Danske virksomheder inspirerer til ansvar

Århus, 1. november 2009

PRESSEMEDDELELSE

Danske virksomheder inspirerer til ansvar for klimaforandringer

Novo Nordisk, Maersk Line og Dansk Industri giver inspiration til, hvordan danske virksomheder kan tage ansvar for klimaforandringerne, når Aarhus Universitet i dagene 3.-6 november er vært for konferencen "Responsibility Across Borders? Climate Change as Challenge for Intercultural Inquiry on Values."

Klimaforandringerne er tidens største udfordring for danske virksomheder. De kan passivt se til og vente på udspil fra markedet og offentlige eller internationale organisationer. Eller de kan gå aktivt ind og formulere en klimastrategi og understøttende politikker.

Ved at vise større ansvarlighed for klimaet er det muligt at at skabe nye markeder og forretningsmuligheder, differentiere virksomheden i forhold til dens konkurrenter og i sidste ende øge indtjeningen.

Repræsentanterne fra Novo Nordisk, Maersk Line og Dansk Industri giver konkrete eksempler på, hvordan de aktivt arbejder med klima i deres virksomheder ved arrangementet, der finder sted

fredag 6. november fra kl. 9.00-10.15
Aarhus Universitet
bygning 1441
Tåsingegade 3, 8000 Aarhus C

Oplægsholderne er:

Lykke Schmidt, Novo Nordisk: Novo Nordisk er kendt som en virksomhed, der i lang tid har beskæftiget sig med samfundsansvar. Virksomheden har i en årrække rapporteret samlet om deres økonomiske, sociale og miljømæssige resultater.

Jacob Sterling, Maersk Line: For Maersk Line er det forholdsvis nyt at arbejde med klimaforandringer, men virksomheden er til gengæld nået langt på meget kort tid.

Henrik Dissing, Dansk Industri: Dansk Industri (DI) bidrager med en frisk opdatering af, hvordan danske virksomheder håndterer klimaudfordringerne.

Læs mere om hele konferencen, der også har et særligt business track, på konferencens hjemmeside.

For flere oplysninger om pressemeddelelsens indhold:
Professor Peter Neergaard, telefon 28 15 24 04


ICON Aarhus University