Cool Oriental, fredag 4. sep

Touraj Namdarpour, Caravan, Grup2000, Houssam Zamzam og Al Charq
 
Festuge- koncerten 4. september nåede hele vejen rundt. Lige fra den afdæmpede og næsten meditative traditionelle persiske musik, over særdeles velsmurt tyrkisk pop med folkloristiske afstikkere til velklingende arabiske rytmer og fraseringer.
 
Rundt regnet 250 publikummer havde fundet vej til koncerten på TRAIN og en REAL målsætning om et stort publikumsfremmøde blev honoreret på en aften, hvor Århus festuge ellers bød på masser af konkurrerende alternativer for det kultur- og musikinteresserede publikum.
 
Fra det følte til det festlige
Aftenens første indslag var Touraj Namdarpour, der akkompagneret af Torabe Taran på tombak åbnede aftenen med en følt hyldest til sit hjemland Iran. Efterfølgende tog kvartetten Caravan over med intim klassisk persisk musik, og selvom ikke alle publikummer helt var kommet på plads formåede Caravan at gøre indtryk med skrøbelig, smuk fremført traditionel musik. Næste act på scenen var tyrkiske Grup2000, der straks satte skub i rytmerne og fik publikum op fra stolene og ud på dansegulvet. Houssam Zamzam og Al Charq lukkede og slukkede aftens musikalske program med arabiske lækkerier.
 
God stemning
Musikken var ikke alene om at byde på stor diversitet. Arrangementet bar i det hele taget præg af et utroligt blandet publikum, både hvad angår aldersspredning og etnisk tilhørsforhold. Fælles for de fremmødte var en nysgerrighed og lydhørhed overfor de forskellige musikalske traditioner og spillemåder, og koncerten var overordnet set et lysende smukt eksempel på, at musik kan ’noget’ med at bringe folk sammen.

Vi fangede en gæst og spurgte om indtrykket af aftenens arrangement.
- Det var dejligt at se så mange mennesker sammen både danske og udenlandske, samlet omkring musikken, vi fik jo danset hele aftenen og jeg tror klart at alle nød det, udtaler Ester Maria Brakl efter koncerten og fortsætter; - Det var et rigtigt godt arrangement, som virkelig bragte folk sammen, musikken var rigtig god, men især grup2000 skilte sig ud, med deres fantastiske sanger.
 
Fra REAL – holdets side skal der lyde et stort tak til musikere, publikum, Chadi’s køkken for lækker mad og house of persia for udlån af tæpper.
 
Flere billeder følger...

RADAR [REAL], Skovgaardsgade 3, 8000 Århus C