Fritidsaktiviteter

Ådalens 4h

4H i Ådalen er en klub for alle børn og unge (og deres forældre). 4H er et godt tilbud til børn i landdistriktet, Hornslet og Mørke. 4H er landbrugets børn- og ungeorganisation, og 4H’s motto er "at lære ved at udføre". Det betyder at børnene får kendskab til dyr, madlavning, hobbyaktiviteter og meget andet ved at smage, føle og røre.

Ådalens 4Hs aktiviteter er primært bagehold, madlavning, madskoler og kæledyrskørekort. Samtidig afholdes der klubaftener i sommerhalvåret, hvor der laves mad over bål, pandekager og hobbyaktiviteter.

De unge 4H’ere (13-18 år) har stor mulighed for at videreudvikle sig, da der tilbydes juniorleder-uddannelser i 4H, hvor de mødes med unge fra hele landet. Du kan læse meget mere om 4H og landsdækkende aktiviteter på http://www.4h.dk 

Jette Grønning, lokalformand


KFUM Spejderne, Ådalen Djurs

KFUM

Spejderne i Ådalen er en del af KFUM-spejderne i Danmark. Gruppen i Ådalen holder til i og ved klubhuset i Lime. Vi er en spejdergruppe med aktive spejdere, ledere og forældre i alle alderstrin. Spejderarbejdet i Ådalen er for børn, unge og voksne. De mindste går i børnehave-klassen, og de ældste er på den gode side af de 60 år.

Som spejder lærer man en række unikke færdigheder for resten af livet: Altid at kunne finde ud af at klare sig under alle forhold, se nye muligheder, mærke nærvær, opleve fortrolighed med kristendommen, få erfaringer med bål, natur og pionering, og ikke mindst udvikle sig gennem learning by doing.

Arbejdet foregår dels på de ugentlige møder – typisk i og ved spejderhuset i Lime, dels i en række ture ud i naturen. Det kan være forskellige lejre eller endags-arrangementer i weekenderne og ferierne.

At være spejder betyder at udfolde en stor del af livet ude under alle forhold, i sol og regn, i blæst og frost, dag og nat, at få givet en række naturmæssige og terrænmæssige udfordringer, at aflæse naturens indretning og rytme og bruge det i et samspil.

Som spejder bliver man trænet i selvstændighed, både som voksen leder og som barn i flokken, at vise og blive ydet tillid og blive regnet med, at blive stillet over for opgaver, som skal løses gennem fantasi, viden og udholdenhed.

Spejderne er inddelt i enheder efter alder, og arbejder så på forskellige måder med:

  • Natur

  • Friluftsliv

  • Lejrliv

  • Tro og fællesskab

  • Klar dig selv

Spejderne står altid klar til at modtage nye børn og unge til spejderarbejdet og hører også gerne fra dig, der kunne tænke dig at give en hånd som aktiv spejder, forældre eller leder. Kontakt Thomas Andersen på tlf.: 86 97 49 23, eller læs mere om spejderne i Lime på hjemmesiden.

Thomas Andersen, gruppeleder

KFUM Spejderne Ådalen-Djurs
Skovbakkevej 15, Lime,
8544 Mørke

http://www.spejdernet.dk/aadalen


Ådalshallen

Ådalshallen er en selvejende institution, hvis væsentligste aktiviteter er udlejning af hallen til Idrætsforeningen Ådalen og Ådalsskolen. Hallen kan også lejes til andre arrangementer, og man er velkommen til at forhøre sig nærmere ved halinspektør Ernst Rahbek, tlf.: 86 97 44 44.

Halbestyrelsen består af Torben Langballe (formand), Helle Kirkegaard (næstformand), Lene Bødker (kasserer), Mogens Greve (sekretær), Ellen Jensen, og Frede Pedersen (formand for repræsentantskabet).


Mogens Greve, sekretær

http://www.aadalshallen.dk 


Idrætsforeningen Ådalen (IFÅ)

IFÅ er den lokale idrætsforening i Ådalsområdet. IFÅ blev stiftet i 1968 og har siden været præget af et stort lokalt engagement, som har gjort det muligt at give alle interesserede borgere tilbud om at dyrke idræt inden for en række områder. I 1979 blev der bygget klubhus i Lime og i 1985 blev Ådalshallen bygget. Dette var muligt gennem et meget stort lokalt engagement og frivillige hjælpere.

IFÅ tilbyder en lang række idrætsgrene og er åben for nye tiltag, hvis der er interesse for det. I Lime dyrkes der fodbold, petanque og løbetræning, mens Ådalshallen tilbyder håndbold, gymnastik, volleyball, badminton, tennis og spinning. Tennis har sit eget lille klubhus bag Ådalshallen med to grusbaner. IFÅ samarbejder også med Ådalsskolen og har en del gymnastikhold i Ådalsskolens gymnastiksal. IFÅ har ca. 500 medlemmer, heraf dyrker en del flere idrætsgrene.

IFÅ er organiseret med en hovedbestyrelse og et udvalg for hver af de enkelte idrætsgrene. IFÅ lægger meget vægt på at kunne tilbyde en varieret vifte af idrætsaktiviteter for både børn, unge og voksne. Herudover lægges der vægt på at skabe et godt socialt fællesskab i klubben. IFÅ afvikler hvert år i juni en sommerfest i Lime, som både er med til at skabe det økonomiske grundlag for aktiviteter i løbet af året samt styrke det sociale fællesskab i Ådalsområdet.

Lars Schmidt, hovedformand
http://www.ifaa.dk

 

Ungdomsklubben I Ådalen

 

Ungdomsklubben i Ådalen  er en del af Syddjurs Ungdomsskole, der  er fritids-undervisning, ungdomsklub, ture og rejser m.m. for alle unge. Overordnet består vi af tre enheder Ungdomsskole, Ungdomsklub og Juniorklub.

Syddjurs Ungdomsskole tilbyder - som udgangspunkt - gratis undervisning, men der kan forekomme hold med deltagerbetaling. Ungdomsskolen arrangerer forskellige ture, rejser, udvekslinger og arrangementer. I Syddjurs Ungdomsskole tager vi dig med på råd, og har du ideer til aktiviteter, fag eller andet, lytter vi.

Syddjurs Ungdomsskole har 8 ungdomsklubber, hvor du kan møde unge fra hele kommunen. Der er altid en flok friske klubmedarbejdere, som ønsker at gøre klubben til et rart og spændende sted at være. I samarbejde med dig vil de arrangere forskellige aktiviteter. Det kan være konkurrencer, besøg udefra, film-aften, ture til fx landskampe eller en strøgtur til Århus. Du skal være medlem og købe et klubkort til 100 kr., men så har du også adgang til 8 ungdomsklubber, dvs. Hornslet, Mørke, Ådalen, Ebeltoft, Rosmus, Rønde, Kolind eller Mols.

Juniorklubben er et fritidstilbud til dig der går i 4.- 6. klasse i Syddjurs Kommune. Juniorklubben tilbyder dagligt aktiviteter både inde og udendørs, det kan fx være bordtennis, seje klubfester, besøg fra andre klubber, kreative værkssteder, rollespil, pool, PS2, sommerlejr, teater, madlavning og cross. Der bliver hver måned lavet en aktivitetskalender og aktiviteterne er som udgangspunkt gratis. Der kan forekomme brugerbetaling på værkstedsaktiviteter, eller ture ud af huset.

Henrik Lund, klubleder

Syddjurs Ungdomsskole
Rosenholmvej 1, 8543 Hornslet
Tlf.: 87 53 57 60

http://www.ungsyddjurs.dk