Klub / Bliv medlem

Bliv medlem

Et års kontigent koster 175 kr
Indmeldelsesblanketten kan findes her
Hvis tilmeldingen sker midt på året, betales der selvfølgelig ikke fuldt kontigent.

Klubben er så priviligeret at have en gruppe af frivillige, som lægger et utal af timer i klub-arbejdet. Dette muliggør, at vi kan presse udgifterne ned til primært at være generalforsamlingen, hjemmesiden og portoen. Med et muligt "overskud" ved årets udløb har klubben et mål: at lave formidlende materiale som øger befolkningens kendskab til rav.
I øjeblikket har vi et ønske om at lave en række plakater, der med forskellige vinkler på materialet rav fortæller om ravets historie, tilblivelse, betydning, funktion m.m. Intentionen er, at plakaterne kan sælges til fokeskoler, friskoler, museer, turistforeninger m.v. Da profit ikke er forøje, så vil de så vidt muligt blive solgt til klubbens udgiftspris.

Først og femmest skal det nævnes, at det på ingen måde er et krav, at man har et forudgående kendskab til rav, dets historie eller inklusionerne i ravet. Klubben er et samlingssted for både erfarende og uerfarende rav-entusiaster, hvor interessen kan deles, udvikles og man kan søge viden og informationer hos hinanden.

Derudover så bidrager du med dit kontigent aktivt til, at klubben kan fremstille og udgive formidlende materiale om rav. Med den stødte, som du giver med dit kontigent, giver klubben mulighed for, at udbrede kendskabet til rav i den brede befolkning og formidle alle de mange vinkler, som kan anligges på dette vidunderlige materiale.  

Som klub mødes vi fast en gang om året til den årlige generalforsamling i forbindelse med Vejers årlige rav-festival, og ellers foregår meget af arbejdet på nuværende tidspunkt over email og igennem klubbens hjemmeside.

Klubben formes og udvikles på baggrund af medlemmernes aktiviteter, initiativer og ideer, og som medlem bliver man en del af en sammenslutning af både smykkehandlere/-fremstillere, samlere og forskere. Alle folk med forskellig ekspertise eller interesse inden for rav. Ud over den kontakt der kan skabes mellem medlemmer og den vidensdeling, der ligger i det, så får man også adgang til en del af denne hjemmeside, som kun er forbeholdt medlemmer.

Klubben har i kraft af dens mangfoldighed mulighed for at være behælpelig med:

  • at besvare spørgsmål, diskutere og undersøge dit rav og evt. inklusioner.
  • at vurdere dit rav og dine inklusioner.
  • at hjælpe med at opspore/finde en bestemt type af rav med en specifik alder, farve eller hjælpe med at skaffe en bestemt inklusion. 
  • at hjælpe med at finde artikler/bøger om lige præcis det, du synes, er spændende.
  • hvordan man laver smykker og forarbejder ravet.
  • hvilket teknisk udstyr, der skal bruges ved studie og forarbejdning.
  • og meget andet
Som medlem forpligter man sig til at overholde klubbens regler. Her bør blandt andet fremhæves, at: "Hvis et medlem misbruger interne oplysninger, spamer eller chikanere andre medlemmer, udfører eller medvirker til forfalskning af rav, dets inclusioner eller bare salg med falske oplysninger om ravet, vil det pågældende medlem blive ekskluderet fra klubben."
 
Da man som medlem forpligter sig til at overholde klubbens regler, har man også tilladelse til at bruge klubbens logo på ens egen hjemmeside og i andre PR-sammenhænge. 
 
Har du yderligere ønsker eller spørgsmål til medlemskabet? - så skriv hvis du har ideer eller bare noget på hjertet du gerne vil dele. Klubben er på vej igennem en fornyende fase, og den skal præges af medlemmernes ønsker og forventninger af et medlemsskab.
 
 

© Anders Leth Damgaard

 
Siden beskyttes af Creative Comment/ CC BY-NC-ND 4.0. Indhold må under ingen omstændigheder kopieres, ændres eller bruges uden at kontakte klubben.