Rejse CV / 2023 Gibraltar

2023 : Gibraltar

Søndag d. 5. Februar 2023
En tur vi længe har snakket om var turen til Gibraltar og efter overnatning på Nygade B&B kørte vi til Billund i snevejr og parkerede der. Planlagt afgang kl. 09:45 blev forsinket pga de-icing af Ryanair flyet til Malaga. Fyldt fly og vi landede ved 14-tiden og så havde vi et par timer til vores bus gik mod La Lines ved grænsen til Gibraltar. Det ku passende bruges til et par klemmer. Temp. sku være omkring 17 grader lovede kaptajnen så det var fint. Fine 2-timers bustur langs Solkysten som var klistret til med ferielejligheder og de bygger videre. Nok her mange ældre vælger at blive gamle - jeg ved nu ikke helt. Middelhavet på den ene side og bjergene på den anden så det var flot. Vi nærmede os The Rock og busstationen La Linea - noget gammelt bras. Vi gik gennem paskontrollen og fik lov at komme ind i Gibraltar. Gik tværs over landingsbanen og forbi havnen inden vi landede på The Elliott Hotel - ganske fint hotel på værelse 707 med udsigt mod Algeciras, strædet og Afrika. Aftensmaden på The Clipper og en Sangria på hotelbarer. Så er vi igang.

Mandag d. 6. Februar 2023
En ny dag med masser af aktiviteter startede flot med morgenmad på 8. med udsigt over bugten og til Afrika. Vi vi se på en Top of the Rock Tour og gik mod Tor et, hvor vi havde set nogle Tour boder. Endte med vi hoppede på en tut - ku. Os 2 så de5 var perfekt. Først et pa4 steder med udsigt inden det var grotter med stalakitter, dtalamitter og flot lysshow herinde.. videre til Skywalk hvor vi gik lidt på glasbund. Ret flot udsigt over strædet, jo højere vi kom op jo flere aber kom der og tilsidst blev vi fotograferet med os. Jojo de havde setvturister før. Ca. 200 aber e4 der i 8 forskellige områder, så var der tid til lidt frokost på Ocean Vill@ge i den vi skulle på adolphin tur i bugten. 5 kvarters tur, (or vi så en masse delfin og legeðcomkrinhåg båden. En fin tur. Herfra tog vi bus 2 ud til Europa Point og gik lidt rundt og legede turist. Flot herude. Retur til Botanisk, hvor vi gik igennem. En skyller og vi va4 klar til aftensmad på torvet inden vi gik til køjs.

Tirsdag d.7. Februar 2023
Vejrudsigten for Idag tegnede ikke for godt med regnbyger på programmet men ud skulle vi. Efter en solid morgenmad drog vi til busstationen og købte en hopper- billet til 6£ så kunne vi køre så meget vi lyster den dag. Vi tog lidt op langs østkysten ved strandene og. Bagsiden af klippen. Regnen kom så det gikhurtigt retur og mod Botanisk Have, hvor tog en runde i deres Wildlife Park. Lidt eksotiske dyr var der, men ikke overvældende, pgs lidt skidt vejr var gondolen aflyst - så stod vi der med et par billetter. Så gik vi bare på museum i stedet for og fik lidt historie. En kop eftermiddagsthe gjorde godt inden vi lige tog hjem og fik en slappet. Aftensmaden var V8 enige om italiener - vi var trætte af det britiske køkken med slatne pommes, kedelige burgereog steaks der ikke var stegte. Fandt et fint sted ved Market Place. Aftenen sluttede med en vand på hotellet inden dagbog og i kassen.

Onsdag d. 8. Februar 2023
Efter nogle spændende dage i Gibraltar var det hjemrejsedag. Vi havde god tid til morgenmad og pakning inden der blev checket ud og vi vandrede mod La Linea busstationen. På tværs af landingsbanen og gennem paskontrol - så var vi i EU igen. 2 timers bustur til Malaga hvor vi nappede en bus ind til centrum for i skulle jo besøge HRC når nu muligheden bød sig. Fine beliggenhed ved havnen og pænt vejr. Taxi retur til lufthavnen til en Toblerone Shake inden der var afgang OnTime med RyanAir kl. 19.00. Ca. 3,5 time til BLL