Hundarna / Strömforsens Liva

Strömforsens Liva

Född: 2012-04-01 
Jaktprov: 1Ukl Fält Gotland, 2Ukl Fjäll Dundret, 2Ukl Fält Enköping, 1Ökl Fjäll Klimpfjäll (Elithund 2014 2år och 11dagar gammal), 2Ekl Fält Vedevåg,
Utställning: Excellent med CERT och CACIB, BIR
HD: B
HQ: 0,96
Mankhöjd: ca 46cm
 
 
SE30103/2012 VS LS
J
Strömforsens Liva
S20882/2006 SV ST
J
Rollex
S28968/96 VL ST
J
Rillo
N19126/85
Illo
S38405/91
J
Horrstaås Araja
S63914/2003 VO ST
J
Rappi
N07029/00 VO
Brufjorden's Lx Frekk
DK03870/2001 VS
J
Langvads Sabelle
S29122/2008 VS LS
J
Eirams Ramsa Raring
DK15733/2003 VS LS
Malthe
DK13865/97
DK JCH
Marco
DK09803/95
Langvads Linka
S21401/2001 VO LS
J LPI NO UCH SE JCH SE UCH
Eirams Wakna Wimsa
LOSH827453 VO
NO UCH
Xalou Van't Biekensbos
S14031/2000 VO KUP
SE UCH
Keerens Nicky
Liva våren 2014
 
Liva gjorde debut i öppenklass 2 år och 11dagar gammal. Det var hennes första och enda start i Öppenklass eftersom den direkt resutlerade i 1ÖKL. Jag är grymt stolt över henne och hennes fina prestation. Hon har mognat väldigt mycket denna vår och vi hoppas att utvecklingen fortsätter i denna takt framöver.
Nu ska vi finslipa formen, dressyren och mognaden, sen gör vi debut på skogsprov i höst i Elitklass. Vi ska även gå minst en utställning i sommar med henne.
 
Vi håller även på att söka efter en lämplig hane för parning av Liva i början av 2015 mest troligt. Det är både svårt och väldigt spännande att klura på sådant.
Livas höst 2013
 
Denna höst har Liva 1,5år gammal blommat ut ordentligt. Vi har ju inte jagat särskilt mycket med Ebba eftersom hon har varit dräktig så Liva har fått dra det tunga lasset. Detta har hon gjort med bravur. Hon har visat att hon behärskar alla hönsfåglar från ripa, tjäder, orre och järpe till fasan och rapphönor. Hon gör mycket fina fågeltagningar och utmärkta apporter. Även löparbeten har hon fått till riktigt bra.
Hon har startat på några olika jaktprov och har kammat hem ett 2a pris på fjäll och ett 1a pris på fält i unghundsklass.
Liva är även nu HD-röntgad och är HD fri grad B, utan anmärkning.
 
Jaktprov

Liva har startat på fältprov i Enköping och fick där en 2a Uk. Hon startades även fjällprov i Vemdalen men var inte riktigt sig själv. Hon sökte dåligt och stötte fågel. Tror detta beror på att hon är väldigt skendräktig nu. 
Vi hoppas på bättre lycka nästa gång. 
 
LillaLiva apporterar trut
Liva apporterar trut

Idag är LillaLiva 11 mån gammal och mycket har hänt sedan jag skrev texten nedan. Här kommer en summering över senaste halvåret. 
 
LillaLiva har utvecklats över förväntan. I höstas var hon med på sin första fjälljakt, mestadels i koppel men fick sina korta små släpp. 5,5 mån gammal stod hon för sin första ripa, vilket var hennes andra riktiga fågelkontakt. Drygt 6 mån gammal stod hon för en tjädertupp som lättade när jag kom i närheten. 8mån gammal var vi i Långtora och tränade på fasaner, började med några fasaner men slutade med helt perfekta fågeltagningar i slutet av dagen. 11mån gammal har hon 8 dagar i rad på fjället gått som en kanonkula och haft perfekta fågeltagningar en efter en. Vi är mycket stolta över det lilla sockergrynet. 
 
LillaLiva har från första dagen haft en stort fågelintresse och sökt fågel. I början lite trångt och ungdomligt men nu 11mån söker hon fort, lagom stort och jättefint i både mot och medvind. 
 
LillaLiva älskar apportera och kommer bärandes med det mesta. Lite förvånad blir man när hon kommer bärandes med mård och lake. I dagsläget har hon apporterat det mesta, trut, rapphöna, järpe, ripa mm. Än så länge har vi inte lagt på några stora krav utan det mesta är på skoj, men hon sköter det riktigt bra ändå. 
 
Liva är startad en dag på jaktprov, tyvärr var det simföre på fjället och hon kom inte för fågel den dagen. Vi hoppas att vi ska ha bättre lycka nästa gång, hon planeras starta på fältprov och fjällprov i vår. 
 
LillaLiva ligger på altanen och spanar på de andra hundarna i hundgårdenLillaLiva första dagen när hon kom hem 8veckor parkerade hon sig mitt på golvet och tittade på alla andra hundar.Lilla Liva ca 11 veckor gammal
 
 
LillaLiva som vi kallar henne är vårat senaste förvärv. Hon är född 1april 2012 så hon är ännu en liten valp som vi har börjat träna med lite smått.
 
Liva är en helt underbar individ, hon är förutom det sötaste på jorden även en av det trevligaste hundar jag mött. Hon kommer överens med allt och alla, även med hundar som inte gillar valpar eller när det är trångt, så är LillaLiva alltid välkommen.
Liva är en cool tjej, hon är trygg i nya situtioner och har en förmåga att koppla av även i främmande miljöer. Hon älskar människor och barn. Är jätteglad i alla situationer och har ett superstabilt temprament. Hon överraskar oss varje dag med hennes glada positiva energi.
 
LillaLiva har en galen aptit vilket vi uppskattar och är superroligt att se. Hon tvekar inte att dyka i våran vorstehs matskål, det kan ju vara värt att prova om man hinner få tag i en tugga innan han tuggar på henne.
 
Vi har börjat träna lite smått med henne och hon sköter sig jättebra. Hon är lättlärd och hittills tagit till sig all träning mycket positivt.
Hon är duktig på inkallning och vi håller nu på att utöka svårighetsgraderna där med mera störning. Vi tränar stanna i olika miljöer och situationer och det har hon blivit väldigt duktig på. Hon stannar och sätter sig nu på håll och i situationer med störning. Eftersom hon redan nu har börjat intressera sig för småfåglar har vi fått nytta av vår träning, hon sätter sig fint på stanna även fast det flyger sparvar framför sammetsnosen.
 
Vi har höga förhoppningar på vårat lilla sockergryn och hoppas på många trevliga jaktminnen framöver.
 
AJAKAWIS Kennel, uppfödning av breton för jakt.