Serviceforeninger

Mørke og Ådalens NET

MA-net er en ikke-kommerciel forening, der på frivillig basis leverer trådløs internetforbindelse til husstande i Mørke og Ådalsområdet. Pr. januar 2009 koster internetopkoblingen 2.000 kr. i indskud, herefter er prisen 100 kr. pr. måned. Grundet foreningens gode økonomi udvikles nettet løbende.

Du har mulighed for at deltage i foreningens spændende tekniske udvikling og foreningens øvrige arbejde med udvikling af informationssamfundet i lokalområdet ved at kontakte os på vores hjemmeside, eller ringe til support, tlf.: 26 89 59 70. Telefonen er åben for henvendelse mandag til fredag, klokken 19 - 21, og lørdag og søndag, klokken 13 - 16.

Silke Lorenzen, formand

http://www.ma-net.dk


Lime og Omegns Lokalhistoriske Arkiv

Lokalhistorisk Arkiv for Lime og Omegn har til huse i det gamle klubhus ved Dagli’ Brugsen, hvor der tidligere var fodboldbane. Egnsarkivets opgave, er at samle og gemme historiske oplysninger og materialer fra egnen, så det ikke går tabt. Det har eksisteret siden 1995, og har allerede en ret stor samling af materiale, der kan give indsigt i, hvordan egnen, byerne og husene så ud tidligere, hvem der boede her, og hvad de arbejdede med osv.

Vi modtager gerne fotografier, dokumenter samt andet materiale, der har med egnen at gøre. I Egnsarkivet er der rigtig mange gamle billeder, og der er mulighed for at købe fotokopier.

I sommeren 2006 fik Lime og Omegns Lokalhistoriske Forening foretaget en luftfotografering af Egnsarkivets område (Lime, Lemmer, Mygind, Syv Veje og Gammel Oustrup). Billederne kan ses i Egnsarkivet, og man kan købe farvekopier af de enkelte områder, eller forstørrelser af dele af området.

Egnsarkivet
Limegårdsvej 2, Lime,
8544 Mørke

Den Lokalhistoriske Samling
fra Skørring er nu placeret i den tidligere herskabsstald på Rosenholm Slot. Samlingen består af effekter fra hus, hjem og landbrug, som Lis og Anders Mogensen gennem hele livet har samlet).