Sevda, tirsdag 22. september

En sprudlende koncert en tirsdag aften i september
 
Den iranske accordionist Yaghoub Esfani og den herboende percussionist Esfandyar Askari gav, med hjælp fra gæster og publikum, et sprudlende og medrivende indblik i den aserbadsjanske folkemusik.
 
Koncerten var arrangeret i nært samarbejde med Dansk-Azerbaijansk Venskabsforening og med fængende musik, gæste- optrædener og dans indeholdt koncerten tirsdag 22. september alle de elementer, som efterhånden er blevet kendetegn for REAL- koncerterne.


Aziz Azimi fra Dansk-Azerbaijansk Venskabsforening fortæller efter koncerten, at det altid er et ønske for foreningen at vise en del af den azerbaijanske kultur til danskere og mener at koncerten på musikcafeen, trods den sene forberedelse, gik aldeles godt. - Lydkvaliteten var i top  og der var en hyggelig atmosfære. Vi håber at samarbejdet med musikcafeen fremover udvides sådan, hvor der bliver plads til andre sider af azarbejdiansk musik i caféens ånd og hjerte. Og han fortsætter; - en anden dimension, som Musikcafeen bidrager til, er at vores musikere får kontakter til andre etniske musikere. Vores fælles aktiviteter og arrangementer kommer til at styrke samarbejde og kendskab til hinanden på tværs af kulturer.
 
Vi fangede efterfølgende journalist Mikkel Odgaard, som var en af koncertgæsterne og stillede en række spørgsmål om indtrykket af konceptet og koncerten.
 
- Har du før været til en af REAL- koncerterne?
Nej, det var min første koncert i REAL-rækken men sikkert ikke den sidste.
 
- Hvilke typer koncerter går du normalt til? - og hvor adskiller denne
koncert sig fra andre?
Jeg kommer mest til rockkoncerter eller i hvert fald koncerter, hvor musikken ikke bærer specielt præg af en enkelt etnicitet. REAL-koncerten var meget i øjenhøjde med publikum, inddragende, varm og uden nøkker fra musikerne. Det var tydeligt, at musikerne lagde op til fællesskab med publikum, hvilket ikke altid er tilfældet til de koncerter, jeg normalt går til.
 
- Hvad synes du om musikken og det musikalske niveau?
Jeg synes, musikerne virkede dygtige, og de var i stand til at indfange koncertgæsterne både ved musikalske klimakser og mere stille passager. I forhold til stilarten, så har jeg ikke stor erfaring med iransk musik, men jeg fik alligevel meget ud af koncerten.
- Hvad synes du især der var fedt ved arrangementet som helhed?
Det var fantastisk, at musikken blev akkompagneret af dans, og at publikum blev inddraget i dansen. Der var i det hele taget en virkelig varm og indbydende atmosfære til koncerten.
(Foto: Amanda Olsen)
RADAR [REAL], Skovgaardsgade 3, 8000 Århus C