skive-Tollernes efterår 2009.
 
29. november 2009.
Fredelige dage! Vi træner lidt og hygger meget :)
Fredag stod den på træning ved Flyndersø. Molly var aldeles oplagt og arbejdede med høj fart. Vi prøvede at arbejde med markeringer, hvor der blev smidt en anden dummy, når hun var på vej tilbage. Det gik nogenlunde - hun stoppede op men beholdt sin egen dmmy i munden og kom fint ind og afleverede.
Maggiduddi fik mest huskedummy. Det er hun god til, ingen slinger i valsen.
 
I går gik turen igen til svømmehallen med Maggie. Det gik en anelse bedre end sidst, men nu tror jeg, jeg har fundet ud af, hvordan vi griber det bedst an fremover. Det betyder, at Hans Henrik må med hver gang...og det synes han sandelig er en god ide :)
 
25. november 2009.
De sidste par dage har Maggie været i vælten. I går var vi i Lilleris Hundesvømmehal, for at træne Maggie i at kaste sig ud i bølgen blå. Vi var der en halv time og det gik egentlig nogenlunde godt. Maggie turde ikke gå ned af rampen og ud ud i vandet, så jeg måtte tage kommandoen og føre hende på vej. Hun svømmer rigtig fint, når først hun er kommet i - det er overgangen mellem land og vand der er problemet. I løbet af den halve time fik vi det øvet mange gange og vi tager turen igen på lørdag.
I dag har hun været på marken og tumle med ikke mindre end 6 andre hunde. Hun er blevet langt mere sikker i omgangen med andre hunde og ligger ikke så meget på ryggen mere :)
 
20. november 2009.
Molly har været med til smugtræning i dag samme med Aiko og Eddie. Vi mødtes ved Stubbegård Sø i fint vejr, men det blev hurtigt vekslet til grundig regn. Så der sad vi igen, midt i naturen på de medbragte klapstole og drak kaffe i regnvejr!
Træningsmæssigt havde vi ligeud- dirigering på programmet. Vi arbejdede os langsomt 10,15, 20, 25m bagud og det gik helt fint. Tydeligvis hjælpes hundene af at løbe i et spor i terrænet ligesom de de arbejder bedst, når andre hunde er ude af synsfeltet.
Energi-bundet Eddie var i drille-humør og han jublede rundt med dummyerne inden han velopdragent vendte hjem til sin fører. Aiko var også i hopla og arbejdede rigtig godt. Mollys indsats var fin - indtil vi liiiige ville slutte af med nogle lange markeringer. Hun løb i turbotempo ud til dummyerne men på vejen hjem, droppede hun byttet og blev stående!!! Ikke set i umindelige tider...
 
 17. november 2009.
Maggie har været syg i et døgns tid - men hun er vist ved at være frisk igen. I går begyndte hun at hoste...og hoste og hoste og hoste så meget at hun kastede lidt op hver gang. Hun hostede hele natten, men i løbet af dagen er det stilnet meget af. Tror ikke hun har hostet de sidste 3-4 timer.
Jeg har selvfølglig tænkt, at der kunne være tale om kennel-hoste, men jeg har ikke haft dyrlægen med på råd.
 
15. november 2009.
Denne uge har været mørk - problematikken med at nå ud og træne inden solen går ned bliver stadig mere aktuel.
Onsdag mødtes vi med Aiko til smugtræning og muffins ved Nikkelborg syd for Skive. Vi nåede at træne dirigering og frit søg inden det blev for mørkt. Jeg havde begge hunde med, og de var begge to spændt op til det yderste! De turbo`ede rundt i terrænet og var svære at få ordentligt under kontrol.
 
I dag søndag har Maggie været til tollertræning ved Birkesø sammen med 8 andre hunde. Hun har arbejdet med alskens lydighed og markeringer. Jørgen havde lavet et spændende program med forskellige former for markering. Det var meget lærerigt og Maggie var helt fin til alle øvelserne. Jeg tror, jeg skal til at luge lidt ud i godbiddene - ind imellem forstyrrer de vist mere end de gavner!
 
 
9. november 2009.
Maggie blev tirsdag i sidste uge HD og AD fotograferet, og i dag kom så resultatet:
HD: A
AD: 0
 
Et rigtig dejligt resultat - både for hunden og opdrætteren :)
 
Som et lille kuriosum kan jeg fortælle, at prisen på den slags fotografering kan svinge en del. Jeg forhørte mig om prisen 2 steder - den første dyrlæge gav mig en pris på 1905 kr., og den næste dyrlæge skulle have 950 kr. for ulejligheden! Pæn prisforskel.....
 
8. november 2009.
Endnu en weekend er slidt op af diverse spændende aktiviteter. Hundene har også været i aktion på hver sin måde og hver for sig.
Molly har været med på cykle-tur og på gæstevisit......hvor hun desværre havde held med at liste et stykke pizza ned fra køkkenbordet! Skrækkelig hund!
 
Maggie var i går med i Herning for at opleve en hundeudstilling. Hun var først lidt mærket af postyret og larmen, men efter få minutter faldt hun til ro og nød showet.
Vi mødte nye og gamle hundevenner, og som altid er det jo en hyggelig affære :)
Og så er det jo en stor fornøjelse at se så mange fine tollere på een gang.
 
I dag var vi ude at eftersøge nye områder til smugtræning og fandt et dejligt sted (Nikkelborg) i området omkring Flyndersø. Små søer, skov, bakker og marker indenfor et lille areal. Maggie var med og jeg forsøgte at lokke hende vandet - men hun kom ikke længere ud end hun kunne bunde, så det gik som det plejer :)
 
5. november 2009.
Uha, hvor vi mærker, at dagene bliver korte! Det er svært at nå at komme ud og træne med hundene efter arbejdstid - det bliver alt for hurtigt mørkt. I dag gik vi en lang tur med naturstien rundt om Skive, men til sidst var det så mørkt, at man knapt kunne se en hånd for sig. Så vi måtte tage turen gennem gå-gaden hjem i stedet.
 
Heldigvis er der mere tid i weekenderne, og det udnytter vi så. I søndags mødtes vi til smug ved Stubbegård Sø. Det var om altid dejlige timer med frisk luft og denne gang også i særdeles smukke omgivelser. Vi trænede lange markeringer (vi rykkede bagud  med 20m af gangen indtil 80m) og ligeud-dirigering på samme måde. Det gik nogenlunde fint for Molly:)
 
30. oktober 2009.
 
 
Stort Tillykke med 1 års dagen til Malta, Mingus, Milton, Deva, Milo og Maggie!
 
Tænk, at det virkelig allerede er et år siden, at Mollys første hvalpekuld kom til verden.
Vi har været heldige at få lov at følge hvalpene i løbet af deres første leveår - og selvom vi har sagt og skrevet det mange gange kan det nok ikke siges for tit: de hvalpe har været super heldige med deres famlier. TAK fordi I har været så dygtige med hundene og overbærende med den nysgerrige opdrætter:)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Stemningsbilleder fra Kennel Gaffa
 
 
 
25. oktober 2009.
 
Ja, så blev det Mollys tur til at blive fotograferet. Hun har været til tollerbrugsprøve i dag - og hun bestod!
 
Da Molly jo tidligere har været temmelig påvirket af skud, var jeg noget skeptisk inden prøven, men hun var helt upåvirket og vippede ikke engang med ørerne, når der blev skudt :)
 
 
 
Maggieduddi var ikke til prøve, da hun stadig ikke er vild med at svømme. Hun løber gerne ud i vandet, men så snart hun ikke kan bunde længere, stopper festen. Heldigvis har vi Aiko til at hente de dummies, som kommer for langt ud for frøken Maggie :)
 
22. oktober 2009.
En uventet oplevelse: var fra morgenstunden en tur i skoven med begge hunde. Pludselig stopper Maggie op, stirrer ind mellem træerne, og sætter lynhurtigt af ind i skoven. Jeg kan høre lidt tumult, og lidt efter kommer Maggie frem igen med en baskende due i munden! Hun har et fast greb om den, og bærer lidt rundt på den inden den holder op med at baske med vingerne. Da jeg siger tak, afleverer hun den villigt til min hånd. Jeg var helt paf - min lille forsigtige hund!
 
18. oktober 2009.
 
 
Maggie har i dag bestået DRK- brugsprøven, og Gitte har i dagens anledning foreviget hund og fører.
Prøven gik fint - forinden havde jeg regnet med, at det største problem ville være at sætte Maggie af, men det var ikke problematisk i dag. Hendes eneste lille fejl var, at hun rykkede sig lidt og måtte have en ekstra bliv-kommando efter at dummyen var kastet til apport-delen. Så hun bestod med 39 ud af 40 mulige point :)
 
15. oktober 2009.
 
Når man ser dette billede, kan det være en smule vanskeligt at forstå, at der tale om 2 hunde, som i princippet ikke må være i sofaen!!
 
 
 
 
 
 
14 oktober 2009.
En dejlig efterårsdag i skoven! Eddie, Aiko og Maggie mødtes til smugtræning og roulade i Krabbesholdm Skov - og vanen tro kom der lige til at gå lidt rigelig tid med det! Faktisk 4 timer....
Men det var også ualmindelig flot og roligt solskins vejr, så det var sjæle-balsam for både mennesker og hunde. Vi arbejdede med flere forskellige elementer afbrudt af gode, lange pauser.
 
Jeg kan ikke lade være med at glædes over at se, hvordan Aiko arbejder. Han og Søren har et tillidsfuldt og positivt samarbejde uden skarphed og skældud - og Aiko kvitterer med høj fart, fuld fokus og stor arbejdsglæde. Det er en fornøjelse :)
 
11. oktober 2009.
Tror at den yngste hund i huset er ved at være færdig med at vokse opad - hun måler stadig ca. 49 cm.. Til gengæld tager hun stadig lidt på i vægt og vejer nu ca. 19 kg..
Hun var med i Silkeborg til Øst-kredsens træning i går, og jeg tror hun brugte alle sine reserver - hun sov i hvert fald tungt resten af dagen :)
I dag har hun været med ved Birkesø sammen med sin mor. Jeg håber ikke, at der var for mange vidner til seancen ved vandet....du milde, et postyr med at få ro i geledderne! Hylen og hunde-skrigen - og en ægtemand, der rullede med opgivende med øjnene :) 
Senere på dagen var mor Molly med en tur på marken. Og hun var dygtig, synes jeg. Rolig, fokuseret og glad. Lavede blandt andet en fin lige-ud dirigering på ca. 50 m. midt på marken.
 
9. oktober 2009.
Vi arbejder med tingene - prøver at fremme Maggies interessere i at svømme og Mollys evne til at lege frygtløs jagthund. Begge dele er lidt op ad bakke, kan man vist godt sige.
Molly var onsdag med til smugtræning i Tøndering på Aikos hjemmebane. Hun er sådan set skarp nok, men hun er samtidig lidt en pimadonna. Fx var hun meget tøvende overfor at arbejde på en mark med tidsler - det stikker jo, det skidt! Aiko derimod blæste bare rundt og var ligeglad med stikkeriet. Han er i øvrigt en heldig hund: han bor midt i den smukkeste natur med fantastiske træningsområder lige udenfor døren. Måske er det derfor, han har kunnet lære den vanskelige kunst at kunne lave roulade-øjne:)
Eddie var også med på smugtræningen og gjorde det rigtig, rigtig flot. Han er bare så glad og fokuseret og fuld af mod på tilværelsen.
I morgen starter efterårsferien med en udflugt til Tollerklubbens Kreds Østjylland. Vi har fået lov at være med til kredsens jagt træning, og det glæder vi os meget til. Jeg tror måske, at jeg tager frøken Maggie med - der er vist noget med, at de har masser af trænings-vand dernede....
 
6. oktober 2009.
Smugtræningen i sidste uge kom Molly til gode, så tollertræningen i søndags blev Maggie til del. Vi havde en rigtig god træningsdag, og jeg var helt stolt af min lille hund. Hun gør, hvad hun kan for at stille mig tilfreds - sommetider, så ivrigt at der knaldes.... og det arbejder vi så med :)
Vi lavede en lille test på tollerbrugsprøven, og den klarede hun egentlig fint nok - bortset fra, at hun stadig er uvillig til spontant at svømme særlig langt efter en dummy i vand. Hun kan lokkes, men hun elsker det ikke. Hvis hun skal til tollerbrugsprøve den 25. oktober får vi lidt travlt med at træne den del. Markerings- og dirigerigsøvelser gik derimod rigtig fint - også med skud.
 
Og lige én pudsig historie: I går var vi på den sædvanlige rundtur i området, og hundene legede i Felding bæk. Pludselig blev Molly helt stille og stak hele hovedet under vandet - og op trak hun et armbåndsur, som hun fint kravlede op og afleverede til mig. Dygtig hund!
 
2. oktober 2009
Der har fornylig været et celebert tollertræf på Sjælland. Fine hunde var samlet, og jeg har været så heldig (efter en del tekniske forviklinger) at få billeder af begivenheden. Jeg skulle mene, at de hunde vi ser på billederne er
 
Mingus og Milton                                            Malta
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Deva                                                                          I samlet flok                                           
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
(flere billeder i hvalpegalleriet)
 
Det forlyder, at det var et godt søskendetræf - omend der også var lidt drama. Lotte skriver om dagen og hundene:
 
Som det fremgår så have vi og hundene en dejlig søndag. Vejret var jo herligt og vi havde valgt at gå tur og efterfølgende "derude" finde et sted til kaffen og kagen.
Hundene fylder efterhånden en del og med deres tempo kan selv et stort hus blive for småt.
Og hundene trives bare rigtig fint sammen. Der var ingen kontroverser mellem dem. De løb rundt efter bolde og frisbee og havde det bare sjovt.
Vi havde den helt store badetur sammen med 5 andre retrivere. Der var tre bolde igang og hundene løb ud i vandet - ikke dybt, MEN da vi kom hjem viste det sig at Deva, Malta og Mingus havde slidt deres trædepuder helt op, så Mingus og Malta skulle bæres ud i haven den eferfølgende dag. Æv men forlydende er at alle hunde er kommet ovenpå igen. Spørgsmålet er om det skyldes betonsider eller muslingeskaller på bunden.
Og meget underligt at Milton ikke havde de skader, for han lagde sig absolut ikke ned og bare kikkede på de andre.
Men det er dejlige hunde med godt sind. Hanhundene toppes ikke og hunhundene finder sig pænt i hannernes frækheder. Siger fra når det er for meget.
Ulla Aackmann  | Tlf.: 61 66 20 83 | aackmann@mail.tele.dk