Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue) 

Nyheder

 

Selvhjælp får en central rolle i det frivillige arbejde

Det er godt nyt for borgere i Fredensborg at Frivilligcentret har fået en bevilling til at starte Selvhjælp Fredensborg i gang. Selvhjælpsarbejde kan være med til at støtte de mange patient- og sundhedsforeninger med at styrke deres arbejdsområder ved at kunne tilbyde borgere selvhjælpsgrupper. (se vedlagte beskrivelse). I Norge er Selvhjælp et fast tilbud gennem sundhedssektoren på den måde, at borgere med for eksempel diabetes eller en lungesygdom bliver tilbudt at kunne deltage i en relevant selvhjælpsgruppe indenfor det specifikke sygdomsområde. Frivilligcentret er med til at starte projektet Selvhjælp i gang og få projektet på sigt gjort til en selvstændig forening. I løbet af foråret skal der rekrutteres frivillige mellem 6 – 10 igangsættere som skal uddannes og klædes på til at stå for selvhjælpsgrupperne i samarbejde med projektkoordinatoren som skal stå i spidsen for projektet. Alle frivillige igangsættere bliver uddannet og det sker i samarbejde med Landsorganisationen for Frivilligcentre og Selvhjælp. Selvhjælpsarbejdet vil foregå i tæt samarbejde med de mange sociale, patient og sundhedsmæssige foreninger som allerede eksisterer i Fredensborg kommune.

Principper i selvhjælpen

- Vi møder deltagerne der, hvor de er – selvhjælpsarbejdet tager udgangspunkt i ens egen oplevelse af situationen, og i ens styrker

- Der er tavshedspligt, og vi fører ikke journal

- Vi er uafhængige af offentlige, behandlingsmæssige, politiske og religiøse interesser. Der er mange muligheder for samarbejde på tværs af det civile samfund. Vi glæder os til at komme i gang og borgere, der er interesseret i at høre mere er velkommen til at kontakte Frivilligcentret 30284085 siger Centerleder Vera Wetlesen.

 

 

 

Ny webmaster

 
Alle henvendelser vedr. hjemmesiden kan ske til webmaster@pksweb.dk
 
Med venlig hilsen
Pia Sommer, webmaster.

Dansk Folkehjælp får en lokalafdeling i Fredensborg

Dansk Folkehjælp har 3 hovedområder der arbejdes med:
 
1) Socialt arbejde som Bedste Ven, sommerferie for familier og ældreferie.
 
2) Samarit som er en hjælp her og nu på stedet som f.eks. førstehjælp og ved hjertestop.
 
3) Internationalt arbejde ved naturkatastrofer, nødhjælp og udviklingshjælp.
 
I første omgang vil Dansk Folkehjælp Fredensborg koncentrere sig om "julepakker" til den kommende jul. Enlige forsørgere med hjemmeboende børn under 18 år har mulighed for at søge om hjælp direkte gennem foreningens hjemmeside www.folkehjaelp.dk
 
Er du interesseret i at blive aktiv så send en e-mail til:Lissy Holtegaard, sukey@webspeed.dk
 
Lissy Holtegaard Dansk Folkehjælp Ib Jensen og Lene Sletved

Årets frivillige Ildsjælspris 2011

Social- og sundhedsudvalgsformand Hans Nissen sagde blandt andet: 
 
"I Fredensborg Kommune har vi en stor og lang tradition for frivilligt arbejde. En fællesnævner for frivilliges indsats er lyst og interesse, samfundsengagement samt glæden ved at gøre noget for, og ikke mindst, sammen med andre.
 
Jeg synes der er utroligt flot, at der er indstillet ikke mindre end ni personer til Årets Ildsjælspris. Jeg ved det har været svært for dommerkomiteen, men der er en af de ni indstillede, som skiller sig ud, og som i år får ildsjælsprisen på 10.000 kroner.
 
Med stolthed og glæde vil jeg bede Fadi Abou Jamous, fra Aktive Fædregruppe, om at modtage en ualmindelig velfortjent Ildsjælspris 2011."
 
Fadi Abou Jamous blev rørt og var dybt taknemmelig for prisen og sagde blandt andet:
 
"Jeg elsker at hjælpe andre og specielt unge. Det er vigtigt at gøre alt hvad man kan for at sikre at de unge følger sig godt tilpas og er velintegreret i lokalsamfundet.
 
Jeg startede allerede et år efter at jeg var kommet til Danmark i Aktive Fædregruppe tilbage i 2001 og samtidig blev jeg også aktiv i Kokkedal Kulturforening. I 2008 var jeg med til at starte Fædregruppen i Kokkedal, hvor jeg i dag sidder som formand."
 
Årets Ildsjælspris 2011
 
Klik på billedet for at se flere billeder fra dagen.

Dansk Folkehjælp kommer til Fredensborg

Informationsmøde 6. oktober i Humlebæk Dagcenter

 
Dansk Folkehjælp er på vej til Fredensborg og på et informationsmøde 6. oktober, vil formand Ib Jensen fortælle om hvor vigtigt det er at have en lokalafdeling af Dansk Folkehjælp.
 
I de områder af landet, hvor organisationen ikke er repræsenteret, får sårbare grupper som f.eks. udsatte børn eller socialt udsatte familier ikke de samme sociale tilbud, som de gør i de kommuner, hvor de er repræsenteret. Tilbuddene kan blandt andet være julepakker og sommerferie tilbud.
 
Informationsmødet om etablering af en afdeling af Dansk Folkehjælp i Fredensborg Kommune bliver afholdt torsdag den 6. oktober 2011 kl. 19. 00 i Humlebæk Dagcenter, Ida Tesdorpfsvej 2, 3050 Humlebæk.
 
Såfremt du har lyst til at deltage, kan du sende en mail med din tilmelding til bj(a)folkehjaelp.dk eller tilmelde dig til Frivilligcenter Fredensborg på tlf. 30 28 40 85 admin(a)frivilligcenterfredensborg.dk.
 
Du er meget velkommen til at kontakte Ib Jensen, formand for Dansk Folkehjælp på telefon 70 220 230.
 
Vi har brug for din hjælp til at sikre, at der kommer ressourcepersoner som dig selv til mødet. Det kan være der er nogen i dit netværk, som kan være interesseret i at deltage i arbejdet med at etablere en afdeling, så tag dem endelig med til informationsmødet.
 
Vil du vide mere om Dansk Folkehjælp? Så kig forbi deres hjemmeside folkehjaelp.dk.
 
Lokal Avisen omtaler også Dansk Folkehjælps informationsmøde. Læs artiklen på Lokal Avisen's hjemmeside.

4 vellykkede Synlighedsdage

Denne omgangs sidste Synlighedsdag var i Nivå, hvor vi havde en flot dag med masser af publikum og herligt vejr. Arrangementerne har været meget forskellige og mange borgere i Fredensborg Kommune har nu fået et større kendskab til Frivilligcenter Fredensborg og foreningerne imellem har lært hinanden godt at kende.
 
Der vil være et evalueringsmøde for foreningerne den 12. oktober i Humlebæk Dagcenter kl. 19.00.
 
Se billeder fra de 4 forskellige dage her.
 
Synlighedsdag

Dejligt at se så mange til indvielsen

Mange borgere fandt vej til indvielsen af Frivilligcenter Fredensborgs nye lokaler d. 6. september.

Borgmester Thomas Lykke Pedersen stod for at indvie centeret ved at klippe den røde snor.

Formand Ruth Cilwik Andersen, lagde ikke skjul på begejstring, da hun tog ordet ved receptionens begyndelse. Det er en stor dag for det frivillige sociale arbejde i Fredensborg kommune. Det er et kæmpe skridt i den rigtige retning, sagde hun og fortalte, at man fra bestyrelsens side nu vil arbejde på at hverve flere frivillige og få flere foreninger på banen.

Lokal Avisen var også tilstede og har skrevet en rigtig fin artikel. Du finder den på deres hjemmeside ved at klikke her.

Indvielse 2011 ©LARS Johannessen/Helsingør Dagblad

Du kan se flere billeder ved at klikke her.

Internationalt Frivillighedsår 2011 i Fredensborg Kommune

 
Hør sekretariatsleder Vera Wetlesen fortælle om hvordan vi fejrer det Internationale Frivillighedsår lige her.
  • Kursus for frivillige, ”Etik i det frivillige arbejde”: Den 12. og 13. maj Humlebæk Strandvej 54. Læs mere om tilmelding og indhold.
  • Synlighedsdage, hvor der sættes fokus på frivilligt socialt arbejde i:
    • Humlebæk, den 11. juni
    • Fredensborg, den 10. september
    • Kokkedal, den 17. september
    • Nivå, den 24. september
  • Politiker i praktik som frivillig i uge 39
  • Frivillighedsdag, den 30. september Kl. 14.00 med udnævnelse af årets Ildsjæl indenfor det frivillige sociale arbejde.

Pia Glavind modtager Lillebror Prisen 2011

 
Ordene der fulgte:
"Prisen tildeles Pia Glavind og Livline i Sorgen som via personlig erfaring og med stor empati på fornemmeste vis hjælper der, hvor det kan være svært men også nødvendigt at åbne op.
 
Foreningen skaber desuden et rum, hvor det er muligt at tale om tunge og tabuiserede emner, så som døden og ensomhed og er å den måde en uundværlig støtte."
 
Formand, Pia Glavind udtaler: ”Ud over at være umådeligt stolt over at modtage denne pris, er det også en stor anerkendelse af mange timers frivilligt og stædigt arbejde gennem 1½ år. Vi er nået ufatteligt langt på ufatteligt kort tid, fordi mange mennesker har givet gavmildt af deres tid og ressourcer, og fordi der er et virkeligt stort behov for denne forening”.
 
Gratis, akut støtte og ledsagelse til familier med børn. Læs mere om foreningen på livlineisorgen.dk.
 
Pia Glavind Livline i Sorgen

Presseomtale

Her under finder du links til forskellige artikler eller omtaler af enten Frivilligcenter Fredensborg eller andre lokale frivillige foreninger, projekter og personer. Alle rettigheder tilhører de forskellige medier vi linker til og alle direkte links er efter aftale.

Frivilligcenteret og foreningerne i pressen

 
Læs mere via nedenstående links. Bemærk at de åbner i et nyt vindue.
 
Fra Lokal Avisen
 
 
 
Frivilligcenter Fredensborg: Fredensborg fik sit frivilligcenter.
 
Fra Uge Nyt Fredensborg
 
Dansk Røde Kors Fredensborg: Kirsten Buur Larsen hædret for sin indsats.

Pia Glavind fra Livlinie i Sorgen: Ildsjæl får stor pris.
Frivilligcenter Fredensborg | Teglgårdsvej 423A, 3050 Humlebæk  | Tlf.: 30 28 40 85 | admin@frivilligcenterfredensborg.dk