Vil du have teksten på vores hjemmeside læst højt, kan du hente et lille gratis program på www.adgangforalle.dk - (Åbner nyt vindue) 

Selvhjælp

Selvhjælp får en central rolle i det frivillige arbejde

Det er godt nyt for borgere i Fredensborg at Frivilligcentret har fået en bevilling til at starte Selvhjælp Fredensborg i gang. Selvhjælpsarbejde kan være med til at støtte de mange patient- og sundhedsforeninger med at styrke deres arbejdsområder ved at kunne tilbyde borgere selvhjælpsgrupper. (se vedlagte beskrivelse). I Norge er Selvhjælp et fast tilbud gennem sundhedssektoren på den måde, at borgere med for eksempel diabetes eller en lungesygdom bliver tilbudt at kunne deltage i en relevant selvhjælpsgruppe indenfor det specifikke sygdomsområde. Frivilligcentret er med til at starte projektet Selvhjælp i gang og få projektet på sigt gjort til en selvstændig forening. I løbet af foråret skal der rekrutteres frivillige mellem 6 – 10 igangsættere som skal uddannes og klædes på til at stå for selvhjælpsgrupperne i samarbejde med projektkoordinatoren som skal stå i spidsen for projektet. Alle frivillige igangsættere bliver uddannet og det sker i samarbejde med Landsorganisationen for Frivilligcentre og Selvhjælp. Selvhjælpsarbejdet vil foregå i tæt samarbejde med de mange sociale, patient og sundhedsmæssige foreninger som allerede eksisterer i Fredensborg kommune.

 Principper i selvhjælpen

- Vi møder deltagerne der, hvor de er – selvhjælpsarbejdet tager udgangspunkt i ens egen oplevelse af situationen, og i ens styrker

 - Der er tavshedspligt, og vi fører ikke journal

- Vi er uafhængige af offentlige, behandlingsmæssige, politiske og religiøse interesser. Der er mange muligheder for samarbejde på tværs af det civile samfund. Vi glæder os til at komme i gang og borgere, der er interesseret i at høre mere er velkommen til at kontakte Frivilligcentret 30 28 04 08 siger Projektleder Anders B. Jeppesen.

 
 
 

For uddybende information kontakt Selvhjælp på selvhjaelpfredensborg@gmail.com

Selvhjælp søger frivillige til at være igangsættere for grupper.

Selvhjælp søger gruppedeltagere til:
  • Sorggruppe
  • sorggruppe for mænd
  • mennesker, der lever med angst
  • skildmisse
Har du et enme eller problem til en gruppe- kontakt Selvhjælp.

Selvhjælp kan kontaktes på 3028 0408

eller selvhjaelpfredensborg@gmail.com
Frivilligcenter Fredensborg | Teglgårdsvej 423A, 3050 Humlebæk  | Tlf.: 30 28 40 85 | admin@frivilligcenterfredensborg.dk