Galleri / Billeder fra 2009 / Rundering på åbent areal...

Rundering på åbent areal...

12. juli 2009
 
Vi samles 7 redningshundefører m. hunde og 3 ekstra figuranter, for primært at træne rundering på åbnet terræn. To af hundene trænes i bringselmakering og det er ret interessant at følge dette arbejde. Bringselmakering bruges ikke meget her i landet, da det kun er tilladt  indenfor Nordisk regi og i IRO-prøverne. Man ser også at schwiesshunde er trænet ind på bringselapportering når de optager spor af et såret dyr. I Norge og Sverige bruger langt de fleste af hundene bringsel.
Der er fordele og ulemper ved denne metode, men i mine øjne nok flest fordele. Da hundene slet ikke må berøre figuranten overhovedet og det i konkurrence øjemed udløser en diskvalificering (også næseberøring), kan jeg se en stor fordel her.
Hunden skal ikke gø ved figuranten, men lære at bøje hovedet og tage bringslet i munden, som den har hængende i halsbåndet, uden at figuranten har hjulpet den. Derefter løbe tilbage til hundeføren, som herefter tage hunden i line og sige: "vise" og løber ud sammen med hunden, som viser hvor figuranten ligger. Fordelen er også, at hunden ikke bruger energi på at gø, samt at der i en skarp situation kan være nødstedte som er bange for at hunden gør og måske er for tæt på, som der rent faktisk er en del hunde der har probelmer med.
 
Herunder billeder fra dagen.
Copyright by Helga Thorstein