Nyheder

14. Februar 2016
 
Endelig - endelig har jeg fået taget mig sammen til at opdateret hjemmesiden her. Det har været meget svært for mig, siden jeg mistede Caddy i september sidste år. Selvom det for mig længe var klart, at hans lidelser snart måtte slutte, så var det jo netop ham og hans arbejde, som Redningshund, der startede hele hjemmesiden her... i tidernes morgen. Jeg har været på nippet til at slette den helt, men så ville alle de gl. historier / beretninger jo være væk! Og det har jeg bare ikke kunnet nænne. Der er så meget tekst, så mange billeder, så meget at mindes, med glæde, stolthed og hjertevarme. Så det bliver - dog med et andet navn nu, bare ét: Lewis...
 
Som det jo lige nu er ham det handler mest om - min lille skønne field trail lab. Min lille "will to please" hund, der bare har ét eneste ønske i hans verden - at gøre mig tilpas, glæde, tjene og være ved mig, så meget som muligt. Han er bare sådan en skøn hund at arbejde med. Siden jeg fik ham i 2012, så har jeg om noget - fået mig netop sådan en hund jeg ønskede mig, til markprøve arbejdet, til jagt, og som en dejlig, trofast og elskelig familiehund.
 
Lewis's markprøve år i 2015, blev afsluttet med hans debut på Vinder A-prøverne. Prøver som for mig, er prøver der ingen sammenligning har med Vinder B-prøverne, overhovedet. Det er langt fra samlignelig med dem. De er i et kapitel helt for sig selv, og både han og jeg har lært så meget på disse prøver - og har meget at lære endnu... Jeg er, med den udvikling jeg oplever i ham, (og mig), rigtig godt tilfreds med det vi har præsteret. Når jeg tænker på, at jeg aldrig før har haft hunde på dette niveau i Dansk Retriever Klub og at markprøve verden jo - som sådan - stadig er meget ny for mig, i forhold til mit tidligere hundearbejde indenfor Dansk Civile Hundeføre arbejdet, (lydighed, spor og eftersøgning), Redningshund, og Eftersøgnings arbejdet med både Caddy, Dingo og Bowie. At træne og udvikle en markprøve hund, til at gå til nogen af de højeste markprøver, (Vinder A-prøverne) inden for DRK, er en "kunst-art", som kræver akkuratesse, selvfølgelig lige som DcH, Redningshund og Eftersøgningshunde-arbejdet også gør, men regelsættet er dog et helt andet, og noget mere tvetydigt sæt, end det jeg tidligere har oplevet indenfor mine andre brugshunde arbejder... Jeg læser stadig mellem linjerne - forsøger at forstå det hele - tage ved lære, undrene, tålmodigt og vedholdende ;-) Holder af denne hundeverden nu, men kan dog stadig savne - især - Redningshunde arbejdet.
 
Nu er vi så i 2016, og Lewis er blevet ene hund her hjemme... Endnu! Det skal ikke være nogen hemmelighed, at jeg har bestilt ny hvalp, som jeg håber bliver født i marts. En ny lille hanhund, skal forhåbentlig flytte ind hos os. Et nyt lille loddent væsen, fyldt med kærlighed fra dens mor, søskende og kennelfamilie. Og vi vil her tage kærligt og ømt imod den, og inddrage den i vores familie... når han forhåbentlig bliver en del af os... Det ved jeg mere om - når hvalpene bliver født, og så skal jeg nok røbe, hvorfra den kommer :-) Den er ventet med længsel. Jeg bestilt hvalp hos kennelen længe før den var lavet, og længe før jeg desværre måtte tage den svære beslutning, at lade Caddy sove ind. Jeg havde håbet, at der for 1. gang på vores matrikkel, skulle være tre hunde under vores tag. Men nu vil vil blot vente, håbe, og meget snart ved jeg om vi skal beriges med hvalp derfra...
 
Ellers er Lewis igang med prøveåret, og han skal til hans 2. DM udtagelse for hold 2016, d. 28.02., det glæder jeg mig til. Efter han og jeg har haft 3 ugers træningspause, pga. min ferie, så er han SÅ klar kan jeg mærke :-) 1. DM udtagelse - sidst år i efteråret, gik jo over alt forventning, så håber vi kan gøre det godt igen d. 28.02.
 
Jeg har planlagt både WT, og B-prøver her i foråret - og han går jo i vinderklasse, så det er dem vi kikker efter. Jeg har dog en del uddannelse forløb, retreats og undervisnings forløb, ifht. min MBSR-lære uddannelse fra Århus Universitet, og min niche RoiDig, som jeg skal på og afholde, så jeg er ikke sikker på vi når så mange, som jeg i 1. omgang havde planlagt. Men vi når dem vi når :-)
 
Nu ikke så meget mere herfra. Jeg er glad for jeg endelig har fået opdateret siden, og har fået linket Caddy om i: "Mindes" - Det var lidt svært - men nødvendigt. Så I kan tage et lille kik ind der... hvis I har lyst.
 
Så vil jeg slutteligt blot ønske alle Lewis's og mine 2 og 4 benede kammerater et rigtigt godt hundeår 2016. Knæk og Bræk - Held og Lykke derude...
VI SES LIGE PLUDSELIG :-D
Copyright by Helga Thorstein