Undervisning/Pasning

Ådalsskolen

er en lys og indbydende skole. Eleverne kommer fra et stort opland og bliver kørt til og fra skole med skolebus. Skolen er beliggende i et naturskønt område med adgang til skoleskov og å. Skolen er tosporet fra børnehaveklasse til og med 9. klasse og derudover rummer den 6 specialklasser. Vi har i alt ca. 380 elever.

Til skolen er der knyttet en SFO for børnehaveklasse – 3. klasse og en juniorklub for 4. – 6. klasse. Skolen bliver desuden brugt meget i fritiden af idrætsforening, musikskole, ungdomsskole og aftenskole.

Ådalsskolens virke bygger på fem grundlæggende værdier, som er fremkommet i en debat blandt lærere, pædagoger og bestyrelses-medlemmer: Faglighed, tryghed, dialog, respekt, og tradition og fornyelse. En uddybning af dette værdigrundlag kan læses på skolens hjemmeside.

Ådalsskolen har de seneste år sat fokus på lærernes teamsamarbejde og en afdelingsopdelt skole, skolens fysiske rammer, den gode skolestart, anvendelse af IT, elevplaner samt læseudvikling (LUS) og elevernes læringsmiljø og dennes betydning for læringen (LP). Vi har også et tilbagevendende fokus på trivsel, da det er fundamentet for en god skolegang.

Ådalsskolen er en rummelig skole, hvor der er plads til forskellighed. En holdning der slår igennem både blandt børn, lærere og forældre.

Vi har på skolen tradition for et godt og tæt forældresamarbejde. Der er en god opbakning til skolen og vores arrangementer. Vi har en god skole med en dagligdag præget af en positiv og venlig atmosfære.

Gitte Gaml, skoleleder

Ådalsskolen
Ådalen 2, Skørring
8544 Mørke

Tlf.: 87 53 57 50

http://www.aadalsskolen.dk


Børnehuset Ådalen

Børnehuset ÅdalenBørnehuset Ådalen er en stor institution, med 100 børnehavebørn og ca. 30 børnehaveklassebørn, som er opdelt i mindre afdelinger. Huset ligger lige op ad skolen, sportspladsen og hallen. Vi har to busser til vores rådighed, som vi bruger til at få oplevelser i den omkringliggende natur.

De yngste børnehavebørn, de 3 – 4 årige, er opdelt i tre børnehave-grupper, som har hver deres personale tilknyttet. Der arbejdes/leges meget på tværs af de tre grupper. Tryghed, genkendelighed, og udeliv er nøgleord.

De ældste børnehavebørn og børnehaveklassen er sammen i en storbørnsgruppe – Troldegruppen. Her er børnene opdelt i to børnegrupper, men alt leg og aktivitet foregår på tværs af grupperne. Der er fokus på skoleparathed, venskaber og udeliv.

Vi vægter også Syddjurs kommunes værdier, som er: Åbenhed, respekt, udvikling og kvalitet.

Susanne Andersen, leder af Børnehuset

Børnehuset Ådalen
Kløvevej 1, Skørring,
8544 Mørke
Tlf.: 86 97 45 11

http://daginstitution.syddjurs.dk


Dagplejen

Dagplejen

Der er ca. 250 dagplejehjem i Syddjurs kommune, fordelt på 12 områder. I Ådalsområdet er der ca. 17 dagplejere. Dagplejerne er opdelt i selvstyrende grupper, hvilket betyder, at de selv planlægger ferie, afspadsering og placering af børnene i gæstepleje.

Hver dagplejer er ansat med 4 faste børn og 1 gæstebarn. Da dagplejerens arbejde foregår i eget hjem, skaber dette et hjemligt og trygt miljø for børnene. Dagplejen bestræber sig på, at børnene har gode muligheder for udfoldelsesaktiviteter inde og ude.

 

En af dagplejens kvaliteter er at børnene til dagligt er i et lille og nært miljø. Det er dog også vigtigt, at børnenes sociale kompetencer udvikles i større sammenhænge, så overgangen fra dagpleje til børnehave og til gæstedagpleje bliver lettere. Derfor mødes en gruppe dagplejere en gang om ugen i heldags-legestuer.

Dagplejekontoret
Bugtrupvej 26 b
8560 Kolind
Tlf.: 87 53 51 70