Dagbog / 16 . - 31. december 08
30. december 2008.
Det skyder omkring os og fyrværkeriet lyser godt op udenfor vinduerne - og her i sofaen (hmmm) ligger 2 tollere og er helt ligeglade. Også når skyderiet opleves udenfor, er de begge to helt upåvirkede, så det er rigtig dejligt. Jeg kan have svært ved helt at forstå, hvorfor Molly bliver bange for skud i træningssammenhæng, når hun ikke reagerer på startskud på stadion og nytårsfyrværkeri. Der må være en kobling, jeg ikke ser.
 
Maggie har været på promenade på gågaden i dag. I starten var hun noget skeptisk. Hun satte sig ned og rystede lidt. Men efter et par minutter var hun klar og gik med løftet hale ned ad gaden. Hun var meget indtagende, og vi måtte stoppe flere gange og snakke med beundere.
 
Herhjemme går det langsomt fremad med Maggies renlighedstræning. Vi skal virkelig være over hende for at få hende ud i tide, og ofte vandrer vi rundt i haven for derefter at opleve, at hun lettet sætter sig til at tisse, når vi kommer ind igen :)
Kontakttræningen går bedre. Jeg kunne helt fint få kontakt med hende midt i gågaden.
 
29. december 2008.
Det er heldigvis stadig juleferie, så vi nyder dagene og har tid til hundene. I går var de begge to med som tilskuere til det traditionsrige Nytårsløb her i Skive. Maggie ser ud som om hun hygger sig, og hun får da også urimelig meget opmærksomhed fra både børn og voksne.
 
I dag har vi været på en lille (og kold!) tur til stranden. Molly var så tændt og frisk, at vi frygtede, at hun ville gå i kredsløb omkring planeten! Hun spænede rundt i høj fart og fik rigitg strakt ud. Vi lavede lidt apportering med en medbragt dummy, og den blev hentet med stor iver og fart!
Maggie fik lov at snuse og lege. Meget passende dukkede en venligtsindet sort hund op. Ejeren oplyste, at han havde papir på at det var en cocker spaniel, meeeenn.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
27. december 2008.
Store julefrokost-dag! Hele familien på besøg, så endnu en hyggelig dag med mange mennesker. Maggie ænser ikke den slags, hun lægger sig ind på hylden i køkkenet og sover.
 
Christina har sendt os et billede fra vores hvalpebesøg i går. Hundene på billedet er Maggie (tv) og Aslan, smuk hanhund, som skal blive boende på Korsbakken. Vi håber de to hunde, får glæde af hinanden til træningen fremover.
 
På hjemmefronten er vi gået i gang med kontakt træning med Maggie. Hun har vist arvet sin mors hang til godbidder - hun vil slå baglæns kolbøtter for et stykke ost. Jeg tror, hun er ved at forstå opfordringen "se" - hun ser hurtigt op på mit ansigt hver gang.
 
Det ser ikke ud som om, Molly savner de andre hvalpe, men jeg kan ikke nægte, at jeg ofte tænker på, hvordan det går dem. Jeg er ikke i tvivl om, at de har det godt. Det er nok mere min velkendte nysgerrighed, der er på spil.
 
26. december 2008.
Vi har heldigvis fået meldinger fra alle hvalpekøbere om, at Mingus, Milton, Milo, Malta og Deva har det godt. Alle hvalpe er trygge, tillidsfulde og nysgerrige i deres nye hjem. Tillige har de sovet godt og givet deres nye ejere nattero, så de er vist allerede ved at falde godt til. Herligt!
 
I Skive har dagen været lidt doven for hundene. De har sovet det meste af dagen, hvilket har givet husets teenagere en god undskyldning for også at slappe lidt af.
 
Det er dog også blevet til en lille udflugt. Maggie har været med ude at besøge Kennel Korsbakken, hvor der også er søde tollerhvalpe. Hvalpene er kun en uge yngre end Maggie, og de er såååå søde og livlige. Maggie skulle lige se dem an, men så kastede hun sig ud i legen og var glad, tilfreds og træt, da hun kom hjem.
 
24. - 25. december 2008.
Så er hvalpene rejst til deres nye fine familier. Det har været en lidt vemodig, men også god dag. Alle hvalpe skal til gode, toller-egnede hjem, hvor de helt bestemt får det super godt.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mingus og Rikke fra Hørsholm                    Milo hos Kathrine og Niels
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Malta skal bo hos Olivers familie i Kastrup   Milton og Per fra Gentofte    
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maggie og Molly snorker i sofaen.
 
 
Malle/Deva fik et lift med Malta hjem til Karen i Lyngby.
 
Det er selvfølgelig lidt vemodigt, at sende det første hvalpekuld hjemmefra. Samtidig er det tydeligt, at hvalpene nu har brug for meget mere træning, opmærksomhed og socialisering, end jeg kan give dem. De er bare klar til at flytte hjem til deres nye familier! Nu glæder vi os til at høre, hvordan det går med deres nye liv!
 
Hvalpenes mor er vist også klar til at vinke farvel til sit afkom. Hun har de sidste dage været meget stresset over at blive jagtet af 6 hvalpe, som gerne ville hyggesutte. Hun har siden afhentningen i dag sovet det meste af tiden! Maggie nyder til gengæld at være eneste hvalp på skansen - hun er blevet nusset og kysset meget mere end sædvanligt.
 
23. december 2008.
Det nærmer sig med hastige skridt! Det er slet ikke til at forstå at de 8 uger snart er gået! 1. juledag rejser alle hvalpene til deres nye hjem, men heldigvis bliver Maggie tilbage og holder os med selskab.
Hvalpene har i dag haft masser af besøgende. De er blevet nusset og aet og kysset af hele familien! Tillige er de blevet præget på hækkeløbere: Lærke og Tea kom forbi efter træning, og delte rundhåndet ud af kæl og klap.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Vi har selvfølgelig også haft lidt juleforberedelser at se til og samtidig har hvalpene krævet masser af opmærksomhed. Det har både været udfordrende og rigtig hyggeligt. Alle har været rigtig meget med i stue og køkken den sidste uges tid. Hver aften har de huseret, leget, sovet og tisset sammen med os - og det skal de også i morgen, hvorfor vi har lavet et lidt utraditionelt julearrangement med et lille juletræ, som står på et bord. Så risikerer vi ikke, at de små vælter julen :)
 
Alle har været udenfor i haven af 2 omgange i dag. Desuden er det blevet til en køretur i bilen - målet for turen var dyrlægens vægt, og resultatet ses i vægtskemaet. Vi kan ikke rigtig veje hvalpene på mormors køkkenvægt mere - de er simpelthen for store og for livlige til at vægten kan veje dem og margrethe-skålen kan rumme dem. De har allerede nu en størrelse, hvor de er vokset forbi Tim, mormors lille yorkshire-terrier.
Tim kom forbi og hjalp med at pynte juletræet, og hvalpene var vældig interesserede i ham. Interessen var ikke gengældt, men han tolererede dem meget bedre i dag, end han har gjort tidligere.
 
...og i morgen er det juleaften!!!
 
22. december 2008.
The chipper was here - og det gik faktisk meget smertefrit. Maggie og Mingus gav et lille piv, da de blev stukket, men alle andre sagde ikke en lyd. Jeg spurgte selvfølgelig manden, om det mon ikke var de dygtigste hunde han nogensinde havde mødt - og hårdt presset måtte han jo indrømme, at det var det måske nok :) Jeg tror faktisk, han var lidt i tvivl om, om jeg mente det alvorligt.
 
Efter chipningen fik hvalpene frit løb i haven. Det nyder de så meget, at man bliver helt glad af at se på dem. Man bliver også glad, når man ser denne form for aktivitet:
 
Udendørs tisning!
 
Vi har tørret alvorligt meget tis op indendørs, så når man ser de gyldne dråber forsvinde ned i græsplænen kan man blive helt rørt!
 
 
 
 
 
 
 
 
21. december 2008.
Også i dag har hvalpene haft fint besøg. Hurtigløber Rasmus kom forbi sammen med sin mor og legede med hvalpene i et par timer. Det var han rigtig god til og hvalpene nød det - særlig nød de Rasmus` hjemmestrikkede sokker!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Milton er god til øjenkontakt!                    Malta fik en sofa-tur med Rasmus.
 
Også familien Fupper (Mollys kuld-bror) har været forbi til hvalpe nusseri, så sidst på eftermidagen var det trætte hvalpe, der gik omkuld i krogene.
 
Da de vågnede igen, blev de kørt i Føtex! Ja, man skulle tro, det var løgn - og det er det faktisk også lidt :) Jeg tænkte, at de trængte til at møde biler og trafik, så de blev alle sammen pakket i buret i bilen. Vi parkerede i parkeringskælderen i Føtex, så mens Hans Henrik handlede sad jeg med hvalpene og så på forbipasserende biler og mennesker. Det var vældig hyggeligt, og der kom selvfølgelig mange damer forbi og sagde "nåårrrh.."
Bagefter kørte vi ud og så på trafikken på Viborgvej - der kom heldigvis nogle store lastbiler, som vi kunne fornøje os med.
 
Hvalpene var helt upåvirkede (Maggie faldt i søvn) - sikkert fordi de sad trygt og godt mellem deres søskende. Køreturene går også bedre, der pibes stadig mindre og i kortere tid. Jeg tror, at det der påvirker dem mest under kørslen er synsindtrykkene. Alt det der farer forbi vinduerne. I hvert fald falder hvalpene helt til ro, når man lægger et tæppe over buret.
 
I morgen kommer "chipperen" forbi - endnu et spændende indslag!
 
20. december 2008.
 
Fra formiddagen har vi været heldige at få besøg af Christina og Anne fra Kennel Korsbakken. Deres hund, Freja, har selv dejlige hvalpe derhjemme, så de var selvfølgelig nysgerrige på, hvordan Mollys hvalpe ser ud. Mollys hvalpe er præcis 1 uge ældre end Frejas, så de er lige lidt større og mere livlige end Anne er vant til.
Men man må sige, at hun er rutineret og har et godt tag på hunde, den lille!
 
Det har været en blæsende dag i Skive, så jeg var lidt spændt på, hvordan hvalpene ville arte sig udenfor - men de syntes vist, at det var et meget underholdende indslag.
Indenfor har det været "due-dag". Hvalpene er blevet præsenteret for en død og temmelig frossen due, og den var de meget interesserede i. De forsøgte nærmest at æde den, så de fik ikke lov at have den særlig længe. Jeg var bange for, at de skulle få noget galt i halsen.
Hvalpene er jo vældig aktive, så de bliver jo også nødt til at sove en gang i mellem, og de vælger sommetider nogle pudsige hvilesteder:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maggie ved radiatoren i stuen                 Milton blev pludselig træt
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Deva bag lænestolen                              Mingus på rette hylde
 
Molly derimod forstår at vælge sig mere ophøjede sovesteder:
 
Det er gået helt galt med Mollys manerer! Tidligere har hun kun sjældent og altid på opfordring fået lov at komme i sofaen. Men nu springer hun som den naturligste ting og ganske uopfordret op i møblerne! Hun er simpelthen blevet smæk forkælet, og tager sig nogle friheder, som vi nok skal få bøvl med at få pillet fra hende igen. I går aftes oplevede vi sågar, at hun snuppede et stykke pizza fra bordet, mens vi et øjeblik var uopmærksomme.
Jo jo - der bliver noget genopdragelse at tage fat på!
 
Ellers er dagen blandt andet blevet brugt på at melde hvalpenes familier ind i Tollerklubben. Jeg håber, at de får ligeså meget fornøjelse af træning og vejledning, som jeg har haft!
 
19.december 2008.
Dagens solskinsvejr er selvfølgelig blevet udnyttet - hvalpene har hjulpet hinanden med at fræse haven! De er fulde af lyst til at udforske verden, så de er lidt svære at holde styr på. I dag var det Lasse og Emil, der havde opgaven, mens jeg vaskede gulv og ryddede op indenfor. Det var ikke til at lade være med at grine af, for jeg kunne hele tiden se drengene galopere forbi vinduerne i forsøget på at indhente en hvalp :)
 
Hvalpenes døgnrytme ser i øjeblikket nogenlunde således ud:
 
Morgen: Fodring ca. kl. 7. Derefter leg og hyggespisning hos Molly, mens jeg gør rent efter nattens "outputs".
Formiddag: Alene i hvalperummet - fjernsynet tændt, så de kan underholde sig med diverse genudsendelser.
Middag: Fodring ca. kl 12
Eftermiddag: Alle flyttes til garagen/legepladsen, hvor der såvidt muligt venter nye små udfordringer hver dag. Radioen er stillet ind på Radio Skive. 2. gang rengøring i hvalperum. Udflugter i bil, i haven etc. Alle hvalpe håndteres enkeltvis.
Aften: Fodring ca. kl 18. Herefter alle i stuen - enten på skift eller alle på een gang. Rengøring i garagen. Vi leger, nusser, slås og tørrer op. Fodring igen ca kl 22 - derefter godnat. Alle hvalpe sover i hvalperummet med lyset slukket. Molly trisser med op i soveværelset, hvor vi udmattede går omkuld :)
 
18. december 2008.
I dag har vi været så heldige at modtage en masse billeder fra Leif - han kan noget med et camera, den mand! Han tog onsdag nogle dejlige billeder af hvalpene:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Maggie har vingen - Deva forfølger.           Malta styrer gaffa`en
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Milo hygger sig med en fuglevinge.                  Milton smager på et ande-ben.
 
 
Mingus viser sit fine og skarpe gebis.
 
 
Og så var det dagen hvor alle hvalpe skulle til dyrlægen for at få lavet sundhedscheck - det var et projekt, som faktisk tog hele formiddagen.
 
Dyrlægen roste kuldet og var meget tilfreds med, at hvalpene er tillidsfulde, velnærede, rene og raske. Det var nærmest som at have sine børn med til lægen, så jeg var ikke fri for at være en smule stolt af de små :)
 
 
Vi benyttede lejligheden til at få hvalpene vejet på dyrlægens vægt - det var unægtelig noget nemmere end Margrethe-skål og køkkenvægt. Resultatet af vejningen ses som sædvanligt i skemaet.
 
17. december 2008.
Bilturen i dag gik væsentlig bedre end i går. Der var næsten ingen lyd på hvalpene og et par stykker nåede faktisk at falde i søvn selvom det var en kort tur. Ellers har dagen budt på lidt nyt legetøj og en ny kravle-udfordring.
I aften har vi haft besøg at Lis, Leif og Kristian, som bor sammen med tollerne Chili og Daisy. Det var rigtig hyggeligt, og vi fik som sædvanlig noget utrolig klog snak :) mens vi betragtede de dejlige hvalpe.
 
Vi talte blandt andet om, hvor fantastisk skarpe hvalpenes tænder er. Lis blev nærmest angrebet af de ihærdige små hunde.
 
Hvalpene fik en frossen and og diverse fuglevinger af gæsterne. Det hele blev grundigt undersøgt og transporteret rundt i manegen.
Efterfølgende var alle hvalpe med i stuen, hvor de sloges og tissede indtil de til sidst gik omkuld!
 
 
16. december 2008.
En herlig dag! Alle hvalpe har været ude at køre bil. Turen gik til Resen Strand, som ligger kun 2 km herfra.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Klar til afgang - en lidt betuttet forsamling!     Strandgalop
 
Turen til stranden gik okay. Hvalpene var tydeligt utrygge og peb lidt, så vi kørte meget langsomt og holdt en lille pause undervejs....selvom vi kun skulle 2 km væk :) Da alle blev lukket ud på stranden, var der vild galop rundt på et forholdsvis stort areal. De var ellevilde af begejstring! Alle havde travlt med at løbe, grave, snuse og hive i tang. Flere kom ved et uheld til at løbe ud i vandet, men det tog de meget pænt selvom vandet må have været iskoldt.
Vi blev på stranden i et kvarters tid, inden vi kaldte tropperne sammen igen. Og de kommer faktisk susende, når vi fløjter på dem, så det var ingen sag at få pakket flokken sammen igen.
 
Hjemturen gik bedre end udturen - kun ganske lidt piben. Vi har aftalt, at hvalpene så vidt muligt skal have en daglig, kort tur i bilen indtil de den 25. december skal have en laaang tur.
 
Jeg tog en masse billeder på stranden - men de fleste er ret ringe. Hvalpene flytter sig for hurtigt og for meget til at Ulla og lommecameraet kan følge med!! Det lykkedes dog at fange Mingus-bamsen i et roligt sekund:
 
Ulla Aackmann  | Tlf.: 61 66 20 83 | aackmann@mail.tele.dk