BLOG:
(You may have to scrool down when looking at pictures)
Nyheder, updates, nuværende & kommende projekter.
Tanker, brok og gode historier, ikke nødvendigvis om forfatterskabet alene. Kan være om rejser, nye arrigtrolds-læserbreve, tegneopgaver og bodypaints.
Well, alt hvad der sker i et liv der består af andet end taster.
Men det vigtigste vil være udgivelser :) 
 

Nyheder

31&1&19
Mit længste forhold er forbi.
Med et tryk på en tast, sluttede 15 års tosomhed og jeg sidder tom, men lettet tilbage.
Nina har betydet meget i mit liv. Hendes kampe og venner, og de få, men storslåede sejre. Hun har gjort mig ensom, glad og fortvivlet, og jeg er dybest set taknemlig for at det endte som det gjorde.
Jeg vil sikkert savne hende, men det er stensikkert at jeg aldrig vender tilbage.
Herfra vil jeg give hende fri og overlade hende til andre, som forhåbentligt sætter pris på hende.
Naturligvis var jeg hende utro, for man kan ikke nøjes med den samme figur år efter år. Præstationsangst, tvivl og følelsen af utilstrækkelighed gjorde at der måtte opsøges andre eventyr, for at jeg ikke bare gentog mig selv.
Men hver gang vendte jeg tilbage.
Med ny energi og nye ideer. Jeg forstod hende bedre, dag efter dag, og endte forhåbentlig med at forme hende præcis som jeg havde håbet.
Men nu er det tid til at komme videre.
Danse nye danse, drømme nye verdner…
Fem romaner, 15 år og cirka 2500 sider blev det til, før Necrodemic lå færdig. Aldrig mere vil jeg kaste mig over et så omfattende projekt. Herfra står den på små flirts og korte affærer.
Oh, troede I at det var en kæreste jeg talte om? Sorry, Nina er bare hovedpersonen i de tre sidste zombiebøger.
Og nu, efter et utal af redigeringer, omskrivninger og digterparanoiaer efter mørkets frembrud, der hvor alle andre sover og jeg stadig sidder ved tastaturet og fremmaner udøde som vaklende slæber sig gennem blodfyldte gader, er sagaen slut.
Jeg vil vente en uges tid, sammenligne og tilpasse de sidste detaljer med de foregående bind, og så sende hele balladen til korrektur.
Jeg håber virkelig at I vil tage godt imod Regnum Mortis, den har fandeme været hård at skrive.
 
20/1/18
for 4 gang af 8 er en af mine bøger blevet nomineret til årets horrorpris!
Denne gang er det Castra Damnatorum!
Se mere her:
 
28/10/17
Så er HALLOWEENHELVEDET udkommet og sikke da en omgang! Jeg fik min hidtil bedste lektørudtalelse (og det siger i al ubeskedenhed ikke så lidt) og det ser ud til at bibliotekerne storkøber. Så TAK for det!
 
11/10/17
Magasinet Himmelskibet har anmeldt min (første) kriminalroman "Udrensning"!
Det er en udmærket anmeldelse, men sjovt nok er både "Udrensning" og "Psykonauten" (som er de af mine romander der var mest komplicerede at skrive), også de absolut mest oversete titler.
...Måske med "Kafkalatte" i samme bås.
Så enten opdager læserne dem ikke, eller også bør jeg måske bare holde mig til mindre komplekse historier som splatter, horror eller ungdomsbøger.
Det giver i hvert fald stof til eftertanke hos undertegnede :)
Men hvis du kan li krimier er du velkommen til at læse anmeldelsen HER:
 
14/9/17
Så er "Halloweenhelvedet" endelig på vej til tryk. Det er fortsættelsen til Julefndens hævn og bliver udgivet på forlaget Calibat omkring 13 oktober!
 
Jeg har netop fortalt lidt om mine skriverier på http://www.ritemore.dk/patrick-leis/ så hvis du vil høre om dybe forfattertanker, eller bare trænger et en letfordøjelig 5-minuters overspringshandling, så klik ind og læs historien :)
 
Sidst er jeg blevet bedt om at læse op til to events, på nørrebro d 14/19 for unge og på københavns hovedbibliotek til kulturnatten d 13/10 (for voksne) så det ville være dejligt hvis du kikkede forbi.
 
2/8/17
Godt gang i tegneriet for tiden. Er ved at være igennem de ca 60 illustrationer som kommer i fortsættelsen til Julefandens Hævn. Den næste i serien Forstadsgysere kommer omkring oktober og hedder Halloweenhelvedet :)
Det blir cool!
 
11/7/17
Puhha, der er godt nok været stress den sidste tid, så jeg har ikke kunne overskue at lægge noget op, men her er en kort up-date: Først & fremmest har jeg slidt i det med mit kommende hjem, har fået nok af byggestøjen fra min nye genbo (et 7 etager ungdomslejlighedskompleks, der skjuler hele min udsigt og vækker mig med betonbor hver morgen; fedt for et B-menneske, grrr!) men jeg har også fået hele Necrodemic2 (Castra Dematorum) færdig og den ligger nu og hygger sig hos forlaget mens den venter på udgivese. 
Jeg har også skrevet en fortsættelse til Julefandens Hævn og denne gang foregår det omkring Halloween. "Halloweenhelvedet", bliver titlen og bogen udkommer forhåbentlig omkring oktober. Jeg knokler med illustrationerne som der bliver ca 60 af og 26 af de er allerede lavet.
Til sidst kører Horsens bibliotek zombietema og jeg har netop lavet en lille skrivelse til dem, som jeg nok skal følge op på når den kommer online. 
Intil da kan man læse om GODE zombiebøger på deres hjemmeside hvor undertegnede i al ubeskedenhed også bliver nævnt :)
Læs om det her: 
 
 
20/4/17
Jeg er i fuld gang md at lave tegneserierne til Pax & Regnum i Necrodemic-sagaen og det ser ganske fornuftigt ud. Jeg mangler heller ikke så meget i det sidste bind, så jeg er en glad mand. Og Necropolis har netop fået endnu en god anmeldelse, så den er I meget velkomne til at læse HER: 
 
12/4/17
Jette Holst fra gyseren.dk har lavet en sjov lille horrorquiz hvor jeg søreme bliver nævnt :)
Den tager kun 5 min, men er ganske fin. Prøv den HER:
 
10/4/17
Gisp, min skrive-PC gik i sort og jeg var pludselig bange for at den var fuldkommen død... Det tog en 40-50 gange før den endelig genstartede og begyndte at virke. Lidt heldigt for det er den jeg har alle mine manuskripter på. Yak! Men jeg blev så glad, og lærte vist at tage backup, tak, og derfor lægger jeg lige et kapitel fra REGNU MORTIS op, som offer til de højere Cybermagter:
"
Modtagerpladsen foran AMP1 virkede underlig tom og Mats Ravn gav sine mænd besked på at standse. Hospitalets vinduer var mørke og glasdøren til foyeen stod åben. Der lå to lig på trappen og politichefen strammede sit greb om pistolen. - Vær på vagt.
Han trådte forsigtigt over en ældre mand i patientskjorte der manglede det meste af sit ansigt og pande, og nærmede sig forsigtigt døren. Mats mærkede sine håndflader blive fugtige, da han bekymret spejdede ind i den dunkle bygning. Han syntes at kunne ane skikkelser der stavre rundt i mørket et sted derinde, men var langt fra sikker. Uden at fjerne blikket fra døråbningen fik han famlet sin lygte op af tjenestebæltet. Lyskeglen gled dovent afsted langs vægge og gulv. Bortset fra endnu et lig som lå sammenkrummet foran recepitonen, var foyeen fuldkommen tom. Han nikkede til Stark og Flynn. - Kom.
De listede ind i hospitalet og gav sig til at lytte. Langt borte, fra et sted dybt inde i bygningen, hørte de lavmeldt knurren og nogen der skreg af rædsel.
Og mens de tre politifolk begyndte at bevæge sig ned af den første korridor, vågnede Bernadett Holm op på sin stue. Hun havde sovet dybt i flere timer og hendes øjne kløede stadig. Men lidt besvær rejste hun sig op på albuerne og fugtede sine tørre læber med tungen. Hun var tørstig og famlede efter vandglasset som stod på det lille bord ved side af sengen. Det var irriterende at hun stadig havde bandagen for øjnene og Bernadett håbede at lægen snart ville komme og fjerne dem. Hun var rigtig dårlig og det var ligesom blevet svært at trække vejret.
-Hallo...?
Der var ingen der svarede og det var slet ikke sjovt at man ikke kunne se noget! Hun fandt endelig vandglasset og skulle lige til at tage en slurk, da hun blev opmærksom på lydene. Det lød overhovedet ikke rart! De to mænd som også lå stuen, klagede sig højlydt. Måske har de rigtig ondt, tænkte hun og nippede til vandet. Hun vidste ikke rigtigt hvad hun skulle gøre, men håbede at der snart ville komme en sygeplejeske for at kikke til dem. Hun satte vandglasset fra sig og rørte forsigtigt ved bandagen som lå om hendes øjne. Infektionen var vist gået over, i hvert fald var hun ikke længere helt så øm... Måske skulle man prøve at titte ud?
Doktor Estaban havde ganske vist sagt, at hun ikke måtte pille ved gagebindet, men omvendt han jo også lovet at tage det af hende i dag... Hun satte sig bedre til rette i sengen. Et lille kik gjorde nok ikke noget... Bernadett løsnede forsigtigt et af de plastre der forhindrede, at der kom lys til hendes øjne. I sengen ved siden af steg de knurrende lyde. Jo, hun ville tage bandagen af for at se om der var noget hun kunne hjælpe med. Nok havde hun det dårligt, men begge hendes medpatienter havde det tilsyneladende værre.
Og mens de tre politifolk sneg sig hen ad gangen udenfor, begyndte Bernadett at fjerne forbindingen om sit hoved. Og i sengen lige ved siden af hendes, fik patienten endelig løsnet sin ene arm fra de snerrende bånd. Han ruskede i den anden strop de havde fikseret ham med og snart havde han fået begge arme fri. Knurrende vendte manden sig mod Bernadett mens savl og fråde flød fra begge mundvige. Hans øjne var sorte som natten og nu begyndte han at flå i de remme der fastholdt hans ben. "
---------
 
9/4/17
Så er der igen kommet en herlig anmeldelse af min nye bog Necropolis, som du kan læse HER.
 
8/4/17
Hmm, masser af solskin, bibliotekspenge og motorcykelluftning... Men igen afslag på alle legater fra statens kunstfond. Liiiiidt op ad bakke, men heldigvis er det weekend. Skål i gravøl.
 
3/4/17
De gode nyheder er at jeg var på odense musikbibliotek og blive krydsforhørt til Odense Zombiefestival og det var rigtig hygsomt. Masser af gæster, cool ordstyrer (Jan M. Johansen) og højt humør. Amdi Silverstri skulle også forhøres om sin zombieroman og Martin Schjönning havde recepsion for sin nye bog Kværnen. Til slut var der panel og det var ganske underholdende.
Gyseren.dk har lagt et link op HER.
 
Og den dårlige nyhed var, at jeg heller ikke dennegang vandt årets horrorpris.
Æv.
Af de seks gange den har været uddelt har jeg været nomineret 3 gange (rekord) men aldrig vundet. Engang imellem er det lidt øv at aldrig (som i overhovedet nogensinde ikke) få et skulderklap, men jeg må nok se i øjnene at jeg aldrig får legater, priser fine invitationer eller anden litterært hæder (det er forresten lige sådan med mine tegninger og malerier som heller ikke bliver anerkendt i de finere kredse, suk), så jeg fortsætter nok bare med at skrive for hyggens skyld.
 
Til gengæld har jeg endelig fået korrekturen fra den næste zombiebog Castra Damnatorum (opr Camp 41) så både historien og alle de nye illustrationer ligger nu hos forlaget. Det bliver spændende!
 
13/3/17
 
12/3/17
Julefandens hævn er på vej til genoptryk efter førsteoplaget blev udsolgt.
Supercool, så da forlaget bad mig skrive en bog mere i samme univers, sagde jeg Jatak og er så lige gået igang Historien opfandt næsten sig selv og jeg vil nu se om jeg kan skrive en he bog på tre uger :) Lidt af en opgave, men på tre dage er jeg allerede nået at lave 9 (korte) kapitler til Halloweenhelvedet.
Det skal nok blive sjovt!
 
6/3/17
Næhdog, Necropolis fik endnu en forrygende anmeldelse, så tak for det. Anmeldelsen kan læses HER:
 
4/3/17
Har udstillet med dansk horrorselskab i Wicked workshop hvor forfatterne Steen Langstrup, AM Vedersø, A.Silvertrir og Helena Hindrup læste noveller op. Herlig gyseraften.
 
1/3/17
Første oplag af Julefanden er udsolgt og der ligger endda en bunke restordre, så nu skal den genudgives. Det bliver denne gang i softback til billigere pris og jeg har brugt en hel del energi på at få den skruet sammen til en endnu bedre bog. Det bliver spændende :)
 
14/2/17
Suk, okay, siden det ER denne fine og nonkommacielle halvhelligdag (Valentines day), må jeg hellere skrive en lille kærlighedshstorie til alle jer romantikere:
 
Alle hjerters dag
Stuen duftede af roser. Han havde købt buketten på vejen hjem. 32 blodrøde kroner, fine stilke med torne som strittede hårde og udfordrende frem. Hvert år det samme antal, hvert år den samme buket. Hendes fortrukne blomster, i vase og med guldfarvet bånd.
På denne særlige dag hvor kærligheden skulle forkyndes, hvor chokoladen blev købt men aldrig spist, var kun det bedste nok for hans udkårne. Håret blev redt tilbage, tyndt, gråt silke dækkede det meste af issen. Han hvislede umelodisk mens han bandt slipseknuden og rettede manchetterne til.
Et strejf af Eau de Cologne, ikke noget han brugte til daglig, men på Valentins dag, gjorde han altid lidt ekstra ud af sig selv.
Dæmpet lys og blid musik, gardinerne diskret trukket for. Nysgerrige naboer skulle nødigt kikke ind. Han elskede hjerternes fest, lidt amerikansk måske, men den dag på året hvor det forventedes at en mand viste sin kærlighed med mere end bare ord.
Han bar forsigtigt det store glas ind i stuen, væsken i beholderen skvulpede let.
”Jeg elsker dig” hviskede han gennem et tomrum af tid og savn. ”Du skulle aldrig have forsøgt at gå.”
Så stillede han glasset med hendes hjerte fra sig på den hæklede dug for enden af bordet.
Resten af hende havde han for længst smidt ud.
 
5/2/17
Hæ, det kunne da være sjovt at komme til et fordrag og høre om, well, sig selv :)
------
30/1/16
Næh herligt! Ny anmeldelse af "Sort vand" denne gang fra Nordjyllands bibliotker . Kik her:
 
26/1/16
Efter en sviptur til Littauen kommer man da hjem til fantastiske nyheder!
For 6. gang har Dansk Horror Selskab indstillet fem bøger til prisen Årets Horrorudgivelse og for 3 gang er jeg med på shortlisten.
Først var det "Sort vand", så "Hvisken fra dybet" og i år er det den nye version af "Necropolis" der er med i opløbet.
Så selv om jeg næppe vinder (sagde den evige 2'er en anelse forbitret) er det fandeme fedt!!!
Så tak til alle de der har læst og de der endda gad (og kunne) stemme på bogen:D
Se alle kandidaterne her: Dansk horror selskab
 
16/1/16
Hvor herligt! Necropolis er blevet nævnt som en af de bøger der gjorde 2015 uhyggeligt :)
 
12/1/2017
Så er julehelvedet og nytåret overstået.
Årets sidste dag blev tilbragt i prag og i stedet for at køre hjem blev bilen vendt mod Bratislava for en ekstraferie. Nyt land, 59 so far, men jeg skal da love for at det var en oplevelse at køre hjem i snestorm. Gisp!
Der er sket et par fede ting som jeg iler med at berette:
 
Julefandens hævn har fået en forrygende anmeldelse som du kan se HER.
Første oplaget af bogen er også blevet udsolgt og skal genoptrykkes i softback, så nu bliver den faktisk til at betale :)
 
Kaninen i månen er udkommet som E-bog og det kan du læse om HER.
 
Sidst men ikke mindst har den nye version af Necropolis har fået en fantastisk anmeldelse som du kan se HER. Det er jeg vildt glad for, og det gør det jo noget lettere at skrive sidste del af zombiesagaen færdigt. Det går forresten fint, tak, og nu nærmer jeg mig den sidste 3.del i bogen.
Og så er Castra Damnatorum (tidligere Camp 41) blevet sendt til korrektur, så lidt sker der da! 
 
27/12/16
men for helvede, jeg ved godt at det sgu er spamfuld selvpromovering, men jeg fik altså lige to ekstrajulegaver som jeg er kampstolt af!!! Den første er lektørudtalelsen på zombiebogen NECROPOLIS. Og hvis den ikke slår noget nær alle rekorder for skulderklap ved jeg sgu ikke. Bibliotekerne er allerede begyndt at købe ind, så jeg er fandeme glad! Jeg må ikke gengive den hele, men her er et par uddrag:
”Det er en veludført revidering af den oprindelige bog og nye fans bør unde sig at sætte tænderne i denne klassiske serie, som gør mange ting bedre end i de fleste nye. Kan sammenlignes med andre gode titler i zombiegeneren og Kan varmt anbefales til anskaffelse!”
Så tak for den, hr. Hansen!!!
Og den anden gode nyhed er at Gyseren.dk har lavet en forrygende anmeldelse af JuleFandens Hævn og jeg det glæder mig virkelig at den overhovedet finder vej til en horrorside. Mega optur, så gør jer selv (og mig) den tjeneste at trykke på linket. Det kunne jo være at der var inspiration til næste års højtlæsning :D
 
 
21/12/16
Nu er NECROPOLIS i handlen som E-bog til 89 kr.
 
20/12/16
Ret morsomt, nu har Julefandens hævn fået hug for at ville aflive julen i weekendavisen :) Heldigvis har Kenneth Bøgh s bog Julemandens død fået samme behandling så man er jo i fint selskab :)
 
16/12/16
Næh, fordrag om dansk horror, hvor undertegnede endda bliver sat menuen. Synd der er så langt til sønderjylland :) Læs om det HER
------------
 
15/12/16
Nu hvor zombiebogen NECROPOLIS lige er blevet remixet og "gen"udgivet, kommer jeg til at tænke på hvor mange skægge ting serien egentlig har bragt med.
Læsere har tegnet fanart, der blev lavet live rollespil over Requiem og en akitekt skabte en model af C-byen fra Pax Immortalis til sit afgangsprojekt.
Men jeg har jo helt glemt at nævne at musikgruppen Duality by prone har lavet et supersejt nummer som er inspiretet af den 2. bog i serien Castra Damnatorum.
Det var den bog som opr. hed Camp 41.
 
3/12/16
Gisp! Der er simpelthen sket så meget at jeg hverken ven hvor jeg skal starte eller slutte... Jeg undskylder virkelig for manglende opdatering men jeg har været sidelæns med at lage projekter. Så her kommer den sidste tids gode nyheder:
1)
Jeg læste op af Spejlporten på Herlufholms fantasybogmesse og det var faktisk sjovt.
2)
Har været i Holland og blev nr 2 til et internationat bodypaintmesterskab og der har været artikler i både M's, Se&hør og Ekstrabladet.
3)
Julefandens hævn er solgt til over 70 biblioteker og næsten udsolgt fra forlaget,og skal nu genoptrykkes i softback. Den fik enfantastisk lektrudtalelse og 4 stjerner i politiken, så jeg er dæleme en glad mand. Læs om bogen HER
4)
Sidst med ikke mindst udkom den nye version af NECROPOLIS her d 1 dec og jeg er i fuld gang med at skrive sidste delaf Necrodemic-sagaen, så yep, der sker ting og sager! Se mere HER.
5)
Og åhja, jeg har tegnet og tegnet, lige fra vikinger til spillekort og bøger, til engle og dæmoner der skal brues til brætspil-kort så der har været gang i butikken for at sige det milde :)
 
3/1/16
Så blev 2015 endelig overstået og jesus for et skodår.
Jeg fik godt nok udgivet en hel del bøger (Spejlporten 1-4 og krimien Udrensning , samt tegneserien Hector & Max), men udover det var 2015 een lang & ufestlig række af uheld og dårlige oplevelser så mod slutningen af året hang jeg mildt sagt med skuffen og vidste hverken ud eller ind.
Men endelig begyndte det at gå fremad. 
Jul og nytår blev bedre end jeg turde håbe og energien er ved at vende tilbage.
Kreativiteten og rejsetrang begynder at røre på sig og dagene er ved at blive lysere (10 minuter i dag, men jeg taler ikke kun om længden på dagslyset!)
Og i politikens søndagstillæg var der en fin artikel om årets horrorromaner og søreme om spejlporten ikke fik en fin anmeldelse!
Den kan du læse HER
Og både Spejlporten og Udrensning kom på longlisten til Årets Horrorudgivelser der finder sted under Krimimessen i Horsens til foråret. Der er stadig lang vej til Shortlisten, men jeg glæder mig bestemt over igen at være repræsenteret.
Så alt i alt lover 16 godt på både den ene & anden front. 
Godt nytår!
 
28/11/2016
I mangel af bedre har jeg brugt tiden på at lave et selvpotræt med blyant.
16/10/2015
For et par dage siden bragte Berlinske tidende en artikel hvori skribenten undrede sig over at alle der var noget ved musikken, bøgerne eller filmen alle hylede op fra samme manuskript og øjensynligt havde indgået en pagt om at være fælleskrænkede over den grumme, intolerante og facistiske højrefløj i dansk politik.
Jeg er ikke med i omtalte klagekor og for ligesom at påpeje at der skam findes (et tavst fåtal) af sorte får i kulturlivet, skrev jeg en kommentar.
Berlinske spurgte om de ikke måtte bruge den som artikel i kultursektionen og den blev søreme trykt i dagens avis.
Nu er jeg spændt på om jeg bliver lynched eller bare frosset ud fra det finkulturelle selskab.
Igen, 
 
14/10/2015
Ligger syg efter at have lavet to bodypaints, droppet at sove et par nætter, kørt på motorcykel uden varmt tøj og levet af smøger og kaffe i for lang tid. 
Nå, dog ikke værre end at jeg havde første dag i tattosalonen (aha, nævnede jeg ikke at jeg endelig fik en læreplads? Jamen tillykke til mig, er sindsvagt glad, hoho!) og fik lavet et par læserbreve.
Det ene har jeg lige lagt op under læserbreve 7, nederst og det andet kommer i Berlinske tidende, kultursektionen nu på fredag.
Men nu er det tilbage til snotklude og dyner :(
 
10/10/2015
Nogle gange kan det godt betale sig at ha ondt af sig selv.
Specielt hvis man lægger sin højlydte og naturligvis helt berettigede klagesang op på Facebook.
Se nu sad jeg jo her, i et øjebliks afmagt for nogle uger siden og brummede i skægget over at livet var forfærdeligt, at der slet ikke var nogen der kunne li mig, at selv fuglene sang falsk og at jeg overhovedet ikke kunne skrive i øjeblikket... Det affødte en del protester (ikke fordi at folk skam syntes at jeg var en flinker fyr, nejnej, men) fordi NOGEN åbenbart mente, at jeg bare skulle få fingeren ud og få skrevet det afsluttende bind i Necrodemic-sagaen færdigt.
Jeg pev lidt videre over svigtende motivation, ondt i skrivehånden, sukkermangel og hvad der ellers lå lige til højrebenet og mente efterfølgende at have fået lukket gabet på de fleste kritiske røster.
Men nejda, sådan skulle det ikke være og heldigvis for det smile-humørikon
For i morges da ringklokken som sædvanligt annoncerede at der var kebab-reklamer til opgangen og jeg endda havde fundet det oblikatoriske vandglas frem og åbnet vinduet for ligesom at vise min moderate begejstring over altid at blive vækket af junkfoodbudbringere (jeg har den øverste ringeklokke, så gæt hvem de ALTID! ringer på hos), var det for en sjælden gangs skyld en rigtig postmand... med en pakke!
Så tak for et megagrineflip og farvel til slankekuren!
Når man får et ton guf med en vedlagt henstilling om STRAX at fortsætte med skriveriet, er alle undskyldninger ligesom overtrumfede. Bestikkelse betaler sig og næste gang jeg åbner pc'en for at skrive videre på zombiebogen, er det med langt større entuisiasme.
For tænk engang at der eet eller andes sted derude, faktisk sidder mennesker og næsten tror at jeg er en virkelig person, og ikke bare et program der er designet til at lave små, irriterende updates på FB... Jeg er i den grad både glad og overrasket og i stedet for at spilde mere krudt på at skrive denne absurd lange status, vil jeg i stedet kaste mig over historiefortællingen.
Så tak for et velvalgt skridtspark Thomas Lorentsen, det fik virkelig reddet min dag!
 
24/8/2015
Nå, nu har jeg endelig fået tygget mig igennem de (105 A4)sider jeg allerede har fået skrevet på Mortis Regnum. Der er taget noter, systematiseret og rettet til, men jøssesda, jeg har vist gabt over mere end jeg kan tygge.
 
Bogen kommer til at udspille sig på flere fronter. En truende borgerkrig, en befrielsesaktion, en verdenskrig, en morderjagt og så lige den der ekstra lille fjende der ender med at… Nåhja og naturligvis beskrivelser af banderne, marodørzonen og ikke mindst laboratoriet som doktor Sliberman tog ned til i afslutningen af Pax Immortalis.
 
Så der er skam løse ender nok at samle og det hele skal naturligvis bindes op på de tidligere bøger. Regnum ender som noget af en mursten og får formodentlig Pax Immortalis til at ligne en pixiebog.
Men jeg tror det bliver det hele værd. Hvis jeg ellers kan holde koncentrationen og bevare overblikket glæder jeg mig i hvert fald til at beskrive når ”Deres øjne blev sorte, enhver menneskelighed syntes at forsvinde og med et dyrisk brøl…” Og den slags ☺
 
UDDRAG: 
"Og med et havde hans hånd lukket sig om hendes hals.
- Jeg bad dig være stille.
Så tvang han hendes kæber fra hinanden og stak det meste at næven ind i hendes mund. Hun nåede dårligt at se den store jagtdolk før hun mærkede smerten og en jernagtig smag af blod. Han måtte save for at komme igennem kødet og lavede et snit i hendes ene kind for at kunne komme bedre til. - Sådan.
Der lød et vådt klask da han smed den afsavne kropsdel hen på gulvet hvor de tre andre tunger lå, og med et fast greb i Mathildes hår trak han hendes hoved fremover så blodet kunne rende ud af hendes åbne mund.
- Lad venligst være med at drukne, du er til mest nytte hvis du er i live."
-----
22/9/2015
Nå, det skal ikke være nogen hemmelighed at den sidste lange periode har været noget af en prøvelse... Sidste år skete der mildt sagt ikke en pind. Jo, jeg rejste meget, men bortset fra det skete der intet nyt eller spændende og mine bogudgivelser blev også udskudt.
Til gengæld levede jeg i et konstant støjhelvede uden lige: Facaderenovering, nabobøvl, nedrivning af bygningen overfor samt en måned med renovering af badeværelset, så jeg fik i 8 måneder ikke mere end ca 3 timers søvn pr nat... Jeg blev også nødt til at træffe nogle beslutninger om fremtiden der virkelig trak blod, men var helt sikker på at i 2015 ville det hele være overstået, vinden vende og NU ville alt være lys & lykke. 
Sådan gik det langt fra, for selv om Spejlporten og Udrensning, samt tegneserien Dræberrobotten blev udgivet, måtte jeg igennem noget af en lorteskilsmisse, en fejloperation, dødsfald, motorcykelhærværk og et utal af forventninger og planer der i sidste øjeblik blev aflyst, så jeg tabte simpelthen i den grad motivation, livslyst og kampgejst. 
Men på det seneste er vinden endelig begyndt at vende.
Der er sket for mange gode ting til at jeg kan opretholde pessimismen (selv om det hele langt fra er i orden), men endelig har jeg fået nok overskud til at snuse til kreative processer igen...
Yep det holdt hårdt og jeg troede faktisk aldrig jeg ville komme så langt igen.
Ved egentlig ikke hvorfor jeg skriver dette, som er meget længer og faktisk mere privat end jeg normalt er, men jeg havde vist alligevel en smule dårlig samvittighed over for alle dem som har forventet nyt... Og med nyt mener jeg naturligvis det afsluttende bind i zombieserien Necrodemic.
Jeg har foreløbigt skrevet 105 sider og regner med at den bliver på omkring 250... A4 sider, that is, omkring 500 sider i bogform.
Og i dag printede jeg så dem alle ud og skal begynde at gennemlæse. Pausen er forhåbentlig slut, resten af historien ligger inde i hovedet og venter, og nu er den endelig begndt at røre på sig... Så nu skal der skrives!
------------
 
19/9/2015 
Næh hvor herligt! Himmelskibet  har anmeldt første bind i Spejlporten "Månebarnet" rigtig godt :) Håber bestemt resten af serien kan leve op til forventningerne!
 
1/9/2015
Næh, nu har Kirmicirklen været så venlige at anmelde min krimi UDRENSNING: "Bogen får undertegnede til at mindes en anden gammel klassiker i spændingsgenren, nemlig … nej naturligvis skal læserne selv have fornøjelse af denne lille perle og et fint eksempel på en godt konstrueret plot på Gotisk krimi."
Hele balladen kan læses HER!
 
27/8/2015
Så er der kommet en ny, fin anmeldelse af min krimi UDRENSNING. Denne gang fra Bogfidusen.dk og den kan læses HER!
 
21/8/2015
Så kom der lektørudtalelse af min første solotegneserie "Hector & Max"
Og mammamona, jeg bliver sammenlignet med både Crumb (ham fra de gamle amerikanske undergroundtegneserier, manden der faktisk inspirerede mig til at bruge sort, altså HELT sorte skygger når jeg tegnede), samt Jan Lööf og Claus Deluran.
Så det bukker jeg ydmygt over og håber at I får lyst til at få fingre i et album med "Skæv & Vellykket satire i undergroundstil" om en utilpasset knægt og hans knapt så morderiske Dræberrobot.
Kik nærmere HER
 
20/8/2015
Jette Holst fra www.gyseren.dk har lavet en rigtig god anmeldelse af UDRENSNING som du kan læse HER
Jeg har haft lidt kriller i maven over at skulle udgive min første kriminalroman, så det var med stor lettelse at i hvert fald EEN læser syntes om den :) 
 
17/8/2015
Det glæder mig virkelig meget at Spejlporten er blevet købt af så mange biblioteker. 77 stk har den nu på hylderne. Det er næsten lige så mange som Sort vand, så et eller andet må jeg jo have gjort rigtigt :)
Men det er alligevel utroligt hvor meget en god lektørudtalelse betyder.
Nu håber jeg naturligvis at læserne mener det samme som lektøren, for den bedste motivation for at skrive mere, er tilfredse læsere.
 
25/7/2015
Så udkom Udrensning. Den kom samme dag som min superseje kollega A. Silverstris grotesk krimi: Al kødets gang så her er en dobbelreklame. Tjek Silverstris hjemmeside (silvestri.blogspot.com) og læs om (OG KØB!) begge bøger på forlaget H. Harksens produktion: http://hharksenproductions.com/Boeger
 
23/7/15
Oh de foreløbige danske bud på horrorudgivelser er listet på Gyseren.dk. Gisp, godt nok mange spændende titler, og jeg har søreme fået to (well, faktisk 5) udgivelser med!
 
20/7/2015
Uha, jeg er godt nok kommet bagud med opdatering her på siden!
Der er sket rimelig meget i privaten på godt & ondtog jeg har næsten ikke kunne følge med.
MEN!:
Tegneserien Hector & Max udkom og jeg er superglad for endelig at kunne holde et soloalbum i hånden. Gisp, det har jeg faktisk ventet på siden folkeskolen (og DET! er mange år siden) så det er virkelig en fornøjelse. Se albummet HER.
SPEJLPORTEN har også fået supergode anmeldelser og en fantastisk lektørudtalelse fra bibliotekerne, og de kan læses HER!
 
8/6/2015
Så er der sket et par ting.
Jeg var til tegneseriemesse på Cphcomix i weekenden hvor min nye tegneserie (soloalbums-debut, faktisk) skulle være præsenteret,men takket være postdanmark, nåede den ikke frem. Grrr, heldigvis kam man så glæde sig over den lave porto hel i lille dannevang :( 
Nå, men nok om det, superhygsom dag alligevel og forlaget meddelte i dag at tegneserien er vel ankommet så det høre I mere om om et par dage.
 
Den anden og væsentligt mere spændende ting var, at konkurrencen om Spejlporten blev afgjort i dag. Næsten 200 var inde og Like og det er jeg supertaknemlig for.
Der var fire 2.præmier på spil og lodtrækningen (der som sædvanligt tog en krig da alle navne skulle printes og udklippes så vinderne kunne blive trukket op fra en skål) blev:
De to vindere af den grafiske roman" Når mørket kommer" (der er forhistorien til Spejlporten) blev:
Bjarne Gert Bundesen
Pernille Jensen
-------
De to vindere af Spejlporten1 /Månebarnet blev:
Vicki Laursen
Søren V. Sørensen
-----------
Hovedpræmien på alle fire bind i serien, blev trukket mellem dem som havde svaret på spørgsmålet om hvilken af mine andre bøger som personerne Lasse og Mikkel også medvirker i, og svaret er naturligvis Når mørket kommer. Og vinderen blev:
Rasmus Veng Bredahl
 
Vinderne har fået en mail og jeg vil gerne sige rigtig mange tak til alle der brugte tid på at være med! 
--------------
 
Der var fantasticon her i weekenden og det var en fornøjelse at se venner og kollegaer i stort antal. Var til fordrag og drak øl, og hyggede mig fælt med ligesindede nørder. Fantasticon er en messe for den fantastiske gener, horror, scifi og fantasy og der er lige fra film til bøger og tegneserier og det er forrygende at mødes med folk der deler samme dårlige smag som jeg selv.
Og i dag udkom så Spejlporten officielt. Frem til d 6 køre der en konkurrence på FB (se link i forrige update) og så har forlaget Valeta der lanceret en bogtrailer du bestemt ikke bør snyde dig selv for!
Se den HER:
 
27/5/2015
Konkurrencen om Spejlporten er i fuld gang på Facebook og du kan endnu nå at være med. Den slutter d 6/6 hvor vinderne udtrækkes. Følg linket HER.
Og så er der blevet skrevet en super anmeldelse af ny dansk horror på Literatursiden og jeg har kopieret den og sat den ind på siden HER.
 
25/5/2015
SÅ er der endelig nyheder på banen. Det var en noget hår tid at komme igennem, men nu ser sagerne væsentligt bedre ud. Først & fremmest fik jeg dugfriske bøger fra Valeta der her d 1/6 udgiver SPEJLPORTEN.
DET var jo herligt og jeg har opsat en side om bøgerne HER
Man kan også deltage i konkurecen på FB og vinde alle fier bind. Jeg er pavespændt for bortset fra Necrodemic, er det mit største sammenhængende projekt.
Og så ser det også ud til at jeg kikker forbi Fantasticon her i weekenden og dukker op til Copenhagen comix  6-7 juni.
Så der er nok at se til og også min krimi Udrensning er ved at være klar til tryk. 
 
23/4/15
Pyhha. Det har ikke været den bedste periode... Afslag på alt hvad der blev søgt om i kunst & kulturstøtte (4 stks, faktisk) i stræk, så det var ikke just optimismen der har præget den sidste tid...
Bøgerne lader også vente på sig, men nu ser det endelig ud til at i hvert fald Spejlporten er kommet et par skridt nærmere udgivelse.
Og flere gode nyheder er, at min tegneserie Hector & Max ser ud til at blive udgivet. Men mere om det snart :)
 
8/3/15
To dage med bodypaint. Helt færdig, men begge blev ganske tilfredsstillende :) Reklame for Tecnogym og tvprogram Danmark har talent. Du kan se billederne på min bodypainthjemmeside HER.
Og så har jeg lavet flere tegninger til Julefanden og mangler nu kun 3 tegninger. Og SÅ! skal jeg edderbukkeme få noget søvn!
---------
5/3/15
To gode nyheder!
Før det første er det nye nummer af rejsemagasinet Globen på vej og jeg har en artikel med om en forrygende nat i Indien, som blev lidt af en prøvelse, med kæmpeedderkopper, aber og myrerinvasion.
 
Der kom også anmeldelse at antologien "Universets mørke" hvor jeg har novellen "Starten på en krig" med. Jette holst fra Gyseren.dk har skrevet følgende om novellen: 
"Patrick Leis’ novelle ”Starten på en krig” hører til i den klassiske sci-fi horror. Et rumskib i deep space rammes af en meteor, som slår hul i skroget. Den nærmeste redning er 52 timer væk, men der er kun ilt til 29 timer. Under forsøget på at reparere skroget opdager ingeniøren Morris noget, der ligner ildfluer, som sværmer omkring hullet, og som viser sig at være ganske påtrængende.
Patrick Leis er altid god for en spændende og velskrevet historie, og det leverer han også her. Slutningen indeholder et fint twist, som gør novellen til mere end bare underholdning og efterlader lidt at tænke over.
 
 
 
------------------------
4/3/15
Igen lang tiden siden updates, men jeg har haft rygende travlt.
Først & fremmest fordi korrektur af Spejlport og Udrensning krævede endnu en omgang, så den trak blod. Men nu skulle de være på plads og jeg kan bare vente på at bøgerne udkommer... Grrr, ventetid er fandens opfindelse!
Men så har jeg også skrevet Julefandens hævn færdig, fået den retur fra betalæsere og rettet og rettet og rettet... Men sendte den til Calibat forlaget og den blev søreme antaget! Nu skal den så gennem endnu en omgang rettelser ("Vi vil have mere vold tak." Ja så gerne :D ) og jeg knokler som en gal med illustrationerne. Det bliver supercool, og der kommer lige så mange tegninger som i Når mørket kommer. Man glæder sig! Udgivelse omkring november, hohoho.
Jeg har haft en del opgaver med omslags og logotegning, samt noget bodypaint og skal igen bodypainte på lørdag til Danmark har Talent på tv2. 
Sidst men ikke mindst er der kommet endnu en forrygende anmeldelse af mit tegneseriebidrag til Tuchmørke2, som I kan se her: http://patrickleishorror.dk/lullaby
 
17/2/15
Så kom korrekturen tilbage og jeg har nu rettet hele Spejlporten, alle 4 bind og sendt til forlaget, så nu er den ude af mine hænder og jeg ser i den grad frem mod en udgivelse :D
Men der er også sket andre og mere alvorlige ting: En hund af en terrorist har netop skudt og dræbt to mennesker, på Valentinesdag her d 14. To angreb begået af en kujon med muslimsk baggrund. Det første attentat var mod en forsamling der debatterede ytringsfrihed og derefter gik det ud over den jødiske synagoge i krystalgade ovor en mand blev dræbt. Jeg er mere vred end overrasket, det har hele tiden ligget i kortene at det før eller siden ville ske. Jeg har skrevet et læserbrev om det som kan ses her: Læserbreve 7
-------------
10/2/15
Mammamia hvor ting har det med at falde sammen i klynger!
Efter et år uden andre udgivelser end medvirken på et par novellesamlinger, er der søreme begyndt at ske ting & sager... så efter en evighed af ventetid høre jeg nu i dag fra BEGGE forlag der har manuskripter liggende.
Så vidt vides, når voksenkrimien "Udrensning" meget timet at udkomme omkring krimimessen, mens jeg nu skal i gang med at kikke den redigerede 4-binds fantasygyser "Spejlporten" igennem efter redaktørens & korrekturlæserens nådesløse detektivarbejde.
Ûbercool!
Og i morgen står den på tegneworkshhop i Odense, men først lige endnu en illustration eller to til Julefanden før jeg hopper på aftentoget.
Herligt at det er ved at blive forår Humørikonet grin
 
8/2/15
Hele kalenderhistorien er færdig og sendt til betalæsere, så jeg er en glad lille nisse :) Og det går også pænt fremad med tegningerne, nu er 52 ud af 79 tegninger færdige :D
 
25/1/15
Så er der kun to kapitler tilbage af kalenderhistorien og jeg er få bundet knuder på hele historien, så jeg er en glad mand!
Jeg fik også lavet en "Faktaboks" til efterskriften med historisk info, og det var en lettelse at få overstået. 
Og så skal bogen ligesom spækkes med tegninger, den er jo til de 12-17årige (Dem med stærke nærver, altså) så her er prøveillustration af fru Jokumsen der finder ud af at nogen har ombyttet æblerne i hendes frugtkurv med skrumpehoveder.
-----
23/1/15
Jeg har nu knoklet i godt en månd på en lille kalenderhistorie for møgunger. Naturligvis gik det som altid over gevind og hvad der startede som et lille eventyr om to unger og en drillenisse, er flippet fuldstændigt ud og nu kæmper en hel by for overlevelse...
Jeg har netop færdiggjort d 20 december så jeg kan se en ende på det hele. Men er supertilfreds og tør godt love at læsere vil se noget anderledes på julen fremover :D
-----------
21/1/15
Oj, nu havde den svulmende selvfedhed over tegneserieanmeldelsen dårligt nået at lægge sig, før der kom endnu et boost på selvtillidhedskontoen af særdeles kærkommen karakter.
Min første Krimi er (efter næsten et års utålmodig venten og mange frustrationer) endelig ved at være på vej fra forlagets eksterne korrektur/redaktør, og jeg er simpelthen lige nødt til at dele den første vurdering:
------------
"Så varer det ikke længe, før du får mine forslag til rettelser på din aldeles fantastiske roman.
Det er mest stavning og tegnsætning, jeg har rettet.
Du har virkelig skruet en sublim krimi sammen, der giver lyst til at læse mere. Den lægger sig perfekt i genren og tilføjer nye spændende greb på fortælleteknikken. Genialt med en jeg- og en du-fortæller, suppleret med efterforskeren set i 3. person.
Det er en handlingsmættet blanding af seriemorder-krimi, konspirationsteoretisk og religiøs kultfiktion og en klassisk politi-, efterforsknings- og tjubang jagt på forbryderen.
Dejligt forfriskende, at Vögel ikke er den typiske fordrukne, afdankede og suspenderede efterforsker, men rent faktisk én, der har styr på sit shit. Pardon my french. "
------------
SÅ! er der dæleme noget ved at skrive!
Nu har jeg så indskrevet korrekturlæserens rettelser, vi har ping-pong'et manuset nogle gange og her i weekenden bliver den endelige version så sendt til forlaget! Man er utålmodig, men godt begejstret!
 
-----------------
12/1/15
Der kom anmeldelse af TUSCHMØRKE 2, og selv om det måske var heeelt i top, er jeg i al ubeskedenhed pænt begejstret for hvad der blev sagt om mit tegneseriebidrag:
-----------
"Der lægges hårdt ud med Patrick Leis, der igen-igen viser klassen med en noir-gyser om teddybamsen Basses hårde aften.
Hvis ellers Leis selv har mod på det, så bør han snart være moden til en udgivelse på et større dansk forlag (undskyld til folkene bag Ondskabens Flydende Vatikan) for han er herligt detaljeret og varieret i sit grafiske udtryk.
Billederne oser af overskud, og detaljer, og Leis viser stor flair i beskæring, vinkler og skift mellem det tuttenuttede og det voldsomme i historien.
Det er noget af en mundfuld at komme efter ham i en antologi, hvilket da også gør det vanskeligt at mene andet, end at “Tuschmørke 2“ topper i løbet af de første 18 sider."
Du kan se tegneserien HER
-----------
 
8/1/2015
Dagen efter terrorangrebet i paris. Jeg fik så rigeligt tegnet og debatteret i aviserne og på FB, og orker simpelthen ikka at fortsætte med at tænke på noget så ondt, ækelt, fejt og meningsløst i dag også, så her er min altuelle FB-status i stedet:
 
"Nå, fik vist nok så fint dækket mit debatbehov på de asociale medier i går (for det næste tiår, that is... med mindre der mod forventning skulle ske noget nyt at hidse sig op over, naturligvis) og er atter i fuld sving med at skrive julehistorier og muntre fortællinger. 11.december vel overstået og endnu har ingen mistet livet. Det bliver sikkert en børnebog."
-------------
 
30/12/14
Hvad skete der egentlig i årets løb…
 
Det har været et mærkeligt år. Ikke dårligt, men heller ikke specielt godt… nærmest lidt ligegyldigt. Et af de mellem-år, hvor man forhåbentligt har sat godt i banken til 2015.
 
Hvor mærkeligt det end lyder, har jeg faktisk kedet mig. Det hele har været forudsigeligt og der har simpelthen manglet lige DET som fik mig op af stolen. Jeg ved det godt, ”Sæt pris på hverdagen” siger de fleste, men, well, jeg kræver bare mere af livet. Jeg vil overraskes, opleve og gå på eventyr… Ellers kunne jeg jo lige så godt have fået mig et 8-16-job (og sluppet for den månedelige mavepine over om der kom opgaver nok til at betale huslejen) men sådan er jeg desværre ikke skruet sammen…
 
Indrømmet, der har været masser af rejser og masser af tegneopgaver, men det føles lidt som rutine og der har ligesom manglet eet eller andet. Det føles lidt som at sidde ved et busstoppested: Man sidder der og har det faktisk udmærket, men man venter alligevel på noget andet. Man ved ikke hvornår bussen kommer eller hvor den går hen, men man vil helt sikkert gerne med… Jeg tror der står linje 2015 på displayet, Desitnation Anywhere.
 
Men som sagt, rimelig mange kreative opgaver, hundredevis af tegninger, noget bodypaint (hvor af det mest udfordrende var UV-malingen til Eurovision) så på den front kan jeg ikke klage. Jeg fik også afprøvet nogle nye tekniker mht bodypaint og trænede en masse blyantstegning og jeg er pænt tilfreds med resultaterne.
 
Men skriveriet, derimod, var ikke noget at råbe Hurra for. Nogle læserbreve, et par rejseartikler til rejsemagasinet Globen, samt udgivelse af to antologier (De andres blod & Ny dansk Fantasy) hvor jeg havde to gysernoveller med. En tredje novelle er blevet antaget men endnu ikke udkommet, og jeg fik også udgivet to tegneserienoveller i TUSCHMØRKE-serien.
 
Umidelbart lyder det jo ganske godt, men det hele drukner lidt fordi der ikke nåede at komme nogle bogudgivelser med.
Jeg har færdigskrevet Spejlporten (en 4-bindsgyser ) som skulle være udkommet for længst samt en krimi (Udrensning) der også har ligget klar i månedsvis, men ingen af dem nåede at blive udgivet i år.
Desuden har hele Necrodemic-sagaen været gennem den helt store renovering, lige fra nye kapitler og sproglige forbedringer, til grafisk design, omslag og tegneserier, og der er også truffet aftale om en genudgivelse som et samlet værk.
Jeg skriver lige nu på sidste bind, men alt andet er færdigt og venter på korrektur.
 
Men rejserne har været årets hovedbegivenheder.
10 lande blev det til, 4 af dem nye så nu er jeg på 56 besøgte lande:
1) Sverige /stockholm for at bodypaintundervise.
2) Italien/Venedig til bodypaint festival
3) Spanien/ Marbella på ferie
4) Kina/Hong