SM 260908 i Hedeland ekstraklasse: DD2

Der var ellers udskrevet SM for alle CIK-klasserne, men KF-klasserne glimrede ved deres manglende tilmelding. Fornuftigt blev de aflyst og DD2-kørerne blev inviteret til at køre med.
Det er de jo altid friske til - selvom de næste 3 weekender er med DD2-løb på Sjælland. Men de voksne kørere i den voksende DD2-klasse er friske og i løbet af kort tid blev 10 tilmeldinger modtaget.
 
For I/S RACING gik det fint, i tidtagningen lå vi som nummer 2 og 4. Det var OK.
I første heat gik det rigtig godt. Johnny havde nogle spændende dyster med Peter Lundstrøm. Hvor de tit skiftede plads. Svinget efter det store sving i midten er et vanskeligt sving, det vil alle der har prøvet Hedelandbanen erkende. I dette sving forsøgte Peter at overhale Johnny UDENOM, det er meget sjældent at se det. Men Peter forsøgte alligevel og i udgangen klaskede de naturligvis sammen, for Johnny lod ikke bare Peter køre udenom, så langt fremme var han dog ikke. Men der var ikke plads til Peter, så begge fik en kraftig udskridning, som de dog klarede lynhurtigt, og ikke mistede nogen placering hermed. Men de kunne meget nemt have elimineret sig selv i dette heat. Peter kørte så senere omkring Johnny og fik sejren i første heat. Johnny fik en flot 2. plads og Michael en 4. plads. Imellem var Jan Faurschou.
Efter heatet ville vor gode løbsleder Carsten Boye gerne tale med nummer 47 og nummer 111.
Nummer 47 - Peter Lundstrøm kunne så fortælle Carsten, at han og Johnny var gået til stålet og havde kørt rigtig og fair race. Nummer 111 - Johnny Nørgaard kunne også bekræfte det. Men en fornuftig disposition af løbslederen, at tage en snak med de to kørere.
 
I andet heat gik der lidt ged i det. Johnny troede, at der i svinget umiddelbart efter start, også var bid UDENFOR ideallinjen. Det var der absolut ikke og han lavede en 180´er. Michael syntes, at han skulle følge ham, så han lavede også en 180´er umiddelbart efter. Begge måtte lade alle bagvedkørende passere - naturligvis. Herefter var der jagt.
Det tog Johnny halvdelen af løbet til at komme rigtig i gang med den kørsel vi kender fra ham. Men da han havde abstraheret fra hændelsen, så gled det for ham og han formåede at køre sig op til en flot 3. plads. Michael kørte også formidabelt og kom op på 6. pladsen.
 
Finalen: det var noget af en gyser. Desværre blev Michael hjulpet af banen på et meget tidligt tidspunkt. Han kom så langt bagefter så det var umuligt at forbedre sig, derfor trak han sig (DNF) og kunne sammen med mig overvære racet.
For det var race. Efter de indledende fægtninger så rykkede Peter atter væk, og kunne i en sikker afstand observere resten af feltet. Peter er i øjeblikket bare helt suveræn, men afstanden mindskes stille og roligt.
Johnny og Jan Faurschou havde nogle drabelige dyster, men Jan beholdt sin 2. plads. Det var umuligt for Johnny at finde en lejlighed/mulighed for overhaling. Johnny var overalt, indenom, udenom, sen bremse... men det ville ikke lykkes for Johnny. Men på sidste omgang i et af de sidste sving, her havde Johnny fundet en minimal svaghed hos Jan - og der lykkedes det. Johnny kørte over målstregen som en flot 2. plads i DD2 racet ved SM på Hedeland.
 
 
 
Husk at scrolle helt ned på siden til Jan Saltofts billeder .... de er værd at kigge på.
 
 
 
Jan Saltoft tager altid nogle rigtig gode billeder. Jan har været så flink (storsindet) at give os tilladelse til at bruge hans billeder her - tusind tak for det.
Jan tager billeder med et spejlreflekskamera i normalformatet. Jeg er efterhånden blevet stærk tilhænger til panoramabilleder (ligesom et moderne TV, og det billede dine øjne ser), og det er bare perfekt for Jans billeder er skabt til beskæring i 16/9 formatet. Så det har jeg gjort på de fleste billeder.
Der er 27 billeder, det er mange men jeg har alt for svært ved at undlade nogen, så det må du selv gøre når du ser dem.
Nogen af billederne viser at DD2-klassen er en rigtig VOKSEN klasse, med kørere og supportere der hygger sig med det, men er skarpe, men særdeles fair konkurrenter på banen.
 
Dennis Stochholm  | stochholm@gmail.com